پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۵ آذر ۱۳۹۱، ۱۰:۳۴

در گفتگو با مهر مطرح شد؛

مزایای اقتصادی پیاده‌سازی شهر الکترونیکی/ نظارت بر عملکرد مدیریت شهری

مزایای اقتصادی پیاده‌سازی شهر الکترونیکی/ نظارت بر عملکرد مدیریت شهری

مدیر راهبری طرح دولت الکترونیک با تاکید بر لزوم پیاده سازی شهرالکترونیکی در جهت نظارت بر عملکرد مدیریت شهری مزایای اقتصادی پیاده سازی طرح شهر الکترونیکی را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، رویکرد جهانی در ۲۰ سال گذشته به سمت اطلاعاتی شدن جوامع بوده و امروزه جامعه‌ای پیشرفته‌تر است که به لحاظ اطلاعاتی سرعت و قابلیت بیشتری در تولید و تبادل اطلاعات داشته باشد. براین اساس باتوجه به تکنولوژی‌‏های جدید که پیچیدگی زندگی اجتماعی را به دنبال دارند، نیازمند تسهیل امور مختلف زندگی هستیم و بدون توجه به فناوری‌های نوین ارتباطی بسیاری از امور قابل پی‌‏گیری و اجرا نیست.

مزایای اقتصادی و فرهنگی پیاده سازی شهر دیجیتال
 
احسان طالبی کارشناس فناوری اطلاعات و مدیر راهبری طرح دولت الکترونیک در گفتگو با خبرنگار مهر، ایجاد شهر الکترونیکی و قدم گذاشتن در مرحله فناوری اطلاعات را یک فرصت انکارناپذیر دانست و اظهار داشت: شهر الکترونیکی دسترسى الکترونیکى شهروندان به شهردارى‌ها، ادارات دولتى، بنگاه‌هاى اقتصادى و کلیه خدمات فرهنگى و بهداشتى شهرى به صورت شبانه‌روزى را قابل اجرا می کند.
 
وی از مزایای اقتصادی پیاده‌سازی طرح شهر الکترونیکی به کاهش هزینه‌هاى تردد شهرى، افزایش سرمایه‌گذارى در نتیجه گسترش ارتباطات جهانى، صرفه جویى در مصرف سوخت‌هاى محدود و تسهیل انجام امور اقتصادى اشاره کرد و گفت: کاهش زمان اتلاف شده شهروندان در ترافیک، عرضه بهتر خدمات، توزیع عادلانه‌تر امکانات، کاهش آلودگى محیط زیست، افزایش اشتغال و بهبود مدیریت پایدار شهرى از ویژگی‌های اجتماعی شهر الکترونیکی است.
 
طالبی در همین حال مهم‌ترین اثرات فرهنگى شهر الکترونیک را اطلاع‌رسانى سریع، انتشار نشریات الکترونیکی برای شهروندان، آموزش مجازى، ایجاد کتابخانه دیجیتالى، افزایش سواد و ایجاد نوعى جهان‌نگرى دانست که به افزایش رفاه و ارتقاى فرهنگ کمک می‌کند.
 
اجرایی کردن الگوی شهرداری الکترونیک در 4 مرحله
 
این کارشناس فناوری اطلاعات به مهر گفت: اصولاً چهار مرحله برای اجرایی کردن الگوی شهر یا شهرداری الکترونیکی توصیه می‌شود که در مرحله اول که مرحله پیدایش نامیده می‌شود، لازم است سند راهبردی بر مبنای مطالعات میدانی از امکانات و پتانسیل‌های موجود تهیه شود. همچنین در مرحله دوم که مرحله ارتقاء نام دارد، شهرداری یا شهر الکترونیکی فعالیت خود را با ارائه ابتدایی‌ترین خدمات بر روی شبکه اینترنت از طریق وب‌سایت‌های طراحی شده آغاز می‌کند و مرحله سوم که مرحله تعامل است، فعالیت‌هایی برای آموزش به کاربران و شهروندان شهر الکترونیک انجام می‌شود.
 
وی با بیان اینکه در مجموع تعاملی دو سویه میان مدیران شهری و شهروندان از طریق وب‌سایت‌ها ایجاد خواهد شد ادامه داد: در مرحله چهارم یا مرحله یکپارچگی که آخرین حلقه ایجاد شهر الکترونیکی محسوب می‌شود، دامنه خدمات ارائه شده به شهروندان گسترش می‌یابد و خدمات متنوع‌تری عرضه می‌شود.

این کارشناس مسائل شهری با تاکید براینکه در راستای پیاده سازی شهر الکترونیکی لازم است این موضوع به صورت پایلوت از سطح محلات شروع شود اظهار داشت: آنچه تاکنون به آن اهتمام شده است راه اندازی 374 خانه فناوری اطلاعات در محلات شهر تهران است که در حال حاضر راه‌اندازی خانه‌های فناوری اطلاعات فقط به عنوان مراکز آموزشی و بستر ارتباطی و سخت افزاری مورد نیاز شهر الکترونیکی قلمداد می‌شود اما لازم است با راه‌اندازی و پیاده‌سازی خدمات الکترونیکی مورد نیاز مردم شامل خدمات اطلاع رسانی، خدمات یک‌سویه و خدمات تعاملی و یکپارچه در سطح محلات، شهر الکترونیکی در پایلوت محلی پیاده‌سازی شود.
 
شهر الکترونیکی و نظارت بر عملکرد مدیریت شهری
 
مدیر راهبری طرح دولت الکترونیک از جمله ویژگی‌های بارز و ملموس طرح پیاده سازی شهر الکترونیکی را نظارت مستمر و برخط توسط مدیران ارشد شهری در محلات شهر تهران عنوان کرد و به مهر گفت: آنچه که در حال حاضر مدیران شهری از آن غفلت ورزیده‌اند مربوط به نظارت بر حسن انجام کار مدیران محلات است که در آینده‌ای نه چندان دور منجر به از بین رفتن اهداف این طرح خواهد شد .
 
به گفته وی افرادی که تحت عنوان مدیر امنای محلات فعال هستند در اکثر موارد دارای اختلافاتی هستند به نحوی که این فضای کاملا مردمی نیز همانند سایر نهادهای حاکمیتی به دنبال تشکیل تیم‌های همسو است تا براین اساس بتوانند اهداف سازنده و بعضا مخرب خود را دنبال کنند.
 
طالبی ضعف قوانین موجود، عدم نظارت برخط و اختیار داده شده به روسای هیات امنا را منجر به انتخاب سلیقه ای برخی از افراد به عنوان اعضای کارگروههای مردمی و مدیران محلات دانست و ادامه داد: در حال حاضر امکاناتی همچون استفاده از مجوز طرح ترافیک و عقد قرارداد امکانات محلی در اختیار هیات امنا محلات قرارداده شده که بعضا در مواردی مشاهده می‌شود نسبت به فروش و استفاده های غیر مجاز آن اقدام می شود که این نشان دهنده ضعف بازرسی و نظارت در این موارد است؛ با این وجود به نظر می رسد با بهره گیری از فناوری اطلاعات و پیاده سازی شهرالکترونیکی شاهد کاهش این قبیل مشکلات خواهیم بود.
 
این کارشناس مسائل شهری پیشنهاد کرد که مدیران شهری با بهره‌گیری از فناوری اطلاعات و با رویکرد پیاده‌سازی شهر الکترونیکی و همچنین پایلوت آن در محلات و راه‌اندازی سامانه‌های خدمات الکترونیکی و اطلاع‌رسانی مناسب به صورت تعاملی و یکپارچه نسبت به اعمال نظارت و ارزیابی مستمر اقدام کنند.
کد خبر 1750811

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha