به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر، تنبلي چشم نوعي اختلال چشمي است كه بيش از 120 ميليون نفر در دنيا و بيش از يك ميليون نفر در ايران به آن مبتلا هستند.
بر اساس اين گزارش، چشمان برخي از كودكان با وجود اينكه سالم و طبيعي به نظر مي رسد اما ممكن است از سلامتي و ديد كافي برخوردار نباشد و هر عاملي كه باعث اشكال ديد در يك يا هر دو چشم كودك شود، رشد و تكامل دستگاه بينايي را متوقف كرده و موجب كاهش ميزان بينايي طفل مي شود.
بر پايه اين گزارش، در صورتي كه اشكال ديد كودك تا قبل از 5 سالگي درمان شود، حتي اگر چشم در اين مدت تنبل شده باشد با درمان، بينايي كامل به دست مي آيد اما با تاخير در درمان بينايي پس از 5 سالگي، احتمال درمان كامل كمتر و پس از هفت تا 10 سالگي درمان هيچ تاثيري در بينايي نخواهد داشت.
بر اساس اين گزارش، والدين بايد كودكان خود را تا پيش از به دبستان رفتن، حداقل سه مرتبه در سنين سه تا چهار ماهگي، دو تا سه سالگي و پنج تا شش سالگي براي معاينه چشم نزد متخصص ببرند ، همچنين در صورت مشاهده هر گونه انحراف در چشم كودك نيز، معاينه كودك توسط متخصص ضروري است.
همچنين اگر چشم پزشك متخصص توصيه كرد كه چشمان كودك به علت تنبلي چشم بايد براي مدتي بسته شود بايد طبق دستور پزشك در زمان و مدت تعيين شده انجام شود و نيز در صورت تجويزعينك، والدين بايد كودك را به استفاده دايمي آن تشويق كنند.


نظر شما