۶ دی ۱۳۹۱، ۱۱:۳۴

در شرایط تحریم محقق شد

گامی بزرگ در صنعت فولاد کشور/ کلنگ زنی کارخانه گندله 5 هزارتنی ایران

گامی بزرگ در صنعت فولاد کشور/ کلنگ زنی کارخانه گندله 5 هزارتنی ایران

بافق - خبرگزاری مهر: کلنگ دومین کارخانه گندله پنج هزار تنی کشور در بافق به زمین زده شد تا گامی بزرگ دیگری در صنعت فولاد کشور در شرایط تحریم های اقتصادی ایران برداشته شود.

به گزارش خبرنگار مهر، صبح چهارشنبه در مراسمی با حضور امام جمعه، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی بافق، مدیران و مسئولان محلی این شهرستان، سه شرکت کنسرسیومی ایرانی و چینی با امضای قرادادی با شرکت سنگ آهن بافق، کار احداث این کارخانه را آغاز کردند.

افزایش ظرفیت گندله کشور به 23هزار تن

گندله خوراک واحدهای فولاد سازی به روش احیا مستقیم است که در حال حاضر تولید این ماده در کشور 18میلیون تن است و با راه اندازی کارخانه گندله سازی بافق، این ظرفیت به 23 میلیون تن می رسد.

با توجه به اهداف افزایش ظرفیت تولید فولاد خام تا مرز 50 میلیون تن و با در نظر گرفتن طرح هایی که از روش احیا مستقیم، فولاد سازی می کنند، برای رسید به این ظرفیت 75 میلیون تن گندله مورد نیاز است در حالیکه ظرفیت اسمی واحدهای فعال تنها 18.4 میلیون تن است و ظرفیت عملی آن 18میلیون تن است و نیاز کلی جامعه به افزایش تولید، ضرورت اجرای این کارخانه را توجیه می کند.

ارزش افزوده تبدیل کنسانتره سنگ آهن به گندله بسیار بالا بوده و دوره های بازگشت سرمایه در طرح های گندله سازی حدود دو تا سه سال است.

با راه اندازی این طرح، ماده اولیه تعدادی از واحدهای فولاد سازی به روش احیا مستقیم تامین شده و از خروج معادل ارزش افزوده ایجاد شده کاسته می شود.

کاهش وابستگی صنعت فولاد کشور به خارج

از طرفی در صورت تحقق اهداف توسعه طرحهای فولادی در کشور با توجه به کمبود گندله نیازمند واردات گندله خواهیم شد که باعث وابستگی صنعت فولاد به خارج از کشور می شود.

ایران با داشتن منابع غنی گاز طبیعی و عدم وجود کک متالوزی مرغوب مورد نیاز در صنایع فولاد، دارای مزیتی نسبی در تولید آهن و فولاد از روش احیا مستقیم و گندله سازی است.

ویژگی ها و مزایای طرح گندله بافق

علاوه بر موارد فوق، دسترسی آسان به راه آهن سراسری کشور، وجود مراکز مصرف این محصول در منطقه، پوشش دادن تقاضای حاصل از برنامه های توسعه فولاد در ایران و اشتغالزایی از مهمترین مزایای احداث این کارخانه در بافق است.

این طرح که شرکت سنگ آهن مرکزی ایران - بافق مجری آن است، در مساحتی حدود 78 هکتار توسط سه پیمانکار به نام های NICC و KDD و یک شرکت چینی به نام MCC-CIE اجرا می شود.

وزن کل تجهیزات شش هزار و 860 تن بخش خارجی و 11 هزار تن بخش داخلی است.

خوراک کارخانه گندله بافق محصول کارخانه کنسانتره سازی که در مجاور آن در حال احداث است و بخش دیگری هم از کنسانتره وارده توسط خط آهن این مسیر است.

بهره برداری زودتر از موعد مقرر با حمایت مسئولان

معاون برنامه ریزی استانداری یزد در حاشیه کلنگ زنی این کارخانه با اشاره به ظرفیت های بزرگ معدنی شهرستان بافق گفت: امیدواریم با همکاری و حمایت همه مسئولان شهرستان و استان این کارخانه از موعد مقرر هم زودتر افتتاح شود.

محمدرضا بابایی افزود: شهرستان بافق دارای ذخائر معدنی است که با برنامه ریزی برای ایجاد صنایع جوار معدنی، گام بزرگی در تحول اقتصادی این شهرستان برداشته می شود.

بابایی با اشاره به مشکلات سر راه پروژه گازرسانی بافق تصریح کرد: خط انتقال گاز در حال حاضر در حال اجراست و مقادیری از لوله مورد نیاز آن نیز خریداری شده است که به زودی برای نصب در مسیر انتقال داده می شود.

اشتغالزایی مستقیم برای 600 نفر

مدیرعامل شرکت سنگ آهن بافق نیز در این مراسم با بیان اینکه امروز یکی از روزهای پرافتخار برای شرکت سنگ آهن مرکزی ایران و شهروندان بافقی به حساب می آید، گفت: کارخانه گندله سازی بافق دومین کارخانه پنج هزارتنی در کشور است که توسط سه شرکت ایرانی و چینی به مدت 36 ماه احداث می شود.

محمد جواد عسکری افزود: این کارخانه با ظرفیت تولید سالانه پنج میلیون تن گندله با هزینه ارزی 187میلیون یورو به مدت 36 به اجرا در می آید.

وی تصریح کرد: با احداث این کارخانه در جوار شرکت سنگ آهن مرکزی بافق برای 600 نفر به طور مستقیم و برای دو هزار نفر به صورت غیر مستقیم شغل ایجاد می شود.

"لو هانشو" مدیرعامل شرکت چینی نیز در این رابطه گفت: با همکاری شرکت های ایرانی سعی می کنیم در موعدد مقرر این کارخانه را احداث کنیم تا برای شهروندان بافقی اشتغال زایی خوبی ایجاد شود.

وی با بیان اینکه شرکت چینی مشارکت کننده در این طرح در لیست 50 شرکت بزرگ دنیا ثبت شده است، افزود: شرکت MCC-CIE چینی بزرگترین شرکت معدنی فولاد و مهندسی در کشور چین است.

مدیرعامل شرکت چینی همچنین عنوان کرد: این شرکت زیر نظر دولت مرکزی اداره می شود که بیش از 90 درصد از پروژه های معدنی و فولادی را در چین انجام می دهد.

ساخت 70 درصد از تجهیزات این کارخانه توسط متخصصان بومی و داخلی

مدیرعامل شرکت انرژی گستر نصیر که کار ساخت و ساز اولیه این کارخانه را برعهده دارد، گفت: از هم اکنون کار فنداسیون سازی و بتن ریزی شروع شده و مراحل پیشرفت کار پروژه به صورت روز شمار انجام می شود.

علیرضا مهدوی افزود: احداث کارخانه گندله سازی در بافق نوید روزهایی امیدبخش برای توسعه و آبادانی شهرستان بافق است و افتخاری بزرگ در صنعت فولاد برای کشور محسوب می شود.

وی یادآور شد: میزان تجهیزات این کارخانه 18هزار تن است که از این مقدار هفت هزار تن از خارج کشور تامین شده و 11هزار تن این تجهیزات توسط متخصصان بومی و داخلی ساخته خواهد شد.

این کارخانه در مجاورت شرکت سنگ آهن مرکزی واقع در 12کیلومتری شمال شهر بافق احداث می شود.

----------------

گزارش و عکس: محمدعلی عبدالهی

کد مطلب 1776074

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha