به گزارش خبرنگار مهر، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری امروز گفت: از طرح ها و لوایح مصوب مجلس که به شورای نگهبان رسیده است 5 طرح مغایر قانون اساسی بوده و 5 طرح و لایحه نیز به تصویب نهایی رسیده است.
وی خبر داد: بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات به نتیجه نهایی نرسیده است و نتیجه نهایی در دو سه روز آینده به مجلس اعلام خواهد شد.
سخنگوی شورای نگهبان گفت : شورا به برخی تبصره های ماده 31 این طرح به دلیل مغایرت با قانون اساسی اشکالاتی گرفته است.
به گزارش مهر، پیش از این در جریان تصویب اصلاح قانون انتخابات در مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان برخی مفاد این طرح را به خصوص ماده 35 این طرح را مغایر قانون اساسی خوانده بود که مجلس این ماده را که مربوط به تایید کاندیداها منوط به جمع آوری امضا از رجال سیاسی می شد را حذف کرد.
ماده 31 مصوبه مجلس برای اصلاح قانون انتخابات به این شرح است : وزارت کشور مجری برگزاری انتخابات ریاست جمهوری است و زیر نظر هیات اجرایی مرکزی انتخابات با ترکیب اعضای ذیل اقدام میکند:
1. وزیر کشور (به عنوان رییس هیات)
2. یکی از اعضای هیات رییسه مجلس شورای اسلامی با انتخاب مجلس(بدون حق رأی)
3. دادستان کل کشور
4. وزیر اطلاعات
5. تعداد هفت نفر از شخصیتهای دینی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی به عنوان معتمدان مردمی به ترتیب مقرر در تبصره (1و2) ماده تبصره 4 در اولین جلسه با دعوت وزیر کشور دبیر ستاد انتخابات کشور با پیشنهاد وزیر کشور و تایید هیات اجرایی مرکزی انتخاب میشود. دبیر ستاد انتخابات مسوولیت دبیری هیات اجرایی مرکزی را نیز برعهده دارد.
تبصره 1- وزیر کشور حداقل چهار ماه قبل از روز برگزاری انتخابات 30 نفر از شخصیتهای مذهبی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی کشور را به هیات مرکزی نظارت بر انتخابات معرفی مینماید و با رعایت تبصره (2) این ماده پس از تایید هیات مرکزی نظارت حداکثر ظرف یک هفته جلسهای با حضور حداقل دوسوم معتمدان مذکور تشکیل میدهد که ضمن آن هفت نفر معتمدان موضوع بند (5) با رای مخفی و اکثریت نسبی به عنوان عضو اصلی و چهار نفر عضو علیالبدل به ترتیب آرا انتخاب شوند.
تبصره 2- چنان چه هیات مرکزی نظارت به هر دلیلی کل یا تعدادی از معتمدان پیشنهادی را تایید نکرد، وزیر کشور موظف است به تعداد دو برابر مورد نیاز، افراد واجدشرایط دیگری را به هیات مرکزی نظارت پیشنهاد کند. هیات مرکزی نظارت حداکثر ظرف 24 ساعت نظر خود را کتبا اعلام کند. در هر صورت نظر هیئت مرکزی اجرایی انتخابات برای وزیر کشور لازم التباع است.
تبصره 3 - هیچ یک از اعضای هیات اجرایی مرکزی انتخابات نباید نامزد انتخابات ریاست جمهوری باشند.
تبصره 4- در اولین جلسه با دعوت وزیر کشور دبیر ستاد انتخابات کشور با پیشنهاد وزیر کشور و تایید هیات اجرایی مرکزی انتخاب میشود، مسئولیت دبیری هیت اجرایی مرکزی را نیز دبیر ستاد انتخابات برعهده دارد.
تبصره 5- نایب رییس هیات اجرایی مرکزی انتخابات با رای اکثریت و از بین اعضای هیات انتخاب میشود.
تبصره 6- تصمیمات هیات اجرایی مرکزی انتخابات نباید موجب تداخل در وظایف و اختیارات نظارتی شورای نگهبان در خصوص انتخابات ریاست جمهوری گردد؛ در غیراینصورت، باطل و هرگونه اقدامی در این جهت ممنوع است.
تبصره 7- جلسه هیات اجرایی مرکزی انتخابات با حضور9 نفر رسمی است و مصوبات آن با رعایت تبصره (5) این ماده با رای حداقل هفت نفر از اعضاء قابلیت اجرا دارد.
تبصره 8- نتیجه شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری پس از تایید هیات اجرایی به وسیله وزیر کشور اعلام میشود و تایید نهایی صحت انتخابات برعهده شورای نگهبان است.
تبصره 9- هیات اجرایی مرکزی انتخابات وظایف ستاد انتخابات کشور را در چارچوب قوانین و مقررات مشخص می کند.
تبصره 10- وزارت کشور با تصویب هیات اجرایی مرکزی انتخابات می تواند مامورانی برای بازرسی وکنترل جریان انتخابات به طور ثابت یا سیار به شهرستانها، بخشها و شعب ثبتنام و اخذ رای اعزام کند.
نظر شما