به گزارش خبرگزاري "مهر" سفر اخير شارون به آمريكا و شركت وي در كنفرانس ساليانه "كميته امورعمومي آمريكا- اسرائيل" موسوم به "ايپك " يكي از تندروترين گروه هاي فشار طرفدار ليكود و همچنين اظهارات وي نشان داد كه رژيم صهيونيستي هرگز در پي شناسائي حقوق حقه ملت فلسطين نيست.
همچنين موضع گيري مقامات آمريكائي نيز حكايت از اين دارد كه طرح كلي صلح نقشه به هيچ وجه انتظارات طرف فلسطيني را بر آورده نخواهد كرد.
شارون در سخنراني خود در ايپك تاكيد كرد كه پيرامون بيت المقدس مصالحه نخواهد كرد و همچنين وي در جاي ديگر اعلام كرد كه دولت عبري با بازگشت آوارگان فلسطيني موافق نيست.
باتوجه به اين مساله كه سرنوشت بيت المقدس و همچنين بازگشت آوارگان دو مساله مهم و اساسي در گفتگوي بين رژيم صهيونيستي و فلسطينيان بوده است آيا مي توان اميدوار بود كه با رد اين دو مساله از سوي اسرائيل دو طرف در آينده به صلح دست يابند.
حاخام لرنر در اين مورد مي گويد: تا زماني كه آريل شارون نخست وزير در راس كار باشد هيچگونه صلح پايداري بين اسرائيل و فلسطينيان بر قرار نخواهد شد.
وي مي گويد: شارون مشخص كرده كه مي خواهد بخش اعظمي از كرانه باختري را براي خود حفظ كند و به فلسطينيان كشوري را پيشنهاد كند كه هرگز براي ملت فلسطين قابل پذيرش نخواهد بود و بر عكس تا زماني كه تعداد زيادي از فلسطينيان به اين رويا و تصورخود ادامه دهند كه مي توانند دولت خود را در مرزهاي قبل از مرزهاي 67 تاسيس كنند هيچ صلحي بوجود نخواهد آمد.
وي در ادامه مي گويد: رهبران فلسطين بايد مردم خود را آماده كنند تا اين واقعيت را بپذيرند كه تنها دولت فلسطيني را مي توانند در كرانه باختري و نوارغزه تاسيس كنند نه بيشتر و زماني كه فلسطينيان اين مساله را پذيرفتند و شارون هم در قدرت نباشد صلح بوجود خواهد آمد در غير اين صورت هيچ صلحي فراهم نخواهد شد.
اظهارات اين كارشناس آمريكائي در حالي است كه فلسطينيان به تعبير وي به اين واقعيت رسيده اند تا كشور مستقل فلسطيني را در كرانه باختري و نوار غزه تاسيس كنند ولي اين مساله را بايد عنوان كرد كه تعريفي كه شارون و حزب ليكود از دولت مستقل فلسطيني در سر دارند با تعاريف پذيرفته شده در حقوق بين الملل تفاوت بسياري دارد و رژيم اسرائيل هرگز خواهان واگذاري اختيارات يك دولت مستقل، به فلسطيني ها نيست و به لحاظ امنيتي هم خود را مؤظف به كنترل مناطق فلسطيني مي داند، ضمن اينكه رژيم صهيونيستي همچنان به شهرك سازي در مناطق فلسطيني نيز ادامه مي دهد.
همچنين اين نكته را هم بايد ذكر كرد كه شارون در سفر اخير خود به آمريكا در اقدامي تبليغاتي سعي داشت حمايت رهبران يهودي را در آن كشور از طرح تبليغاتي تخليه نوار غزه بدست آورد ليكن نكته مهمي كه در اينجا مي توان به طرح آن پرداخت اين است كه آيا يهوديان آمريكا تصميم گيران اسرائيل هستند ؟ و اين گروهها تا چه ميزان مي توانند براي مسائل داخلي اسرائيل تعيين تكليف كنند؟
شايد اظهارات اخير يوسي بيلين رئيس حزب ياحاد رژيم صهيونيستي كه از طيف چپ و مخالف دولت شارون است اين مساله را كمي روشن تر كند. وي با اظهاراتي طعنه آميز گفت : شايد شارون بتواند ايپك را احمق فرض كند ليكن وي بايد بداند كه نمي تواند با افرادي كه در داخل هستند چنين رفتاري را داشته باشد. بيلين گفت : شارون مي تواند افتخار كند كه در نشست ايپك سخنراني و اظهارات مهمي را بيان كرده است اما نمي تواند كساني كه در داخل اسرائيل هستند كودن فرض كند، سخنان نخست وزير پيام روشني را در پي داشت و آن انجام طرح تخليه نوار غزه بود و اين مساله نمي تواند در گفتگوهاي بين اسرائيل و تشكيلات خودگردان فلسطين پيشرفتي را در پي داشته باشد. وي پيرامون سياست مشت آهنين شارون اظهار داشت مساله مهم اين است كه ما بايد معني استفاده شارون از عبارت "از بين بردن ترور" به جاي "جلوگيري از ترور" را درك كنيم و اين مساله نشان مي دهد كه پيشرفتي در رابطه با طرح نقشه راه صورت نخواهد گرفت.
خاخام "مايكل لرنر" Michael Lerner كارشناس يهودي در ادامه مصاحبه خود با "مهر" در پاسخ به اين سؤال كه نقش يهوديان آمريكا را در روند صلح چگونه ارزيابي مي كنيد و اينكه آيا تصور نمي كنيد كه يهوديان اين كشور با حمايت از موضع گيري شارون در خصوص بيت المقدس و عدم بازگشت آوارگان فلسطيني، اسرائيل را به راه سخت و وضعيت شكننده اي هدايت مي كنند، اظهار داشت : يهوديان آمريكا از عقب نشيني شارون از نوار غزه حمايت مي كنند اما در خصوص مسائل بعدي و پيامدهاي آن با همديگر اختلاف دارند.
لرنر: در ديدگاه ايپك و جناحهاي تند رو يهوديان جهان ، عقب نشيني از غزه آخرين عقب نشيني است كه آنها آن را خواهند پذيرفت. |
وي افزود : " در ديدگاه ايپك و جناحهاي تندرو يهوديان جهان ، عقب نشيني از غزه آخرين عقب نشيني است كه آنها آن را خواهند پذيرفت. اين گروه احساس مي كنند كه مجبور خواهند شد تا دولت فلسطيني را در نيمي از كرانه باختري بپذيرند. اما براي بخش ديگري از يهوديان آمريكا كه اكثريت را تشكيل مي دهند نياز به صلح، آنها را به اين سمت هدايت خواهد كرد تا از تشكيل دولت فلسطيني در بخش اعظمي از كرانه باختري از جمله بيت المقدس شرقي بپذيرند اما تنها اگر رهبري قابل ملاحظه در اين مسير از سوي اسرائيلي ها و همينطور رهبران سياسي آمريكا صورت پذير اين هدف قابل حصول است" .
نظر شما