به گزارش خبرگزاری مهر، عزيز ارشم اين پروژه ها را در قالب طرحهاي مراتع، جنگلداري، آبخيزداري عنوان کرد که با اعتباري بالغ بر 130 ميليارد ريال از محل منابع ملي و استاني به بهره برداري مي رسد.
وي افزود: از جمله مهمترين اين پروژه ها يک هزار و 235 هکتار جنگلکاري، 430 هکتار عمليات آبخيزداري، 135 کيلومتر کمربند حفاظتي در 17 شهرستان براي جلوگيري از زمين خواري و احداث 79 کيلومتر آتش بند در 17 شهرستان براي جلوگيري از آتش سوزي جنگل ها و مراتع هستند.
مدير کل منابع طبيعي و آبخيزداري خوزستان افزود: در مجموع 14 سد آبخيزداري در يک ماه پاياني امسال به بهره برداري مي رسد که اين سدها در حدود 20 ميليون مترمکعب آب ذخيره مي کنند که اين مهم در آبرساني به روستاها و شهرستانهاي کم آب و آبرساني به زمينهاي کشاورزي بسيار تاثيرگذار است.
ارشم بيان کرد: با تامين آب زراعي و نيز رونق کشاورزي از طريق احداث سدهاي خاکي از مهاجرت روستائيان به شهرها تا حدودي جلوگيري خواهد شد.
وی تصريح کرد: در دولتهاي نهم و دهم عمليات گسترده اي در زمينه بيابان زدايي، گسترش جنگل، مراتع در استان خوزستان صورت گرفته است.
اورشم سطح جنگلهاي طبيعي و جنگل هاي دست کاشت استان خوزستان را يک ميليون و 100هزار هکتار، مراتع دو ميليون و 477 هزار هکتار و وسعت بيابان ها و اراضي ماسه ايي را يک ميليون و 275 هزارهکتار عنوان کرد.
وي گفت: در بخش آبخيزداري و حفاظت خاک در دولت نهم و دهم کارهاي بسيار ارزشمندي از جمله پيشگيري و مهار سيل و حفاظت خاک، احداث بندهاي خشکه چين و گابيون و دهها طرح ديگر در اين مدت انجام شده است.
مدير کل منابع طبيعي و آبخيزداري استان خوزستان با اشاره به فعاليت اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري در بخش حفاظت و امور اراضي گفت: حفاظت از عرصه هاي منابع طبيعي شامل اراضي جنگلي، مرتعي و بيشه زارها که بالغ بر 74 درصد از سطح اراضي استان را پوشش مي دهد از مهمترين وظايف اين اداره کل است که اين مهم در قالب طرح حفاظت و حمايت با اجراي 9 زير پروژه در حال اجرا است.
ارشم بيان کرد: همچنين به منظور ارتقای توان حفاظتي، يگان حفاظت استان خوزستان از سال 85 تشکيل و با جذب 30 نيرو سرباز و انجام گشت زني در مناطق جنگلي، ضريب حفاظت منابع طبيعي استان خوزستان را از 35 درصد در ابتداي برنامه چهارم به 42 درصد ارتقا داده است.

اهواز - خبرگزاری مهر: مدير کل منابع طبيعي و آبخيزداري خوزستان از افتتاح 100 پروژه منابع طبيعي در يک ماهه آخر سال در این استان خبر داد.
نظر شما