به گزارش خبرنگار مهر، علی نیکزاد در حاشیه مراسم افتتاح 3 دستگاه ترنست و 12 واگن مسافری ساخت داخل در خصوص ساخت قطعات دو و سه آزادراه تهران - شمال، اظهار داشت: این قطعات به قرارگاه خاتم الانبیاء واگذار شده و به زودی ساخت آن به مدت سه سال شروع می شود.
وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به پرسش مهر در خصوص هزینه ساخت قطعات دو و سه، بیان کرد: وقتی جابه جایی در مولفه های اقتصادی اتفاق می افتاد، معاونت نظارت راهبردی ریاست جمهوری قیمتهای جدیدی را برای ساخت پروژه های عمرانی درنظر می گیرد و می پردازد؛ بنابراین هر پیمانکاری هم وارد پروژه شود با قیمتهای قبلی که 3 هزار میلیارد تومان بود، ساخته نمی شود.
وی در خصوص راه آهن گرگان - اینجه برون، اظهار داشت: این راه آهن ایران را به چین متصل می کند که 110 کیلومتر آن در خاک ایران از سوی قرارگاه خاتم الانبیا ساخته شد و قرار بود با حضور روسای جمهوری ایران، ترکمنستان و قزاقستان در مرز قزاقستان و ترکمنستان افتتاح شود و پس از آن به مرز اینچه برون بیایند اما این برنامه هماهنگ نشد و قرار شده که در نیمه اول خردادماه این کار انجام شود، ضمن آنکه سهم 150 کیلومتری ترکمنستان هنوز آماده نشده است
نیکزاد با اشاره به خط آهن شیراز – بندرعباس که قرار بود به صورت فاینانس و توسط یک شرکت خصوصی انجام شود، گفت: معمولا برای پیشبرد کار در بخش راهآهن از مشارکت و فاینانس استفاده نمیکنیم اما با توجه به استقبالی که شده بود تصمیم به این امر گرفته شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر قرار بر این شده است که انجام کار مشارکتی در خط آهن شیراز – بندرعباس به صورت پیمانکاری صورت گیرد و برای تامین بخشی از منابع آن نیز از اوراق مشارکت و اعتبار بودجه سال 92 استفاده خواهیم کرد.
وزیر راه و شهرسازی درباره ساخت سه دستگاه ترنست و 12 واگن مسافری در داخل، گفت: این مجموعه با 90 میلیارد تومان و صرفهجویی هفت میلیون یورو ساخته شده است. وی افزود: در مجموعه راهآهن ایران، افزایش کیفیت خدمات و مشتریمداری در اولویت قرار گرفته است.
نیکزاد با بیان اینکه در حال حاضر 20 استان کشور به شبکه ریلی متصل هستند و 11 استان دیگر نیز در حال ساخت برای اتصال به شبکه سراسری هستند، خاطرنشان کرد: به منظور توسعه شبکه راه آهن کشور، دولت و کمیسیون مجلس همکاریهای لازم را برای تهیه ریل انجام میدهند.
نظر شما