۱ خرداد ۱۳۹۲، ۱۵:۱۹

کمالی در گفتگو با مهر:

بجستان به الگوی توسعه فرهنگی و اقتصادی در حوزه روستایی تبدیل شده است

بجستان به الگوی توسعه فرهنگی و اقتصادی در حوزه روستایی تبدیل شده است

مشهد - خبرگزاری مهر: عضو انجمن علمی تجارت الکترونیکی ایران گفت: شهرستان بجستان با خود باوری به الگوی توسعه فرهنگی و اقتصادی در حوزه شهری و روستایی تبدیل شده است.

نوید کمالی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارکرد: با حمایت مسئولان و شهروندان شهرستان از جمله بجستان فرمانداری و بخشداری مرکزی شهرستان بجستان امروز این شهرستان با خود باوری در حال تبدیل شدن به الگوی توسعه فرهنگی و اقتصادی است.

مشاور فناوری اطلاعات بخشدار مرکزی بجستان افزود: در طرح توسعه مناطق کمتر توسعه یافته با نظر به این واقعیت و حقیقت ما طرح روستاهای الکترونیکی و روستاهای هوشمند را برای اولین بار در خاورمیانه در راستای تحقق جوامع دانش محور روستایی باز تعریف کردیم که خوشبختانه تا به این مرحله با موفقیت روبرو بوده ایم و طرح پایلوت این پروژه در روستای الکترونیک خراسان رضوی کلید خورده است.

وی افزود: خوشبختانه با حرکت در مسیر گفتمان رهبری در حوزه پیشرفت و توسعه ملی ما شاهد خود باوری در بین جوانان و دانش پژوهان حتی در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته هستیم که این خود امید بخش تحقق آرمانهای سند چشم انداز افق 1404 است.

کمالی گفت: برای اولین بار در کشور در قالب مرکز آموزش و تحقیقات توسعه پایدار روستایی نخستین دوره حفاظت از محیط زیست روستایی با محوریت نقش زنان روستایی در حفظ محیط زیست در روستای زین آباد با استقبال پور شور بانوان خردمند این روستا مواجه شد که امیدواریم این روند با ابعاد گسترده تری در حوزه های گوناگون فرهنگی و اقتصادی ادامه داشته باشد.

وی افزود: برای تابستان 92 برنامه های آموزشی و تحقیقاتی متعددی از جمله جشنواره های کتاب خوانی و کاربری رایانه برای اولین بار در حوزه توسعه روستایی ویژه ساکنین روستاهای تدوین شده است که اطلاع رسانی های لازم در این حوزه انجام خواهد پذیرفت.

وی عنوان کرد: باید پذیرفت که روند توسعه جهانی در حال حاضر مبتنی بر اقتصاد اطلاعات است و این روند به زودی فراگیر شده و شکل جدیدی از رفتارهای مدرن اقتصادی را در جامعه بشری بوجود خواهدآورد به گونه ای که در سال آتی تنها کشورهائی که بتوانند با علم و دانش فضای نوآوری و خلاقیت را در جامعه خود گسترش دهند فرصت داشتن اقتصاد پویا و قدرتمند را خواهند داشت.

محقق و پژوهشگر حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: با اطلاعات محور شدن اقتصاد، فرصت استفاده و بهره گیری از منابع اقتصادی جهان به وجود آمده و از تجربه کشورهای پیشرو در این زمینه استفاده و ازخدمات مناسب با زمان کمتر و سود بیشتر بهره خواهد شد.

وی بیان کرد: خوشبختانه مفهوم Globalization یا جهانی شدن و رشد روزافزون فناوریهای نوظهور و افزایش تصاعدی ارتباطات و همچنین ویژگی تعاملات اجتماعی در طول دو قرن اخیر به تدریج مدل­ها و الگوهای مدیریتی موجود به ­ویژه در سطح کلان را با چالش و ناکارآمدی مواجه کرده و ضرورت تجدید نظر در چارچوب­ها و ساختارهای کلان گذشته را در سطح جهانی دو چندان کرده است.

وی اظهار کرد: رشد سریع ICT و خدمات مبتنی بر آن در سالهای اخیر به نوبه خود زمینه ساز تسریع تحولات اجتماعی و فرهنگی در سراسر جهان شده است که می توان از آن به عنوان انقلاب هزاره نام برد.

وی افزود: رشد ICT زمینه ساز انفجار اطلاعات گشته است اما حال این وظیفه محققان و پژوهشگران است که این نفجار را تبدیل به انفجار دانش نمایند زیرا اطلاعات خام به تنهایی کاربری مفیدی در راستای توسعه و پیشرفت ندارند.

کمالی ادامه داد: میان کشورهای صنعتی و کشورهای در حال توسعه به لحاظ کیفیت آموزش و تحصیلات افراد در تمامی مقاطع اختلافات فاحشی وجود دارد لذا این تفاوت نابرابری درآمد را نه تنها میان کشورها بلکه در درون یک کشور نیز تشدید می کند لذا توجه به توسعه علمی و بهره گیری از توان ICT در راستای ایجاد فرصتهای علمی از مهمترین دغدغه های جهانی است.

وی بیان کرد: زیر بنای اطلاعاتی مدرن می تواند عاملی نیرومندی در توسعه مناطق کمتر توسعه یافته و محروم باشد.

 

کد خبر 2060803

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha