پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۴ خرداد ۱۳۹۲، ۱۱:۵۲

مهر گزارش می دهد/

معمای دنباله دار گرانی مسکن در همدان/فروش ملک متری 7 میلیون تومان!

معمای دنباله دار گرانی مسکن در همدان/فروش ملک متری 7 میلیون تومان!

همدان - خبرگزاری مهر: گفتند مسکن مهر که به مرحله بهره برداري برسد قيمت زمين و مسکن در همدان افت مي کند و توان خريد بالا مي رود. منتظر مانديم تا بهره برداري از مسکن مهر هم شروع شد اما نه تنها کاهشی در قیمت ها دیده نشد بلکه خرید و فروش ملک به متری هفت میلیون تومان هم رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، از آغاز تاريخ مدون بشري تاكنون حق داشتن مسكن مستقل براي افراد بشر به رسميت شناخته شده و حق مسكن مناسب يكي از حقوق مهم بشري است که ارتباط تنگاتنگ با ساير حقوق بشري دارد.

بر این مبنا نیز این حق به عنوان يك حق همگاني به رسميت شناخته شده که در این زمینه اقداماتي كه دولت ها برای تامين مسكن شهروندان خود انجام مي دهند در تمام كشورها يكسان نيست و بستگي به شرايط و عوامل اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي هر كشور دارد.

به زعم برخی کارشناسان وظيفه دولت ها است كه با تمام توان، ابزارها و امكانات موجود خود براي دسترسي همگان به مسكن مناسب تلاش كنند و با انجام يكسري اقدامات اساسي و قانونگذاري صحيح اين امر را نشان دهند و به اندازه منابع خود براي تامين اين حق براي شهروندان كوشش كنند که اين موضوع بعد از انقلاب اسلامي در قانون اساسي نيز پيش بيني شده است.

البته در اصل چهل و سوم قانون اساسي چنين آمده كه داشتن مسكن متناسب با نياز، حق هر فرد و خانواده ايراني بوده و دولت موظف است با رعايت اولويت براي آنها كه نيازمندتر هستند، به خصوص كارگران و روستاييان زمينه اجراي اين اصل را فراهم كند.

همچنين در بند دوازدهم از اصل سوم قانون اساسي آمده كه دولت جمهوري اسلامي ايران موظف است در پي ريزي اقتصاد صحيح و عادلانه بر طبق ضوابط اسلامي در راستای ايجاد رفاه و رفع فقر و برطرف ساختن هر نوع محروميت در زمينه هاي تغذيه و مسكن و كار و بهداشت و تعميم بيمه همه امكانات خود را به كار گيرد.

افزایش قیمت زمین، ملک و اجاره بهار در همدان دور از انتظار است

با توجه به این مقدمه و نیز بر اساس افزایش چشمگیر قیمت زمین، ملک و اجاره بهار در همدان بر آن شدیم تا علل این موضوع را جویا شویم که در این بررسی افزایش چشمگیر آمار مشاورین املاک خودنمایی ویژه ای داشت به نحوی که حتی شاهدیم در یک خیابان به تنهایی بیش از چهار مشاور املاک مستقر شده است.

"قیمت آپارتمان امسال خیلی بالا می رود و این افزایش قیمت هم که الان می بینی آغاز رشد ۱۰۰ درصدی قیمت مسکن است... توصیه می کنم با هر قیمتی که آپارتمان پیدا کردی حتی ۱۰۰ هزار تومان بالاتر از قیمت فعلی تعلل نکن... "

جملات فوق بخشی از صحبت هایی است که این روزها در گوشه و کنار بنگاه های املاک به مشتریان تلقین می شود. سئوال اینجاست که بالا رفتن قیمت مسکن در سال جاری چه سودی برای مشاور املاک ایجاد می کند؟

پاسخ را باید در خانه هایی که این روزها مشاورین املاک برای فروش گذاشته اند جست و جو کرد. بخش زیادی از آپارتمان هایی که این روزها در بازار با قیمت بالا به مشتریان معرفی می شود، آپارتمانهایی است که یا مالک آن خود مشاور است یا مشاور در فروش آن سود کسب می کند.

هنوز یادمان نرفته است که در سال ۸۷ بیشترین نقش در رشد قیمت مسکن و ایجاد حباب در این بازار را مشاورین املاک بازی کردند و بسیاری از خریدها در آن زمان در بازار توسط همین گروه انجام می شد و باید هوشیار باشیم که اکنون نیز شرایط اقتصادی کشور نیز چندان مناسب نیست.

یکی از اقداماتی که این روزها توسط برخی مشاورین املاک صورت می گیرد خرید قولنامه ای املاک ارزان قیمت و فروش آن به قیمت بالا است. به عبارت دیگر نقش مشاورین املاک دلالی شده است و بااین کار به گرانی قیمت دامن می زنند.

با این وصف به سراغ رئیس مجمع امور صنفی رفتیم تا وضعیت این رسته شغلی(مشاورین املاک) را جویا شویم.

ساماندهی اتحادیه مشاورین املاک سناریوی بزرگی است

حمیدرضا فرسایی وحید در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بیشترین شکایات به بازرسی اصناف در حوزه مشاورین املاک است، اظهار داشت: ساماندهی اتحادیه مشاورین املاک سناریوی بزرگی است.

600 متقاضی منتظر اخذ پروانه کسب برای ایجاد مشاور املاک در همدان هستند

رئیس مجمع امور صنفی همدان با بیان اینکه با توجه به شرایط موجود آمار متقاضی این رسته شغلی بسیار زیاد شده عنوان داشت: در حال حاضر قریب به 600 متقاضی منتظر اخذ پروانه کسب برای ایجاد مشاور املاک در همدان هستند که واقعا نیاز نیست.

وی در زمینه این موضوع اضافه کرد: در کمیسیون نظارت استان همدان به این موضوع رسیدیم که باید سقف صنفی را برای اتحادیه مشاوران املاک ببندیم و حدود صنفی را تا سقف 300 متر بالا ببریم تا بتوانیم واحدها را کنترل کنیم.

آنقدر که مشاور املاک در برخی نقاط همدان داریم سوپرمارکت نداریم

فرسایی وحید گفت: بعضا مشاهده شده آنقدر که مشاوراملاک در برخی نقاط همدان داریم سوپرمارکت نداریم.

رئیس مجمع امور صنفی همدان با بیان اینکه در حال کنترل و رصد این موضوع هستیم تا شرایط و ضوابط این صنف را محکم بگیریم تا کمتر کسی بتواند به این راحتی پروانه کسب مشاور املاک بگیرد، گفت: طیف وسیعی از کارمندان و فرهنگیان در حوزه های مختلف هستند که پس از بازنشستگی تنها شغلی که به آن گرایش پیدا می کنند، مشاور املاک است.

افزایش تعداد واحدهای مشاورین املاک در همدان بر افزایش قیمت ملک بی تاثیر نیست

وی ادامه داد: گرایش بیش از حد به این رسته شغلی و سایرعوامل دست به دست هم داده که  بر روی قیمت اجاره، املاک و زمین های همدان نیز تاثیر شایان توجهی گذاشته شود که بر این اساس نیز می توان ازدیاد مشاورین املاک را یکی از مولفه های این افزایش قیمت قلمداد کرد.

فرسایی وحید با بیان اینکه افزایش چشمگیر قیمت ملک، اجاره و مسکن در همدان مولفه های دیگری نیز دارد، گفت: به دلیل شرایط آب و هوایی مناسبی که همدان دارد توریست ها گاها تمایل دارند فضایی را در این شهر برای خود به حالت ییلاقی داشته باشند و املاک و باغات همدان را به نوعی خریداری می کنند و این روند نیز در افزایش قیمت ها تاثیرگذار بوده است.

بیشترین نقدینگی همدان در حوزه مسکن سرمایه گذاری می شود

رئیس مجمع امور صنفی همدان همچنین افزود: یکی دیگر از عوامل مهم در افزایش قیمت مسکن در همدان، نبود صنایع مادر همدان است چرا که بر این اساس بیشترین نقدینگی ما در حوزه املاک سرمایه گذاری می شود و مشاور املاک نقدینگی خود را در این قسمت هزینه می کنند.

وی ابراز داشت: اگر دولت و مسئولان سیاست های خوبی در این زمینه داشته باشند تا نقدینگی در طیف ها و شرایط های خاص دیگری به ثبات برسد فضای ملک و املاک و اجاره به ثبات رسیده و به قیمت واقعی خود رجوع می کند چون به واقع ارزش ملک در همدان به قیمت های کنونی نیست.

فرسایی وحید افزود: در زمینه مسکن در یک بازه زمانی سیاستهایی اعمال می شود که مقطعی است و سپس مشکلات بعدی را به وجود می آورد.

بیش از یک هزار واحد صنفی مشاور املاک در شهر همدان داریم

رئیس مجمع امور صنفی همدان گفت: در حال حاضر بیش از یک هزار واحد صنفی مشاور املاک در شهر همدان داریم که اصلا این تعداد نیاز نیست.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه مشاهده شده ملک در بلوار کاج تا متری هفت میلیون و 500 تومان هم معامله شده که دلیل از رقابت مشاورین املاک این حوزه دارد ضمن تایید این موضوع گفت: یکی از مسائلی که باعث می شود گرانی و افزایش قیمت ملک و اجاره بها را شاهد باشیم این است که معاملات بین خود مشاوران املاک صورت می گیرد.

فرسایی وحید افزود: افرادی هستند که به نوعی به خاطر سود خودشان ملکی را در همان واحد صنفی تا چندین برابر قیمت افزایش می دهند.

رئیس مجمع امور صنفی همدان اظهار داشت: دامن زدن به این موضوعات گاهی توسط خود مردم هم انجام می شود که این بحث نیز مشکل ساز شده است.

وی گفت: فرهنگ غلطی که وجود دارد این است که مثلا فردی که تخصصی دیگری دارد بلافاصله بعد از اینکه متوجه می شود با خرید ملک می تواند سرمایه های آنچنانی به دست بیاورد تخصص خود را تغییر داده و مشاور املاک می زند و موضوعات خرید و فروش ملک و اجاره و غیره را به وجود می آورد.

فرسایی وحید با بیان اینکه در برخی موضوعات باید فرهنگسازی درستی صورت گیرد، عنوان داشت: فرهنگ سازی نیز کار و پروسه ای زمان بر است و نمی توان انتظار داشت در بازده زمانی کوتاهی محقق شود.

وی با بیان اینکه این بحث ریشه در خیلی از موضوعات دارد، گفت: نبود صنایع مادر در شهری چون همدان می تواند تاثیر بسیاری در این زمینه بگذارد و از طرفی نیز ایجاد صنایع مادر سبب اشتغالزایی است و می تواند حوزه اشتغال را به حدی وسیع کند که مردم به بحث مشاور املاک هجوم نبرند و خرید املاک و آپارتمان ثبات پیدا کند.

با توجه به ارتباط موضوع با رئیس اتحادیه مشاورین املاک با وی نیز به گقتگو نشستیم که نوع مطالب وی در این زمینه تا حدی با رئیس مجمع امور صنفی همدان متفاوت بود.

اتحادیه مشاورین املاک در همدان یک هزار و 100 عضو دارد

محمد قدیمی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در حال حاضر اتحادیه مشاورین املاک در همدان یک هزار و 100 عضو دارد که به اندازه کافی شهر همدان است.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر چرایی وجود چندین مشاور املاک در یک خیابان نیز گفت: در مکان هایی که چندین مشاور املاک مستقر است مکان هایی است که بازارچه هایی هستند که از طریق شهرداری اعلام شده و در قانون نظام صنفی هیچ منعی برای صدور پروانه ندارد.

گرانی و موارد افزایش قیمت به هیچ عنوان به مشاورین املاک مربوط نیست

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه ازدیاد تعداد واحدهای مشاور املاک در همدان خود عامل افزایش قیمت است نیز گفت: گرانی و موارد افزایش قیمت به هیچ عنوان به مشاورین املاک مربوط نیست.

وی با بیان اینکه در حال حاضر مشکل خاصی در اتحادیه مشاورین املاک همدان وجود ندارد، گفت: درصدد هستیم سقف اعضای این اتحادیه در همدان را ببندیم و به هیچ عنوان مجوز جدید صادر نکنیم.

قدیمی در پایان سخنانش تاکید کرد: اعضای این اتحادیه در همدان به حد نساب رسیده است.

وی گفت: اگر چه در این زمینه بحث دلالان زمین نیز در همدان بی تاثیر نیست می طلبد راهبرد و برنامه منسجم در این حوزه در همدان صورت گیرد.

با این تفاسیر و با توجه به متفق القول بودن صاحبنظران این حوزه در راستای ساماندهی مشاورین املاک در همدان نیاز است این مهم مورد توجه ویژه ای قرار گیرد تا شاید از روند صوعدی قیمت ها در همدان جلوگیری شود.

کد خبر 2062090

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha