۲۶ آبان ۱۳۹۲، ۱۲:۲۴

زنده‌یاد ابرآویز تشییع شد

ترانه‌سرای انقلاب گمنام از دنیا رفت/ مستندی که پس از 3 دهه ساخته نشد

ترانه‌سرای انقلاب گمنام از دنیا رفت/ مستندی که پس از 3 دهه ساخته نشد

مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد محمدعلی ابرآویز 26 آبان‌ماه در تالار وحدت برگزار شد و طی آن محمد گلریز از زنده‌یاد محمدعلی ابرآویز به عنوان فردی یاد کرد که اشعارش همه را به یاد دوران پیروزی انقلاب اسلامی می‌اندازد و تأکید کرد: او مظلوم بود و گمنام از دنیا رفت.

به گزارش خبرنگار مهر، صبح روز یکشنبه 26 آبان‌ماه پیکر زنده‌یاد محمدعلی ابرآویز شاعر و آهنگساز روزهای انقلاب از مقابل تالار وحدت برای خاکسپاری به سمت قطعه هنرمندان بهشت‌ زهرا (س) تشییع شد. در ابتدای این مراسم که اجرای آن را بابک رضایی مدیر سابق انجمن موسیقی ایران بر عهده داشت، هادی آرزم عضو هیات مدیره انجمن موسیقی گفت: خاطره آشنایی من با زنده‌‌یاد ابرآویز به سال 56 بازمی‌گردد که او سروده‌های انقلاب را کار می‌کرد.

وی با اشاره به همکاری خودش با زنده‌یادان ابرآویز و مجتبی میرزاده در استودیو پاپ در ساختن آهنگ‌ها و سرودهای انقلابی اشاره کرد و گفت: آن دوران آن‌ها با گروه کر ارکستر سمفونیک سرودهایی را ساختند که تا سال‌ها زمزمه مردم ایران بود.

کمال شفیعی شاعر سخنران بعدی این مراسم بود که شعری عاشورایی خواند.

محمد گلریز خواننده و دبیر جشنواره موسیقی مقاومت به دعوت رضایی سخنران بعدی مراسم بود که گفت: افتخار این را داشتم که از بدو انقلاب با زنده‌یاد ابرآویز آشنا بودم. او بدون تبلیغات کار خود را در حوزه اشعار آیینی و مذهبی انجام می‌داد.

وی افزود: شاخص‌ترین کار وی آهنگی بود که برای ورود امام خمینی (ره) به ایران درست کرد و آهنگ "بوی گل سوسن و یاسمن آمد" را در اذهان مردم نهادینه کرد. با اشعار زنده‌یاد ابرآویز یاد دوران انقلاب می‌افتیم.

گلریز در پایان زنده‌یاد ابرآویز را یکی از عاشقان اهل بین نامید و گفت: او مظلوم بود و گمنام از دنیا رفت.

در ادامه علیرضا قزوه شاعر و مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری ضمن یادآوری اینکه زنده‌یاد ابرآویز در روز عاشورا دار فانی را وداع گفت، یکی از آخرین سروده‌های خود در مورد عاشورا را خواند و به زنده‌یاد ابرآویز تقدیم کرد.

بابک رضایی در ادامه از علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد دعوت کرد که در مورد زنده‌یاد ابرآویز صحبت کند که وی گفت: جریان سیال انقلاب اسلامی را آهنگ‌ها و ترانه‌های زنده‌یاد ابرآویز در اذهان تثبیت و ماندگار کرد. او با زحمت‌های زیاد توانست شرایطی را برای فرهنگ عمومی کشور ایجاد کند که شاهد شکوه انقلاب اسلامی بودیم.

وی افزود: او با کلام و آهنگ توانست تصویری درست از انقلاب ارائه دهد. ما قصد داشتیم از مجموعه فعالیت‌های او مستندی بسازیم که متاسفانها اجل به وی مهلت نداد.

معاون هنری وزیر ارشاد در پایان سخنانش یادآور شد:‌ زنده‌یاد ابرآویز زحمت زیادی برای فرهنگ و هنر کشور کشید و بر روی باورهایی که به آن اعتقاد داشت کار می‌کرد و ما نیز برای اینکه بتوانیم میراث انقلاب اسلامی را به نسل آینده برسانیم باید به عملکرد امثال زنده‌یاد ابرآویز احترام بگذاریم و آن را حفظ کنیم.

محسن مومنی‌شریف رئیس حوزه هنری، جمال شورجه کارگردان سینما، عباس عظیمی مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت، حمید شاه‌آبادی معاون هنری سابق وزیر ارشاد، قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد، اصغر امیرنیا مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت ارشاد، پیروز ارجمند مدیرکل موسیقی حوزه هنری، اتابک نادری رئیس تئاتر شهر و علی ترابی رئیس انجمن موسیقی از جمله اشخاصی بودند که در مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد ابرآویز شرکت کرده بودند.

کد خبر 2176541

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha