۲۳ آذر ۱۳۹۲، ۷:۱۸

مهر گزارش می دهد/

تاپ تاپان چشمه ای که مورد غفلت واقع شده است/ سرمایه ی شفا بخشی که هدر می رود

تاپ تاپان چشمه ای که مورد غفلت واقع شده است/ سرمایه ی شفا بخشی که هدر می رود

تبریز – خبرگزاری مهر: چشمه ی آب معدنی و شفا بخش تاپ تاپان یکی از ظرفیت های گردشگری آذربایجان شرقی است که به دلیل نداشتن سرمایه گذار و نبود زیر ساخت های لازم در ماه های سرد سال بی استفاده مانده و این نعمت الهی هدر می رود.

به گزارش خبرنگار مهر، چشمه تاپ تاپان در 4 کیلومتری آذرشهر در مسیر جاده آذرشهر- عجب‌ شیر قرار دارد و از ب‍‍الای ت‍پ‍ه ای ه‍م‍وار م‍ش‍رف ب‍ه اراض‍‍ی و طب‍ی‍‍ع‍ت ب‍ک‍ر شهرستان آذرشهر با فشار گاز از زمین به حالت جوشان خارج می‌شود که خاصيت شگفت انگیز درماني آن گردشگران زیادی را در فصول گرم سال به خود جلب مي كند.

مشکل عمده ی این ظرفیت گردشگری در نبود سرمایه گذار و استفاده از این نعمت خدادادی بصورت استخر سرپوشیده و با فراهم آوردن زیر ساخت ها است، بطوریکه این آب در فصول گرم سال چون آب و هوا گرم است، مشتری های زیادی دارد ولی متاسفانه در 6 ماه فصل سرد آذرشهر بی استفاده می ماند و این آب به هدر می رود.

و متاسفانه که هم مسئولین استانی و هم خود اهالی هدر رفت این سرمایه را نظاره گر هستند و نمی خواهند فکری برای کسب در آمد و ایجاد اشتغال پایدار انجام دهند.


آبی که از دل آتشفشان خاموش سهند بیرون می آید

زمین شناسان و جغرافیدانان نیز معتقدند که وجود مقادیر زیاد گاز کربن دی‌اکسید در آب این چشمه نشان ‌دهنده منشاء عمیق آب و ارتباط آن با آتشفشان خاموس سهند است.

آب م‍‍ع‍دن‍‍ی این چشمه از چ‍ن‍د چ‍ش‍م‍ه صاف و زلال ت‍ش‍ک‍ی‍ل ش‍ده و درج‍ه ح‍رارت آن در ف‍ص‍ل س‍رم‍‍ا و گ‍رم‍‍ا ث‍‍اب‍ت و در م‍ح‍ل س‍رچ‍ش‍م‍ه 15 درج‍ه ب‍‍الای ص‍ف‍ر بوده و رس‍وب‍‍ات تراورتن و اکسید آهن سبب شده که رنگش ق‍‍ه‍وه باشد.

 

 

آب این چشمه برای خود کانال و  حوضچه ایجاد کرده است

نکته جالب و شاید تاسف بار این نعمت خدادادی هزینه و اقدام نکردن سازمان های زیربط در تهیه زیرساخت های لازم برای این چشمه است تا حدی که حوضچه مانند های این چشمه آب معدنی توسط انسان ها ایجاد نشده و آب این چشمه به صورت طبیعی حوضچه و کانال هایی برای خود ایجاد کرده است.

جوانی که در این چشمه به آب تنی مشغول است، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: اگر آب و هوا خوب باشد به این چشمه می آیم ولی اگر هوا سرد باشد، با اینکه خود آب گرم است احتمال سرما خوردگی هست و برای همین در فصول سرد سال زیاد به این چشمه نمی آیم.

ساسان رضایی که با تجویز پزشک معالجش برای التیام درد عضلات به این چشمه می آید، ادامه داد: آب این چشمه چیزی از آب های مشهور سرعین اردبیل کم ندارد و مشکل این آب این است که گمنام مانده و افراد زیادی در کشور از خاصیت شفا بخشی آن خبر ندارند.

وی همچنین با انتقاد از مسئولان در خصوص فراهم نکردن شرایط جذب گردشگر در اطراف این چشمه گفت: اگر این منطقه به بخش خصوصی واگذار شود، شاهد هجوم گردشگران زیادی در طول سال به این منطقه زیبا و دیدنی خواهیم بود.

غفلت مسئولان  و هدر رفتن نعمت الهی

رضایی با اشاره به اینکه نبود مجتمع گردشگری باعث افت گردشگر می شود، ادامه داد: این منطقه علاوه بر چشمه تاپ تاپان مناظر دیدنی دیگری همچون فضای سبز و باغ های میوه دارد که خانواده ها هم می توانند از آب درمانی آن استفاده کنند و در کنار آن از مناظر دیدنی و کوه های اطراف هم لذت ببرند.

وی که از جوانان شهر تیمورلو است، همچنین در خصوص دیگر نقاط دیدنی شهرستان آذرشهر گفت: در فصل تابستان جای جای آذرشهر و روستاها و شهرهای اطراف دیدنی است و تیمورلو به عنوان پایتخت گردشگری آذربایجان و آذرشهر نیز به عنوان قطب گردو در کشور مشهور هستند.

 

خاصیت درمانی چشمه تاپ تاپان

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی نیز در خصوص قابلیت های این چشمه برای تبدیل به یک ظرفیت گردشگری عظیم کشوری گفت: چشمه آب معدنی تاپ تاپان آذرشهر به عنوان یکی از مناظر طبیعی و جاذبه های گردشگری این شهرستان، گردشگران زیادی را می تواند جذب کند.

تراب محمدی با اشاره به اینکه تعداد بیشمار گردشگران چشمه تاپ تاپان در تابستان کم نظیر است، افزود: ولی متاسفانه به دلیل بی استفاده ماندن این چشمه خدادادی در فصل سرما شاهد هدر رفتن آب معدنی آن هستیم.

وی با بیان اینکه در زمان های گذشته در این منطقه کوه آتشفشان وجود داشته، ادامه داد: آب م‍‍ع‍دن‍‍ی چشمه ت‍‍اپ ت‍‍اپ‍‍ان ق‍‍اب‍ل آشامیدن ن‍ی‍س‍ت ول‍‍ی اس‍ت‍ف‍‍اده از آب این چشمه ب‍رای ال‍ت‍ی‍‍ام درده‍‍ای ع‍ض‍لان‍‍ی ، مف‍ص‍ل‍‍ی و ام‍راض پ‍وس‍ت‍‍ی بسیار شفا ب‍خ‍ش و مفید است.

محمدی همچنین با بیان اینکه خاصیت درمانی آب معدني تاپ تاپان آذرشهر م‍‍ي ت‍وان‍د ب‍ه ع‍ن‍وان م‍ن‍طق‍ه س‍ي‍‍اح‍ت‍‍ي و گ‍ردش‍گ‍ري شگفت انگیز م‍‍ع‍رف‍‍ي و پ‍ذي‍راي ه‍م‍وطن‍‍ان و گ‍ردش‍گ‍ران داخلي و خ‍‍ارج‍‍ي قرار گیرد، افزود: برای این کار باید زیر ساخت ها و مجتمعی با همکاری سرمایه گذارهای بخش خصوصی ایجاد شود تا گردشگران آقا و خانم که به اینجا می آیند هم از آب تنی استفاده کنند و هم از دیدن مناظر سرسبز و کوه های آذرشهر لذت ببرند.

هیچ امکانات و زیر ساختی در اطراف چشمه تاپ تاپان نیست

فرماندار آذرشهر نیز با بیان اینکه با سرمایه گذاری برای ساخت یک مجتمع در کنار چشمه تاپ تاپان به توافق نهایی رسیده اند، گفت: با همکاری مسکن و شهرسازی و با کمک میراث فرهنگی و گردشگری استان یک سرمایه گذار از بخش خصوصی پیدا کرده ایم و مراحل اولیه هم برای ایجاد یک مجتمع طی شده است.

اسماعیل آذریان با تایید مشکلات موجود و نبود زیر ساخت ها در اطراف این چشمه ی آب معدنی شفا بخش، افزود: با توجه به موقعيت قرارگیری شهرستان آذرشهر و چشمه ی آب م‍‍ع‍دن‍‍ي ت‍‍اپ ت‍‍اپ‍‍ان ب‍‍ا م‍رك‍ز اس‍ت‍‍ان، اگ‍ر ام‍ك‍‍ان‍‍ات م‍ورد ن‍ي‍‍از م‍س‍‍اف‍ران و گ‍ردش‍گ‍ران در اطراف اي‍ن چ‍ش‍م‍ه طب‍ي‍‍ع‍‍ي ف‍ر اه‍م شود، شاهد رونق این منطقه توریستی خواهیم بود.

وی با بیان اینکه فراهم كردن امكانات رفاهي و تفريحي براي گردشگران موجب افزايش و جذابيت اين منطقه خواهد شد، افزود: البته نباید فراموش کرد که افزایش گردشگر نیز باعث رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال خواهد شد.

آذریان همچنین با اشاره به اینکه شهرستان آذرشهر به جهت واقع شدن در کنار گذر جاده ترانزیتی استان های غربی ، از اهمیت ویژه ای برای مسافران برخوردار است، ادامه داد: از مکانهای دیدنی و جذاب شهرستان آذرشهر که بسیاری از گردشگران را به خود جذب می کند، منطقه توریستی قیرمیزی گل ، اطراف سد خاکی ینگجه ، اطراف گورستان و مسجد باستانی روستای بادامیار ، دربند الوانق و آب شور قزل داغی ، باغات روستاهای قاضی جهان ، غله زار و طبیعت جذاب اطراف شهرهای آذرشهر ، تیمورلو ، گوگان و ممقان است.

---------------------------------------------------

گزارش از :علی اشرفی

کد خبر 2194771

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha