پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۲۳ آذر ۱۳۹۲، ۷:۵۴

موانع و مزایای صادرات البرز در گفتگو با امینی؛

هزینه های زیاد حمل و نقل بر دوش صادرکنندگان البرزی/ "شبهه صادرات" را جدی بگیریم

هزینه های زیاد حمل و نقل بر دوش صادرکنندگان البرزی/ "شبهه صادرات" را جدی بگیریم

کرج - خبرگزاری مهر: حمل و نقل کارآمد و توسعه یافته که از ضروریات صادرات موفق و با سرعت عمل بالا است در حالی در استان البرز حال چندان خوبی ندارد که به گفته مدیرکل گمرک، منطقه ویژه اقتصادی پیام از ظرفیتی بی نظیر برای انجام صادرات هوایی و بالطبع کاهش و تعدیل هزینه ها برخوردار است.

افشین امینی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه عملیات صادرات استان البرز به طور عمده از راههای زمینی صورت می گیرد، به تشریح اقدامات انجام شده و نیز اقداماتی پرداخت که توجه به آنها می تواند در امر تسهیل صادرات از این استان موثر واقع شود.

وی با بیان اینکه برای تسهیل صادرات در استان زیرساختهایی پیش بینی شده که برخی اجرا شده و موارد دیگر نیز درصدد ایجاد آن هستیم، گفت: مهمترین اقدام ارزیابی در محل واحدهای تولیدی است که با هدف کاهش هزینه های مترتب بر واحد تولیدی اجرا می شود. در این روش بر حسب تقاضای واحد تولیدی برای ارسال کالای صادراتی، اکیپ ارزیابی با اعزام به محل واحد تولیدی عملیات اخذ مجوز قانونی، پلمپ یا خروج کانتینر و سایر موارد را در همان محل انجام می دهد.

امینی ایجاد "کارنتیو" مبدا و مقصد را از دیگر موارد بسیار تاثیرگذار در بحث حمل و نقل برشمرد و یادآور شد: این امر از 1.1. 2013 برای صادرکنندگان ما به کشورهای اروپایی اجرا شده تا امکان صادرات کالا به این کشورها تحت کارنتیو فراهم شود.

ورود موقت میوه و سبزیجات به البرز تفویض شد

وی با بیان اینکه اخذ مجوزهای تسهیل کننده صادرات و تامین مواد اولیه در قالب ورود موقت از موضوعات مهم و قابل توجه است، افزود: هم اکنون بسیاری از کالاهای ما از حیث بسته بندی و مواد اولیه در مضیقه هستند اما خوشبختانه در سال جاری به ویژه برای مزیت نسبی استان که بحث میوه و تره بار است این امر به استان البرز تفویض شده است.

مدیرکل گمرک استان البرز در ادامه با بیان اینکه برخی موانع صادرات از البرز در حیطه استان قابل رفع است و برخی از عهده استان خارج و کشوری است، تاکید کرد: تامین زنجیره حمل و نقل برای بارگیری کانتینرها از ضروریات صادرات است که مشکلاتی در این بخش وجود دارد.

وی گفت: با توجه به عدم وجود ایستگاه "گاری مانوری" بسیاری از کالاهای ما به استانهای همجوار خواهد رفت و عملیات ارزیابی کالاها در آن استانها  صورت می گیرد. این امر صرف نظر از آمار و عملکرد استانها، هزینه بر است.

حمل و نقل زمینی فسادآور است

امینی یکی از ضعفهای حمل و نقل صادرات در البرز را مربوط به سیستم حمل و نقل هوایی دانست و اظهار داشت: این در حالی است که منطقه اقتصادی و فرودگاه پیام ظرفیت بی نظیری برای ایجاد حمل و نقل هوایی است و تاثیر قابل توجهی در کاهش و تعدیل هزینه های حمل دارد.

وی گفت: متاسفانه با طولانی شدن پروسه حمل و نقل زمینی امکان فساد فراهم می شود که برای جلوگیری از این امر ایجاد و توسعه حمل و نقل هوایی از ضروریات است.

وی با بیان اینکه عرضه سریع کالا در زمان توافق شده از ضروریات صادرات در دنیای اینترنتی امروز است، یادآور شد: چنانچه کالایی در زمانبندی طی شده به دست مصرف کننده نرسد، آن کالا یا مطلوبیت خود را از دست می دهد و یا تقاضا حذف می شود.

جای خالی حمل و نقل هوایی در گمرک البرز

امینی این مشکل را در بخش صادرات گل و گیاه از استان مورد اشاره قرار داد و افزود: در البرز واحدهای بزرگ پرورش گل و گیاه فعالیت دارند اما امکان صادرات هوایی به واسطه افزایش نرخ حمل وجود ندارد.

وی ابراز امیدواری کرد با توجه ویژه مسئولان ارشد استان به زودی شاهد صادرات فرآورده های غذایی و گل و گیاه از طریق ناوگان هوایی منطقه ویژه پیام باشیم.

امکان صادرات فرآورده های نفتی از البرز نیست

مدیرکل گمرک استان البرز در بخشی دیگر بر لزوم تسریع در استقرار دفاتر سازمانها در محل گمرک پیام برای ایجاد پنجره واحد تاکید کرد و گفت: برای پیشگیری از اتلاف وقت صادرکنندگان و اخذ مجوزهای لازم در کمترین زمان ممکن لازم است سایر ادارات نسبت به ایجاد دفاتر خود در گمرک اقدام کنند.

امینی همچنین شناسایی مزیت های نسبی استان و تسهیل در اخذ مجوز و امکان صادرات در این بخش را از ضروریات خواند و یادآور شد: به رغم وجود یک پالایشگاه بزرگ در البرز اما امکان صادرات فرآورده های نفتی از این استان وجود ندارد زیرا مجوز این موضوع در اختیار ستاد مبارزه با قاچاق کالا است.

وی گفت: همانگونه که این موضوع در بخش خمیرهای پاستا که از مزایای نسبی البرز محسوب می شود تسهیل شده، لازم است در مورد صادرات فرآورده های نفتی نیز تسهیلاتی فراهم شود.

حقوق ورودی به صادرکنندگان مسترد می شود

امینی استرداد حقوق ورودی به صادرکنندگان را از جمله تسهیلات فراهم شده برای صادرکنندگان اعلام کرد و گفت: براساس ماده 25 مقررات قانون صادرات و واردات، چنانچه صادرکنندگان عوارض واردات مواد اولیه کالای صادراتی خود را پرداخت کرده باشند، حقوق و عوارض به آنها مسترد خواهد شد.

وی در این ارتباط پیشنهاد داد به منظور جلوگیری از طولانی شدن روند کار و ارائه تسهیلات، هم واردات و هم صادرات از استان البرز انجام شود.

مدیرکل گمرک استان البرز در ادامه توجه به بحث "شبهه صادرات" را از نیازهای اساسی استان دانست و گفت: شبهه صادرات عملا یک بحث پارک لجستیک در دنیا در مناطق ویژه اقتصادی و مناطق آزاد است که الزاما نیازی نیست کالای صادراتی ساخت خودمان باشد.

وی افزود: بسیاری از کالاها در دنیا توسط کشورهای دیگر تولید می شود اما در بحث پارک لجستیک در داخل مناطق ویژه می توانند کالاها را به جهت بازارهای هدف منتقل کنند و این مزیت هم اکنون در استان البرز و در منطقه ویژه وجود دارد.

به گفته امینی چنانچه صادرکنندگان بخواهند بازارهای هدف مثل کردستان، افغانستان و آذربایجان را تامین کند با توجه به امنیت موجود در کشور، توانایی حمل و نقل و همچنین ارزان بودن دپوی کالا در داخل مناطق ویژه این امکان وجود دارد.

وی اظهار داشت: به عنوان نمونه با توجه به اینکه زیرساخت بسیاری از کالاهای هایتک در داخل کشور نیست از ظرفیت مناطق ویژه می توان بهره مضاعف برد.

کشورهای همجوار، کار شرکت های بازرسی مهندسی ایرانی را قبول ندارند

مدیرکل گمرک استان البرز در بخشهای پایانی این گفتگو به لزوم توجه به شرکت های بازرسی مهندسی اشاره کرد و یکی از عمده مشکلات صادرات کالا از ایران به کشورهای همجوار را در این بخش عنوان کرد.

وی در توضیح این مشکل گفت: به رغم فعالیت 30 شرکت بازرسی مهندسی ایرانی اما متاسفانه برخی کشورهای همجوار از جمله اقلیم کردستان عراق، بازرسی مهندسی ما را قبول ندارند و کالاهایی که از ایران صادر می شود را خودشان مورد بازرسی مهندسی قرار می دهند.

امینی تاکید کرد: از مسئولان استانی و مسئولان موسسه استاندارد تقاضا می کنیم که یا با کشورهای طرف معامله ما مذاکره کنند تا شرکتهای بازرسی مهندسی ایرانی را قبول کنند یا نظر موسسه استاندارد را به عنوان نظر نهایی بپذیرند زیرا این امر عملا به یک مانع در صادرات تبدیل شده است.

وی اذعان داشت: متاسفانه ما به نوعی هزینه های بازرسی مهندسی را به کشورهای خارجی پرداخت می کنیم.

گمرک، مرزبان اقتصادی

امینی ایجاد شعبه ارزی در داخل منطقه ویژه پیام را به عنوان آخرین نکته برشمرد و گفت: احاله ارز حاصل از صادرات به بانک ها در صورتیکه با نرخ آزاد محاسبه شود قابل پذیرش است اما با نرخ ارز دو هزار و 500 تومانی برای صادرکنندگان به معضل تبدیل می شود.

وی پیشنهاد داد احاله ارز حاصل از صادرات به صورت سپرده گذاری باشد تا تسهیلاتی برای واردات ایجاد شود و تاثیر مضاعفی داشته باشد.

مدیرکل گمرک استان در پایان با بیان اینکه گمرک به عنوان مرزبان اقتصادی وظیفه کنترل و تسهیل در ورود و خروج کالا را بر عهده دارد، یادآور شد: گمرک البرز به صورت 24 ساعته در خدمت صادرکنندگان محترم است تا عملیات صادرات را از زمان بارگیری تا زمان خروج کالا از مرزها هم از لحاظ مراقبت از کالا و هم تامین منافع ملی کنترل کند.

کد خبر 2194782

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha