۲۱ اسفند ۱۳۹۲، ۱۶:۱۶

قزوینی:

جلوگیری از برداشت های غیرمجاز آب در استان قزوین ضروری است

جلوگیری از برداشت های غیرمجاز آب در استان قزوین ضروری است

قزوین - خبرگزاری مهر: مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین گفت: با توجه به برداشت چهار برابری از دو هزار و 500 حلقه چاه فرم یک و پنج برای مقابله با بحران آب باید با مدیریت منابع میزان مصرف از برداشت های بی رویه هم جلوگیری کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، جلسه دوره اي قانون سلامت نظام اداري با حضور بازرسان شركت مديريت منابع آب ايران ظهر چهارشنبه در سالن جلسات شرکت آب منطقه ای قزوین برگزار شد.

در این جلسه که رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل، معاونين و مديران و روساي ستادي و شهرستانهای شرکت نیز حضور داشتند حمید قزوینی بیان کرد: جلسات ارتقاء سلامت نظام اداري به صورت مستمر در این شرکت برگزار می شود و تاکنون نتایج خوبی در بهبود فعالیت همکاران داشته است.

وی با ارائه گزارشی از وضعیت منابع آبی استان تصریح کرد: با توجه به كمبود بارش باران و كاهش ذخيره آب در پشت سدها و وضعيت بحران آب شرب در قزوين بویژه شهرستان آبيك تلاش کرده ایم با برگزاري جلسات متعدد با حضور استاندار و مسئولان مجموعه شركت مديريت منابع آب ايران و شركت آب و فاضلاب كشور برای حل مشکلات اقدام کنیم.

قزوینی بیان کرد: اجرای طرح های مهم شرکت آب منطقه ای قزوین برای تامین نیازهای کنونی و آینده نیازمند تامین اعتبارات لازم است که امیدواریم با خمایت مسئولان کشوری و استانی در جذب آنها موفق باشیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین یادآورشد: در حال حاضر در استان قزوین دو هزار و 500 حلقه چاه فرم یک و پنج داریم که در شرایط کنونی متاسفانه برداشت از آنها بیش از چهار برابر پیش بینی شده در قانون است که وظیفه داریم هر چه سریعتر با اجرای قانون ضمن ایجاد تعادل از هدر رفتن منابع آبی استان جلوگیری کنیم.

قزوینی گفت: رونند مصرف آب در کنار مشکلات ناشی از خشکسالی سالهای اخیر، برداشت از چاههای غیرمجاز و اضافه برداشت  از چاههای دارای پروانه بهره برداري نگران کننده است و براساس مشاهدات کارشناسی و بروز برخی علائم بحرانی از جمله فرونشست زمین، لوله زایی، پیش روی آب شور در برخی مناطق شاهد علائم بروز بحران در استان هستیم که باید از همین امروز به فکر چاره باشیم تا دچار بحران در دشت نشویم.

مهدی جهانيان رئيس گروه بازرسي و پاسخگويي به شكايات شركت مديريت منابع آب ايران هم با اشاره به اهداف تشکیل این نشست گفت: شناسایی نقاط آسيب پذير احتمالي بخشهاي عمومي و آب وزارت نيرو و راهكارهاي مقابله با آن و بررسی قانون ارتقاء سلامت نظام از مهمترین اهداف برگزاری این نشست ها در استانهاست.

وی افزود: تعیین شاخصهای تاثیرگذار در سلامت نظام اداری، بررسی و شناخت گلوگاههای آسیب پذیر احتمالی و ارائه راهکارهای موثر در جهت کاهش آسیب های اداری و ارتقاء سلامت از اهم وظایف این کمیته است.

جهانیان بیان کرد:تبعيض در نحوه برخورد با چاههای غیرمجاز و اضافه برداشت از چاههای دارای مجوز، عدم شفافیت درنحوه تخصیص آب، تبعيض در اعمال حدود بستر حریم رودخانه ها و سواحل آزاد سازی و عدم شناخت عموم از ضرورت وجود تشکلهای آببران و نقش آن در جلوگیری از عدم فرونشست آبهای زیرزمینی را از نقاط آسیب پذیر است.

وي یادآور شد:برای مقابله با نقاط آسیب پذیر اجرای زمانبندی مراحل انجام کار در صدور پروانه های تخصیص برداشت حفر چاه و تغییر محل، ثبت و به روزرسانی اطلاعات به تفکیک دشتها و نوع مصرف در پورتال شرکت آب منطقه ای و ابلاغ ردیف نوبت تخصیص به متقاضیان بهترین راهکار است.

رئیس گروه بازرسی و پاسخگویی به شکایات شرکت مدیریت منابع آب ایران اظهارداشت: دریافت جرایم اجتماعی، تعیین تکلیف چاههای فاقد پروانه فرم يك و پنج، اعلام عمومی آگهی ممنوعیت برداشت منابع آب، ابلاغ آگهی ممنوعیت برداشت به مراجع سیاسی و دستگاههای نظارتی بصورت رسمی، نظارت جدی بر عملکرد مأموران ماده 30 و بازدید از چاههای دارای مجوز با برداشت غیرمجاز از دیگر راهکارهای مقابله با ُاسیب های احتمالی است.

تعریف و تسریع فرایند گردش کار مجوز کمیسیون 215، پیاده کردن نرم افزار تملک اراضی، انجام مناقصات دو مرحله ای و درصورت نیاز ترک تشریفات بصورت شفاف با رعایت موازین قانونی، عدم تجزیه خریدهای عمده و خریده های کوچک در برگزاری مناقصات از جمله راهکارهای ارائه شده توسط جهانیان بازرس شرکت مدیریت منابع آب ایران بود.

در ادامه سید امین رضا رضوي مسئول بازرسي و پاسخگويي به شكايات شركت آب منطقه اي قزوين گزارشي از عملکرد و اقدامات انجام شده حوزه بازرسي شركت در سال جاری را ارائه کرد.

در ادامه اين جلسه حاضران سوالات و دیدگاههای خود را مطرح کردند.

کد خبر 2255186

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha