به گزارش خبرگزاری مهر، مشاور سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: معماری آشفته مدرن امروز حتی سبب دافعه گردشگر می شود لذا توجه به این مقوله امری ضروری است.
محمد بهشتی با بیان اینکه ایران سهم عظیمی در تاریخ معماری جهان دارد، اظهار کرد: در کشور ما آن چیزی که قاعدتا می تواند برای گردشگران جاذب باشد، آثاری مربوط به تاریخ ایران است.
وی افزود: تاریخ ما که در ابنیه فاخر تاریخی تجلی یافته سهم مهمی در تاریخ معماری جهان داشته چرا که ما دارای تداوم تاریخی و هم تنوع محیط جغرافیایی هستیم و مجموع این عوامل می تواند برای یک گردشگر فرهنگی مفید باشد.
مشاور سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه معماری در زمره آثاری بوده که می تواند کیفیت فرهنگی یک جامعه را نشان دهد، گفت: آثار معماری تاریخی و کهن ظرفیت عظیمی برای به تصویر کشیدن فرهنگ جامعه ما به شمار می رود.
بهشتی خاطرنشان کرد: اما در مورد آثار جدید معماری واقع قضیه این است که در معماری امروزی متاسفانه شاهد آشفتگی و خلا معماری هستیم.
وی اظهار کرد: امروزه ساختمان های متعددی ساخته می شود اما آشفته بوده و فقط تعداد بسیار اندکی از معماری های نوین ارزشمند هستند، در واقع نمی شود گفت آثار مدرن بالایی داریم چرا که در برابر تعداد انبوهی از آثار معماری کم ارزش و خام تعداد بسیار اندکی از آثار ارزشمند وجود دارد.
مشاور سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تاکید بر اینکه معماری امروز حتی زمینه دافعه برای گردشگر را ایجاد کرده، افزود: حقیقتا معماری معاصر آشفته ما نشان از این دارد که حالمان خوب نیست، در حالی که معماری گذشته ما به طور واضح و روشن تجلی فرهنگ، تمدن و تاریخ کشورمان بود.
بهشتی گفت: البته این آشفتگی فقط در حوزه معماری نبوده بلکه امروز شاهد نوعی آشفتگی در دیگر بخش های جامعه نیز هستیم، برای مثال ترافیک و وضعیت آبهای شیرین ما نیز مبین چنین حالتی است.
وی با اشاره به تاثیرات عمیق اقتصادی توسعه صنعت توریسم و معماری تاکید کرد: در حوزه اقتصادی باید گفت توسعه صنعت توریسم، تاثیرات عمیق تر و پایدارتری علاوه بر اشتغالزایی و درآمدزایی و ورود ارز از حیث ارائه خدماتی نظیر هتلینگ و حمل و نقل گردشگران دارد.
مشاور سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری عنوان کرد: باید برای معماری شهری و به تبع آن توسعه صنعت توریسم اهداف بلندی طراحی شود چرا که این ظرفیت عمیق تر و غنی تر از آن است که فقط نگاه اقتصادی از جهت درآمدزایی و ارزآوری به آن داشت.
معماری ایرانی - اسلامی شهرسازی ما را در دنیا منحصر به فرد می کند
عضو هیئت مدیر انجمن شرکت های ساختمانی گفت: در معماری مدرن یک الگوی ثابت وجود دارد که در همه جای دنیا می توان نمونه آن را پیدا کرد اما در معماری ایرانی - اسلامی سنتی آثار منحصر به فردی وجود دارد که اگر در شهرسازی جدید از آنها استفاده شود، می تواند در جذب گردشگر بسیار مفید باشد.
جواد خوانساری اظهار کرد: در حوزه معماری و توریسم فرصت های سرمایه گذاری خوبی وجود دارد که باید به خوبی به سرمایه گذاران معرفی شود.
وی افزود: کشور در معماری و ساخت و ساز پیشنه بسیار درخشانی را دارد که آثار زیادی از آن گذشته ها باقی مانده است و می تواند منشا اثرگذاری بر رونق صنعت گردشگری شود.
این عضو هیئت مدیر انجمن شرکت های ساختمانی با بیان اینکه شهرهایی در کشور که از نظر وجود معماری ایرانی اسلامی در جایگاه بالاتری قراردارند دارای گردشگران بیشتری هستند، گفت: کشور در حال حاضر از نظر گردشگر در جایگاه خوبی قرار دارد که باید بیشتر از این شود ولی با یک بررسی ساده می توان دید شهرهایی که از نظر معماری غنی ترند، گردشگران بیشتری را به سمت خود جذب می کنند.
خوانساری شهرسازی مدرن را جوابگوی نیازهای صنعت معماری و گردشگری ندانست و تصریح کرد: در معماری مدرن یک الگوی ثابت وجود دارد که در همه جای دنیا میتوان نمونه آن را پیدا کرد اما در معماری ایرانی - اسلامی سنتی آثار منحصر به فردی وجود دارد که اگر در شهرسازی جدید از آنها استفاده شود، می تواند در جذب گردشگر بسیار مفید باشد.
غفلت از معماری ایرانی - اسلامی یکی از نکات منفی مدرنیسم است
یک کارشناس حوزه گردشگری گفت: در معماری و شهرسازی جدید کسی مخالف مدرن شدن شهرها نیست اما با توجه به فرهنگ غنی که در کشور ما وجود دارد، باید معماری ایرانی و اسلامی هم جایگاه ویژه خود را داشته باشد.
فرامرز رشیدی در خصوص تاثیر معماری شهری بر رونق گردشگری اظهار کرد: معماری شهری مخصوصا در شهرهای باستانی و قدیمی می تواند جاذبه های زیادی را برای گردشگران از اقصی نقاط جهان داشته باشد و معمولا این معماری یکی از اصلی ترین عوامل جذب گردشگر در شهرهای کشور ما به شمار می رود.
وی به تغییر معماری در شهرهای ما با تاثیرپذیری از معماری مدرن اشاره کرد و افزود: در حال حاضر در شهرسازی جدید متاسفانه معماری سنتی کمتر مورد توجه قرار می گیرد و معماران ما با الگوبرداری از معماری مدرن در سایر کشورها در نوع معماری شهرها تغییراتی را به وجود آورده اند که می تواند باعث کاهش گردشگری در شهرها شود.
این کارشناس حوزه گردشگری استفاده از معماری سنتی در شهرسازی جدید را ضروری ارزیابی کرد و گفت: در معماری و شهرسازی جدید کسی مخالف مدرن شدن شهرها نیست اما با توجه به فرهنگ غنی که در کشور ما وجود دارد باید معماری ایرانی و اسلامی هم جایگاه ویژه خود را داشته باشد.
نظر شما