۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۷:۱۷

گزارش مهر/

اعتبارات قطره چكاني خراسان رضوي را سيراب نمي كند/ 22 روستا در صالح آباد تشنه اند

اعتبارات قطره چكاني خراسان رضوي را سيراب نمي كند/ 22 روستا در صالح آباد تشنه اند

مشهد - خبرگزاري مهر: قنات ها و چشمه ها در خراسان رضوي ديگر زمين را سيراب نمي كنند و از آن جمله در صالح آباد تربت جام با اينكه آبرساني به 5 روستا محقق شده اما هنوز هم تشنگي 22 روستا را تانكرها رفع مي كنند و به نظر مي رسد آبرساني با اعتبارات قطره چكاني تا سال 94 فقط 15 روستا را سيراب كند.

به گزارش خبرنگار مهر، 200 پروژه نيمه تمام آبرساني به روستاها در خراسان رضوي در انتظار تزريق اعتباري 547 ميليارد توماني هستند و سايه خشكسالي بر 1362 روستا افتاده و گفته مي شود  با اعتبارات محدود عطش اين مناطق برطرف نمي شود.

قنات ها و چشمه ها درخراسان رضوي با توجه به خشكسالي ها در سالهاي اخير روستاها را سيراب نمي كنند و كمبود آب شرب در صورت تامين اعتبارات در 19روستا شامل روستاي استاي عليا، استاي سفلي، چشمه انجير،  پده ، كمرپه صمد خان، اركاره، كاريزنو، كاريزحاج پسند، كاريز كهندل، برجك شيخي، جنت آباد، توت صفر، توت لشگران، خرم آباد عليا، خرم آباد سفلي، توت سيدمحمد، گلارچه عليا، گلارچه سفلي و ابوتراب در صالح آباد تربت جام كه هم اكنون با تانكر رفع مي شود تا سال 94 از طريق مجمتع استاي رفع خواهد شد.

در سالهاي اخير تلاش جهادگران شركت آب و فاضلاب روستايي در خراسان رضوي به آبرساني 5 روستاي استاي عليا، استاي سفلي، پده رسول آباد، انجير و جنت آباد از مجتمع گلار انجاميده است اين در حالي است كه براي اتمام طرح آبرساني نبوت استاي به 30 ميليارد ريال اعتبار نياز است و در سال جاري نيز بخشي از روستاهاي باقي مانده طرح، آبرساني خواهند شد.

مدير عامل شركت آب و فاضلاب روستايي خراسان رضوي در گفتگو با خبرنگار مهراظهار كرد: شركت آب و فاضلاب روستايي خراسان رضوي وظيفه تامين آب شرب و بهداشتي و همچنين جمع آوري و دفع فاضلاب در سطح روستاهاي استان را برعهده دارد.

محمد دانشگر بيان كرد: نگهداري و بهره برداري از شبكه هاي آب و شرب روستايي، توسعه و بازسازي شبكه ها، احداث تاسيسات آب آشاميدني و دفع بهداشتي فاضلاب و آبرساني سيار به روستاهاي فاقد آب شرب و تحت پوشش در آوردن شبكه هاي برخوردار از آب شرب از جمله فعاليتهاي اين شركت است.

روستاها هنوز هم با تانكر آبرساني مي شوند

وي عنوان كرد: يكي از دلايل مهاجرت روستاييان در اين استان به شهرها اين است كه فقط 9.1 درصد از روستاهاي خراسان رضوي از آب آشاميدني سالم و بهداشتي برخوردارند.

دانشگر با بيان اينكه در تفسيم بندي خراسان بزرگ 78 درصد از روستاها در خراسان رضوي واقع شدند؛ افزود:هم اكنون يك ميليون و 682 هزار و 405 نفر در 3 هزار روستا ساكن شدند.  

به گفته دانشور در سالهاي اخير با خشكسالي هاي پي درپي آب شرب روستاها از چشمه ها و قنوات تامين شده كه آنها نيز با كاهش شديد رو به روهستند.

وي با تاكيد براينكه تلاش كاركنان آب و فاضلاب روستايي، شاخص برخورداري روستاييان در خراسان رضوي را از 9.1 به 76.24 رسيده است، افزود: تعدادي از اين روستاها هنوز هم با تانكر آبرساني مي شوند.

دانشور از  200 پرو‍ژه نيمه تمام كه نيازمند اعتباري بالغ بر 547 ميليارد تومان است در اين استان خبرداد و گفت: با تخصيص اين اعتبار 1362 روستا با جمعيتي بالغ بر 950 هزار نفر از نعمت آب برخوردار خواهند شد.

معاون طرح و توسعه شركت آب و فاضلاب روستايي خراسان رضوي نيز در خصوص آبرساني به 5 روستا در تربت جام اظهار كرد: منبع آبرساني مجتمع نبوت "استاي" براي 19 روستا با مجموع يك هزار و 720 خانوار تعريف شده و براساس آخرين برآورد كل طرح 53 ميليارد و 54 ميليون ريال هزينه دربر دارد كه تا حال حاضر 23 ميليارد و 879 ميليون ريال آن براي آبرساني 5 روستاي استاي عليا، استاي سفلي، پده رسول آباد، انجير و جنت آباد (از مجتمع گلار) هزينه شده است.

نورالله قائمي با بيان اينكه اين طرح 32 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است، افزود:طرح آبرساني نبوت استاي خط انتقال و لوله گذاري آن به طول 48 كيلومتر پيش بيني شده كه تاكنون 11 كيلومتر آن اجرا شده است.

وي پيش بيني كرد؛ اين طرح  شامل دو هزار و300 مخزن بتني است كه تاكنون 850 مخزن بتني آن احداث شده است.

اتمام طرح آبرساني به  19 روستا در صالح آباد تربت جام در سال 94

معاون طرح و توسعه شركت آب و فاضلاب روستايي خراسان رضوي از اتمام طرح آبرساني به اين 19 روستا در صالح آباد تربت جام در سال 94 خبرداد و گفت: به اين دليل كه اعتبارات استاني اين طرح در دو سال گذشته تامين نشده اين پروژه با كندي پيشرفت رو به روست.

قائمي با بيان اينكه اين طرح مزاياي ويژه اي دارد افزود: شيب مناسب  منبع آبرساني"مجتمع  استاي" نسبت به روستاهاي تحت پوشش آن سبب شده كه هزينه نگه داري آن كاهش يابد و كيفيت آب اين منبع  نيز از آب مشهد بهتر است.

وي درباره وضعيت آب آشاميدني لوله كشي منطقه صالح آباد نيز اينگونه توضيح داد: از 91 روستاي منطقه صالح آباد با جمعيت 35 هزار نفري آن، 80 روستا تحت پوشش شركت آب و فاضلاب خراسان رضوي هستند.

22 روستاي منطقه صالح آباد با تانكر آبرساني مي شوند

معاون طرح و توسعه شركت آب و فاضلاب روستايي خراسان رضوي افزود: 11 روستاي اين منطقه تحت پوشش آب و فاضلاب روستايي قرار ندارند و البته 22 روستاي منطقه صالح آباد نيز با تانكر آبرساني مي شوند.

وي تاكيد كرد:در منطقه صالح آباد منابع آبي زيرزميني كمتري يافت مي شود و منبع آبرساني استاي با توجه به موقعيتي كه دارد به عنوان تنها منبع آبي قابل اطميناني است كه مي توان براي آن برنامه ريزي كرد.

خراسان رضوي با تعداد 505 هزار و 875 مشترك در حوزه روستايي در سطح كشور 10 درصد مشتركين را به خود اختصاص داده و شهرستان هاي تربت جام، خواف و گناباد نسبت به ساير شهرستان هاي خراساني رضوي از شاخص هاي آبرساني كمتري برخوردارند و كاركنان آب وفاضلاب روستايي در تلاشند كه شاخص هاي آبرساني را در اين مناطق را هرچه زودتر ارتقا دهند.

.................................

گزارش: زهره رنگ آميز

کد خبر 2294327

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha