به گزارش خبرنگار مهر، رضا نجفی روز سه شنبه با بیان اینکه تاکنون 15 هزار و 680 هکتار از باغات خرمای بارور استان تحت پوشش بیمه قرار گرفته است به خبرنگاران گفت: ۵۰ هزار هکتار از باغات استان به کشت نخیلات اختصاص دارد که ۲۷ هزار هکتار آن بارور است.
وی با تاکید بر ضرورت بیمه باغات استان با توجه به حوادث غیرمترقبه و بلایای طبیعی گفت: بارندگی های سال گذشته در جنوب استان بسیاری از نخداران را متحمل زیان و خسارت کرد که در همین راستا از محل صندوق بیمه محصولات کشاورزی مبلغ ۱۲۰ میلیارد ریال غرامت به خسارت دیدگان پرداخت شد.
وی با بیان اینکه تعداد 2 میلیون و 380 هزار اصله خرما تا کنون تحت پوشش بیمه قرار گرفته است افزود: آمار نخل های تحت پوشش بیمه در مقایسه با سال گذشته 8 و نیم درصد افزایش نشان می دهد.
وی بیان داشت: سال گذشته 8 هزار و 300 میلیارد ریال خسارت ناشی از سیل و خشکسالی به بخش کشاورزی استان وارد شد که از مجموع خسارات وارده 4 هزار و 800 میلیارد ریال مربوط به خسارات سیل جنوب بود.
نجفی افزود: از مجموع خسارات سیل جنوب استان یک هزار میلیارد ریال به تاسیسات آب و خاک و بقیه به محصولات باغی و زراعی به ویژه خرما وارد شد.
وی با اشاره به اینکه خشکسالی و همچنین سیل همواره به عنوان دو عامل تهدید کننده کشاورزان و باغداران استان را متحمل ضرر کرده است افزود: بیمه کردن محصولات کشاورزی در استان بهترین گزینه ممکن برای جبران خسارت محسوب می شود.
وی گفت: با توجه به اینکه مهلت ثبت نام به منظور تحت پوشش بردن نخلستان ها تا پایان اردیبهشت ماه اعلام شده بود به دلیل استقبال کشاورزان و همچنین بهره مندی تمامی بهره برداران مهلت ثبت نانم تا 15 خرداد ماه سال جاری تمدید شد.
به گزارش خبرنگار مهر، سیستان و بلوچستان به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب بیشترین سطح زیر کشت خرما در کشور را دارد و سالانه بیش از 200 هزار تن خرما تولید می کند.
نظر شما