به گزارش خبرگزاری مهر، نماینده ولی فقیه در استان فارس در هفتاد و ششمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان گفت: بزرگترین و والاترین رصد کننده فرهنگی در کشور و جهان اسلام رهبر معظم انقلاب هستند و معظم له به تمام مسائل فرهنگی کشور و جهان اسلام اشراف دارند.
رئیس جامعه روحانیت شیراز افزود: رهبر معظم انقلاب می فرمایند مسئولیت اهتمام به فرهنگ در درجه اول به عهده مسئولین است و طبیعتا هنگام اجرا باید عزم ملی بوجود آید و مردم در صحنه حضور داشته باشند.
آیت الله ایمانی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب در سخنرانی های اخیرشان جوانان را به کار فرهنگی دعوت کردند و این نشان می دهد که باید بدنه جامعه فعال باشد و از اقشار مختلف مردم جهت کارهای فرهنگی در تمام برنامه ها استفاده شود.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان فارس با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: ضرورت وجود قرارگاه فرهنگی واضح است و باید این قرارگاه در جامعه تشکیل شود و کارها و مسائل فرهنگی را پیگیری کند چرا که امروز دشمن با قرارگاه و عِدّه و عُدّه به تهاجم به فرهنگ و مذهب ما روی آورده و به تعبیر رهبر معظم انقلاب با ناتوی فرهنگی به جنگ ما آمده و ماهم برای مقابله با آن هجمه ها و شبیخون فرهنگی به یک قرارگاه نیاز داریم که به صورت یکپارچه و هماهنگ عمل نماید.
آیت الله ایمانی در این جلسه با آغاز به کار این قرارگاه به صورت آزمایشی و به مدت یکسال موافقت کرد.
قرارگاه فرهنگی استان فارس در راستای کاستن از دغدغه های رهبر معظم انقلاب و برای هماهنگی بیشتر بین دستگاه های فرهنگی استان است که رویکردی عملیاتی و ورود در موارد و مباحث روز و مورد ابتلا جامعه را دارد.
ارکان قرارگاه فرهنگی
نماینده ولی فقیه در استان فارس به عنوان فرمانده قرارگاه، استاندار فارس به عنوان جانشین قرارگاه،
معاون هماهنگ کننده به نصب نماینده ولی فقیه در استان،رئیس دفتر قرارگاه؛ معاونت رصد فرهنگ؛ معاونت برنامه ریزی عملیاتی؛ معاونت پیگیری و نظارت ارکان این قرارگاه را تشکیل می دهند.
شرح وظایف ارکان
قرارگاه فرهنگی به عنوان بازوی توانمند شورای فرهنگ عمومی در جهت عملیاتی کردن مصوبات شورای فرهنگ عمومی و اسناد بالادستی عمل میکن.
فرمانده قرارگاه، نماینده ولی فقیه در استان، و جانشین قرارگاه، استاندار میباشد و امور اجرایی قرارگاه، توسط معاون هماهنگ کننده انجام میگیرد.
معاون هماهنگ کننده توسط فرمانده قرارگاه منصوب میشود.
سازماندهی قرارگاه باید به نحوی انجام گیرد که توان عملیاتی کردن اسناد بالادستی و مصوبات شورای فرهنگ عمومی را داشته باشد.
قرارگاه فرهنگی از حیث نظریه پردازی و سیاستهای کلی، تابع شورای فرهنگ عمومی است.
قرارگاه فرهنگی دارای یک شورای قرارگاه، سه معاونت و یک رئیس دفتر است.
شورای قراگاه با حضور معاون هماهنگ کننده، رئیس دفتر و معاونین وی و افراد حقوقی و حقیقی به پیشنهاد معاون هماهنگ کننده قرارگاه و تایید فرمانده قرارگاه تشکیل میشود.
حضور مؤثر اعضای شورا در جلسات شورا الزامی است.
معاونتهای قرارگاه شامل سه معاونت به نامهای معاونت رصد فرهنگ، معاونت نظارت و پیگیری و معاونت برنامه ریزی است که زیر نظر معاون هماهنگ کننده قرارگاه فعالیت میکنند.
معاونت رصد فرهنگ، رسالت رصد اطلاعات فرهنگی در استان از تمام مراکز و نهادهای فرهنگی جهت آسیبشناسی و تعیین اولویت های اقدام را بر عهده دارد. این معاونت به مسئولیت اداره کل صدا و سیمای مرکز استان فارس تشکیل میشود.
معاونت برنامهریزی، رسالت برنامه نویسی و ارائه طرحهای عملیاتی متناسب با اطلاعات به دست آمده از معاونت رصد فرهنگ و اولویتهای ابلاغ شده از شورای قرارگاه، جهت طرح در جلسه شورای قرارگاه را بر عهده دارد. این معاونت با مسئولیت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل میشود.
معاونت پیگیری و نظارت، رسالت پیگیری مصوبات قرارگاه را تا تحقق کامل مصوبات بر عهده دارد. این معاونت با مسئولیت مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تشکیل میشود.
رئیس دفتر قرارگاه، رسالت تشکیل جلسات هفتگی، دریافت اسناد بالادستی و مصوبات شورای فرهنگ عمومی و انعکاس آن به رئیس قرارگاه و نیز انجام پشتیبانیهای داخلی را بر عهده دارد. رئیس دفتر قرارگاه وظیفه ابلاغ مصوبات به معاونتهای عملیاتی قرارگاه و نیز دستگاههای فرهنگی را بر عهده دارد.
تعیین مکان، تجهیز و هزینههای جاری قرارگاه از طریق استانداری تامین میشود.
هر یک از معاونین به دلیل عدم امکان حضور دائم در قرارگاه فرد واجد شرایطی را به عنوان جانشین تعیین و در دفتر خود در محل قرارگاه مستقر می کنند.
ساز و کار اجرایی قرارگاه از طریق پرتال جامع فرهنگی استان فارس
با توجه به فراوانی ادارات، مؤسسات، سازمانها و نهادهای دولتی و مردم نهاد و همچنین کثرت موضوعات فرهنگی، معضلات و آسیبهای اجتماعی، جهت دسترسی مناسب و به موقع به اطلاعات فرهنگی و نیز انجام برنامه ریزی و نظارت فراگیر، پرتال جامع فرهنگی استان فارس راهاندازی میشود.
تمام واحدهای فرهنگی دولتی و مردم نهاد به این پرتال متصل خواهند بود و برای هر واحد یک کد تعریف میشود که سطح دسترسی برای آن مشخص شده و معاونت رصد فرهنگ به همه کدها دسترسی دارد. مدیریت پرتال جامع فرهنگی در اختیار معاون هماهنگ کننده قرارگاه قرار دارد.
شورای قرارگاه برای تعیین اولویت فرهنگی در هر منطقه برنامه آمایش سرزمینی فرهنگی را فراهم میکند و اولویت هر منطقه را در پرتال قرار میدهد.
هر واحد فرهنگی با توجه به اولویت فرهنگی مشخص شده، برنامه ششماهه خود را وارد پرتال میکند. با توجه به زمان بررسی برنامهها، هر واحد فرهنگی باید سه ماه زودتر برنامه ششماهه را ارائه کند.
معاونت برنامهریزی، بعد از بررسی برنامههای ارائه شده، به هدف همافزایی ظرفیت واحدها و جلوگیری از موازیکاری، برنامه جمعبندی شده خود را به شورای قرارگاه ارائه میکند.
برنامههای تایید شده در شورای قرارگاه، همراه با زمانبندی دقیق اجرای آن به واحد فرهنگی مربوطه ابلاغ شده و نیز در اختیار معانت پیگیری ونظارت جهت ارزیابی روند اجرا قرار میگیرد.
نظر شما