محمد حسن انتظاری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: همانطور که برای ورود به ماه رمضان لازم بود که با شیب ملایم از میزان غذای دریافتی روزانه کم تا بدن برای روزهداری آماده شود پس از یک ماه روزهداری نیز لازم است که بدن تا دو هفته اول به شکل ملایم غذا دریافت کند تا آسیبی به سلامتی جسم وارد نشود.
وی بیان داشت: یک ماه روزهداری فرصت بسیار مناسبی برای افت چاقی، فشار و چربی خون است که اگر پس از این ماه روزهداران همچون سابق اقدام به مصرف غذای زیاد در وعده صبحانه، ناهار و شام کنند باز هم دچار چاقی مفرط، پرفشاری و چربی خون میشوند.
عضو هیئت علمی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پاسخ به اینکه" آیا بدن که در طول ماه رمضان نزدیک به 16 ساعت بی غذا است اگر پس از این ماه اقدام به مصرف غذای زیاد کند بدن به یکباره دچار شک و عوارض ناشی از آن نمیشود"، اضافه کرد: به طور قطع افرادی که پس از این ماه به پرخوری روی میآوردند تاجبران غذای کم ماه رمضان باشند افرادی هستند که پس از 16 ساعت بی غذایی به مصرف غذای زیاده در وعده افطاری روی می آورند که فرد را دچار شوک و استرس میکند.
وی گفت: این دسته از افراد پس از ماه رمضان به علت آنکه معده آنها به پرخوری عادت کرده شاهد شوکی در بدن این افراد نمی شویم بلکه بیشترین آسیب را به هنگام دریافت غذا در وعده افطاری شاهدیم.
انتظاری به روزه داران توصیه کرد که با اینکه ایام زیادی از این ماه نمانده سعی کنند در هفته اول پس از ماه رمضان صبحانه را نزدیک به وعده سحری میل کنند و شام را یکی دو ساعت پس از غروب آفتاب و این عادات صحیح غذایی را از خود دور نسازند.
وی ادامه داد: در ماه رمضان روش صحیح غذایی به مدت 30 روز در افراد ایجاد شده و نباید با اتمام این ماه به همان روش های غلط روی بیاوریم.
نظر شما