۱۵ مرداد ۱۳۹۳، ۱۰:۴۴

استاندارد نبودن برخی از وسایل توانبخشی معلولان/ تشکیل کارگروه پوشش بیمه ای تجهیزات توانبخشی

استاندارد نبودن برخی از وسایل توانبخشی معلولان/ تشکیل کارگروه پوشش بیمه ای تجهیزات توانبخشی

مدیرعامل انجمن باور از استاندارد نبودن برخی از وسایل توانبخشی تولید داخل خبر داد و گفت: کارگروهی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکیل شده تا وسایل توانبخشی با همکاری سازمانهای بیمه گر تحت پوشش بیمه قرار بگیرند و در این صورت مشکل کیفیت و استاندارد این وسایل برطرف می شود.

سهیل معینی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص استفاده معلولان از وسایل توانبخشی استاندارد تولید داخل گفت: در حال حاضر برخی از وسایل توانبخشی معلولان از استاندارد و کیفیت لازم برخوردار نیستند و به این دلیل است که تحت پوشش بیمه ها قرار ندارند و بخش خصوصی برای تولید آن ورود پیدا نمی کند.

وی با اشاره به اینکه سیاست مدونی برای حمایت از تولید کنندگان وسایل توانبخشی در کشور وجود ندارد گفت: عدم حمایت باعث می شود بخش خصوصی جذابیتی برای ورود به این بخش نداشته باشد و سرمایه گذاری های لازم را در بازار تولید وسایل توانبخشی معلولان انجام ندهد.

به گفته وی یکی از مواردی که در تولید با کیفیت و استاندارد وسایل توانبخشی معلولان مورد نیاز است این است که بیمه ها این وسایل را تحت پوشش قرار دهند و در این صورت قدرت خرید مردم نیز بالاتر می روند و می توانند به جای استفاده از وسایل بی کیفیت از خدمات توانبخشی استاندارد و با کیفیت برخوردار شوند.

مدیرعامل انجمن باور گفت: در صورتی که دولت حمایت های لازم از سرمایه گذاری در این بخش صورت دهد مانند ارایه وامهای طولانی مدت، تسهیلات تشویقی مالیاتی و ... در این صورت مانند تمام دنیا وسایل توانبخشی قابل دسترس و با کیفیت بالا در اختیار معلولان قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به اینکه تمامی وسایل توانبخشی را نمی توانیم از خارج وارد کنیم گفت: باید از تولید آنها حمایت کنیم و البته این که ارز کافی برای ورود وسایل توانبخشی که در داخل تولید نمی شود را نیز در اختیار نداریم. البته این در حالی است که برخی از وسایل توانبخشی که با جان معلولان سر و کار پیدا می کند و باید کیفیت بسیار بالایی داشته باشد از خارج وارد می شود که در این صورت مبلغ آن بالاتر از تولید داخل است.

معینی در مورد تولید وسایل توانبخشی داخل نیز گفت: در حال حاضر ویلچر فقط در داخل مونتاژ می شود و همچنین عصای نابینایان که در داخل تولید می شود از کیفیت و استاندارد لازم برخوردار نیست و این در حالی است که تولید با کیفیت آن کار سخت و پیچیده ای نیست و فقط باید از سوی دولت حمایت شود تا بتوان در این بخش سرمایه گذاری کرد.

وی در مورد وسایل توانپزشکی نیز گفت: در حال حاضر تشک معلولان ضایع نخاعی، سوند و... که دقیقاً با بهداشت معلولان سر و کار دارد باید استانداردهای لازم را داشته باشد در غیر این صورت برای این افراد مشکل ایجاد می کند که تولید این وسایل نیز به دلیل قیمت بالای آن در اختیار سازمان ها و بنیاد امور جانبازان و ایثارگران است و آنها امکان تولید زیاد آنها را به دلیل هزینه هایش ندارند.

مدیرعامل انجمن باور همچنین به ساخت پروتزها نیز اشاره کرد و گفت: هم اکنون بسیاری از تولیدات داخلی پروتز از کیفیت خوب برخورد را نیستند این در حالی است که فناوری آن پیچیده نیست و فقط مشکل اصلی مقرون به صرف نبودن آن برای تولیدکنندگان است و به همین دلیل بخش خصوصی به این موضوع وارد نمی شود.

وی در مورد خرید ویلچر برقی برای معلولان نیز گفت: در حال حاضر هزینه ویلچر برقی گران است و سازمان بهزیستی به دلیل کمبود اعتبارات خود ترجیح می دهند به جای این که ویلچر برقی به یک معلول بدهد سه ویلچر معمولی به سه نفر ارایه دهد که این ممکن است پس از مدتی از لحاظ کیفیت پایین به مشکل برخورده و معلولان مجدداً تقاضای ویلچر داشته باشند.

این کارشناس امور معلولان گفت: بسیاری از وسایل توانبخشی که از کیفیت لازم برخوردار هستند به دلیل گرانی برای معلولان مقرون به صرف نیست و آنها ترجیح می دهند از وسایل کم کیفیت با عمر کوتاه استفاده کند که پس از مدتی هزینه زیادی بر دوش آنها می گذارد و تنها با پوشش بیمه ای وسایل توانبخشی است که می توان قدرت خرید معلولان را بالا برد.

وی از تشکیل کارگروهی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد و گفت: به منظور پوشش بیمه ای وسایل توانبخشی در وزارت رفاه به تازگی کارگروهی با حضور کارشناسان و سازمان های ذیربط تشکیل داده ایم و با برگزاری جلسات مختلف با سازمانهای بیمه گر قصد داریم زمینه تحت پوشش بیمه قرار گرفتن وسایل و خدمات توانبخشی را فراهم کنیم که در این صورت بسیاری از مشکلات معلولان برطرف خواهد شد.

معینی همچنین به قانون جامع حمایت از حقوق معلولان اشاره کرد و گفت: در ماده ای از این قانون عنوان شده که وسایل توانبخشی و خدمات مخصوص معلولان باید تحت پوشش بیمه قرار بگیرد و در صورت اجرایی شدن این دو موضوع می توانیم زمینه تولید و حمایت از وسایل توانبخشی با استاندارد و کیفیت لازم را فراهم کنیم.

کد خبر 2344304

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha