به گزارش خبرنگار مهر، استان ایلام دارای دو میلیون و 500 هزار راس دام و همچنین 850 هزار راس دام مهاجر و افزون بر یک هزار و 530 واحد دامداری صنعتی و نیمه صنعتی در زمینه پروار بندی، پرورش گاو شیری، مرغداری گوشتی و پرورش آبزیان سرد و گرم آبی است.
بیش از 2.5 درصد گوشت مرغ مورد نیاز کشور در ایلام تولید و عرضه می شود و تولید گوشت قرمز و سفید در ایلام دو برابر نیاز مصرف مردم استان است که مازاد آن به مناطق دیگر کشور صادر می شود.
تولید 172 هزار تن گوشت قرمز، سفید و انواع فرآورده های دامی در استان
عبدالرضا بازدار رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: اولویت نخست ما در ایلام توسعه کشاورزی در زیربخش های مختلف و افزایش تولید است و دامداران ایلامی پارسال 26 هزار تن گوشت قرمز، 49 هزار تن گوشت سفید، پنج هزار و 750 تن انواع آبزیان، 90 هزار تن شیرخام، 695 تن تخم مرغ و 563 تن عسل تولید و روانه بازار مصرف کردند.
وی عنوان کرد: بیش از 2.5 میلیون واحد دامی در استان ایلام وجود دارد که 70 درصد دام سبک و مابقی دام سنگین هستند و در استان ایلام حدود دو برابر مصرف استان گوشت تولید می شود و هم اکنون 50 هزار تن گوشت مرغ در استان تولید می شود که در یک سال گذشته 10 هزار تن افزایش یافته و ظرفیت تولید مرغ معادل سه برابر مصرف استان است.
بازدار ادامه داد: در حوزه دام و طیور سالانه 170 هزار تن محصولات دامی در استان ایلام تولید می شود که معادل دو برابر مصرف استان است.
این مسئول مقدار تولید گوشت مرغ استان را 50 هزار تن و مصرف سرانه ایلامی ها را 15 هزار تن در سال اعلام کرد و گفت: علاوه بر این سالانه 500 تن عسل و افزون بر 60 هزار تن انواع آبزیان نیز در استان ایلام تولید و روانه بازار مصرف می شود.
بازدار بیان داشت: یکی از اولویت های اساسی این سازمان واگذاری زمین های مستعد به سرمایه داران برای بهره برداری از این اراضی به صورت کشاورزی یا صنعتی و دیگر طرح های اشتغال زا از سوی کمیسیون های مختلف است.
وی شمار واحدهای پرواربندی صنعتی و نیمه صنعتی استان را 625 واحد با ظرفیت تولید 39 هزار راس دام اعلام کرد و به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام 370 واحد گاوداری شیری صنعتی و نیمه صنعتی با ظرفیت پرورش شش هزار و 410 راس گاو شیری نیز در استان دایر است.
بازدار ادامه داد: 377 واحد مرغداری گوشتی فعال در استان ایلام وجود دارد که سالانه شش میلیون و 500 هزار قطعه مرغ تولید می کنند.
وی همچنین از فعالیت 160 مزرعه گرم و سردآبی پرورش آبزیان با ظرفیت پنج هزار و 750 تن آبزی در استان ایلام خبر داد و افزود: امسال برای افزایش کیفی تولید گوشت و فرآورده های دامی برنامه ریزی های خاصی صورت گرفته که بهینه سازی سامانه های تهویه، سوخت، دان و آبخوری واحدهای مرغداری و دامداری، مکانیزاسیون مراکز پرورش ماهی در راستای افزایش تولید و توجه ویژه به تولیدهای ارگانیک از جمله آنهاست.
بازدار اضافه کرد: توجه به صنایع تبدیلی، بسته بندی، پایش تولید کارخانه های خوراک دام، طیور و آبزیان و تکمیل زنجیره تولید در استان ایلام از قبیل احداث مزارع مرغ مادر گوشتی و کارخانه جوجه کشی از دیگر برنامه های امسال این اداره برای دستیابی به تولید محصول های باکیفیت دامی است.
وی اظهار داشت: با عنایت به تحقق 85 درصدی اهداف برنامه پنجم توسعه در زیر بخش دام، طیور و آبزیان در سال جدید توسعه کمی این واحدها مدنظر نیست و بیشتر تاکید بر گسترش کیفی، بهینه سازی واحدها، تامین سرمایه در گردش، تکمیل زنجیره تولید و ایجاد صنایع تبدیلی در دستور کار قرار دارد.
رئیس جهاد کشاورزی ایلام افزود: هشت هزار و 500 میلیارد ریال تاکنون برای ایجاد یک هزار و 530 واحد دامداری و مرغداری در استان هزینه شده است.
وی ابراز امیدواری کرد در سال جدید با توجه به برنامه ریزی های انجام گرفته ظرفیت تولید گوشت قرمز، سفید و فرآورده های دامی استان به رقم 175 هزار و 850 تن افزایش یابد.
ایلام نخستین استان تولید کننده محصولات کشاورزی سالم در کشور
وی بیان داشت: در همین زمینه طی سال گذشته و سال جاری طرح توسعه کشاورزی در استان اجرا شده است و حمایتهای خوبی از طرحهای تولیدی در کشاورزی استان شده و طرحهای مختلفی در زمینه مرغداری، صنایع تبدیلی، خدماتی و..به بهره برداری رسیده است که سازمان جهاد کشاورزی با تسهیلات مناسب از اجرای این طرحها حمایت کرده است.
بازدار عنوان کرد: استان ایلام مستعد توسعه کشاورزی در بخشهای مختلف است و هم اکنون این استان در تولید گوشت سفید و قرمز علاوه بر تامین نیاز استان به دیگر نقاط کشور نیز صادر می کند.
وی بیان داشت: کشاورزی راهکاری مناسب برای توسعه و اشتغال در استان ایلام و قطعا اجرای چنین طرحهایی هم برای توسعه استان مناسب است و هم نیروی بیکار را شاغل می کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام با بیان اینکه ایلام نخستین استان تولید کننده محصولات کشاورزی سالم در کشور است، بیان داشت: جهاد کشاورزی از تمامی طرحهای صنایع تبدیلی و صنعتی کشاورزی در استان ایلام با جدیت حمایت میکند.
عبدالرضا بازدار با اشاره به اینکه در استان ایلام 600 هزار هکتار اراضی مستعد کشت وجود دارد، افزود: به دلیل کمبود منابع آبی در حال حاضر 340 هزار هکتار از این اراضی زیر کشت است که 73 هزار هکتار آن به صورت آبی و مابقی به صورت دیم می باشند.
وی با تأکید براینکه به علت خشکسالیهای پی در پی در سالهای اخیر، کشت اراضی دیم از وضعیت مطلوبی برخودار نیست، یادآور شد: هم اکنون تنها از 30 درصد ظرفیت روانآبها و رودخانهها در حوزه کشاوزی استفاده میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام با بیان اینکه در240 هزار هکتار از اراضی کشاورری استان 20 نوع محصول کشت می شود، تصریح کرد: سال گذشته در استان 800 هزار تن انوع محصولات زراعی تولید و روانه بازار مصرف شده است.
عبدالرضا بازدار با اشاره به اینکه در سال گذشته 202 هزار تن گندم از کشاورزان ایلامی خریداری و 194 میلیارد تومان به آنان پرداخت شده است، خاطرنشان ساخت: آموزش مناسب، هدایت، حمایت و نظارت بر کار کشاورزان، دامداران و بهره برداران از وظایف مهم جهاد کشاورزی استان در راستای بهبود تولیدات دامی و کشاورزی است.
نظر شما