سیدغلامرضا نبوی نامقی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: امسال از سطح دو هزار هکتار درختان بارور با عملکرد 850 کيلوگرم در هر هکتار، بيش از هزار و 700 تن پسته برداشت میشود.
وی با اشاره به اینکه برداشت پسته از سطح سه هزار و 900 هکتار از باغهاي زيرکشت این شهرستان آغاز شده است، اظهار کرد: با توجه به قيمت پسته خشک در بازار، حدود 680 ميليارد ريال سود ناخالص از سطح دو هزار هکتار درختان بارور عايد باغداران پستهکار شهرستان میشود.
معاون سازمان و مدير جهاد کشاورزي نيشابور با بیان اینکه پسته يک محصول با ارزش در بين توليدات باغي شهرستان است و ارقام مختلفی از آن در نيشابور کشت ميشود، ادامه داد: با توجه به اينکه ارقام احمد آقايي، اکبري و سفيد از وضعيت عملکرد بسيار خوبي در اين شهرستان برخوردار است به کشاورزان توصيه میشود بهمنظور افزايش عملکرد و بهرهوري بيشتر در احداث باغهاي جديد پسته از ارقام فوق استفاده کنند.
نبوی نامقی خاطرنشان کرد: با بیان اینکه وضعیت مناسب اراضی و خاک این شهرستان سبب استقبال کشاورزان از احداث باغهای جدید پسته شده است.
معاون سازمان و مدير جهاد کشاورزي نيشابور عنوان کرد: بر اساس هماهنگيهاي انجام شده و انعقاد تفاهمنامه با انجمن پستهکاران ايران، برنامهريزيهاي لازم بهمنظور اجراي کارگاههاي آموزشي متعدد براي افزايش اطلاعات علمي و ارائه مسائل فني لازم به کشاورزان اين بخش انجام شده و اين کارگاههاي آموزشي همه ساله براي کشاورزان پستهکار برگزار ميشود.
وی به کشاورزان توصیه کرد: برداشت محصول پسته را بدون تاخیر انجام دهند و بلافاصله برای فرآوری به محل کارخانه فرآوری پسته حمل و از انبارکردن پسته تازه خودداری کنند.
نبوی نامقی اضافه کرد: برداشت به موقع پسته در حفظ کیفیت بهداشتی و جلوگیری از افرایش بیماریهای قارچی پسته موثر است و برای عرضه محصول در بازارهای جهانی و تثبیت حضور دائم کشور در این بازارها، باغداران به نظرات کارشناسان جهاد کشاورزی توجه کنند.
نظر شما