۱۴ آبان ۱۳۹۳، ۱۵:۱۸

فتحی خبر داد:

۷ پرونده میراث فرهنگی آذربایجان غربی برای ثبت ملی راهی تهران می شود

۷ پرونده میراث فرهنگی آذربایجان غربی برای ثبت ملی راهی تهران می شود

ارومیه – خبرگزاری مهر: معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت: شش پرونده آثار غیر منقول و یک پرونده آثار معنوی ناملموس استان جهت تخصیص شماره ثبت ملی به سازمان مرکزی ارسال می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد فتحی ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه روند ثبت آثار تاریخی آذربایجان غربی در فهرست آثار ملی کشور از سرگرفته می شود، اظهارداشت: استان آذربایجان غربی از حیث تعداد آثار ثبت شده غیر منقول(بنا، بافت، تپه و محوطه) با ۱۴۵۹ اثر ثبت شده جزو ۱۰ استان برتر کشور بوده و در زمینه ثبت آثار معنوی ناملموس نیز دارای ۱۶ اثر ثبت شده است.

وی تهیه عرق بیدمشک، تهیه دوشاب، تکم گردانی، آئین ها و مراسم زیارتی قره کلیسا، فنون نمک گیری در دریاچه ارومیه را از جمله آثاری برشمرد که از استان آذربایجان غربی در سطح ملی ثبت شده است.

فتحی با انتقاد از بی توجهی به پتانسیل بالای استان در زمینه میراث فرهنگی و آثار تاریخی و معنوی ارزشمند استان طی سالهای گذشته عنوان کرد: متاسفانه بنا به دلایل متعدد پس از سال ۹۱ هیچ اثری از استان در فهرست آثار ملی ثبت نشده است در این راستا برنامه ریزی آتی اداره کل و این معاونت ادامه روند ثبت ابنیه، تپه ها و محوطه های ارزشمند ثبت نشده و تکمیل پرونده های میراث معنوی ناملموس جهت ثبت در فهرست آثار ملی کشور است.

وی افزود: در هین راستا شش پرونده آثار غیر منقول شامل تپه، کلیسا، قلعه، ساختمان، کتیبه و مسجد و یک پرونده آثار معنوی ناملموس با عنوان "واحدهای سنتی سنجش سطح" تهیه و تکمیل شده که طی روزهای آتی جهت طرح در جلسات مربوطه و تخصیص شماره ثبت به سازمان مرکزی ارسال خواهد شد.

فتحی گفت: این آثار شامل کلیسای حضرت مریم در روستای ریحان آباد ارومیه، قلعه تاریخی دم دم ارومیه، مسجد قره آقاج ارومیه، ساختمان هلال احمر شهرستان تکاب، ثپه اسلام آباد در میاندوآب و نیز کتیبه عین اروم اشنویه است.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی اضافه كرد: پرونده تعيين حريم بازار تاريخي و ميدان انقلاب اروميه نيز به اتمام رسيده كه جهت ثبت عرصه حريم آن ها، طي هفته آينده به سازمان مركزي ارسال خواهد شد.

فتحی همچنین با تاَکید بر ظرفیت های های فراوان استان در زمینه جاذبه های طبیعی، افزود: متاسفانه با وجود این پتانسیل ها در منطقه، تاکنون هیچ اثر طبیعی از استان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت نرسیده، در این راستا ۵۰ مورد  از این آثار در سطح استان شناسایی شده که در تلاش برای شروع ثبت آثار طبیعی در استان نیز هستیم.

وی یاد آور شد: نخستین اقدام جدی در حفظ یک اثر تاریخی، فرهنگی، معنوی و یا طبیعی، بررسی و پژهش های اولیه در خصوص آن اثر و ثبت در فهرست آثار ملی کشوری می باشد، چرا که چتر حمایتی قانونی ناشی از ثبت آثار، آنها را از تعرض، تخریب و نابودی مصون می دارد.

کد خبر 2415648