به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر"، دكتر رضا شيرالي نماينده شوراي صنفي دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي تهران در اين مراسم با اشاره به موضوع گذراندن طرح و خدمت سربازي گفت: دانشجويان رشته هاي علوم پزشكي زير نظر وزارت بهداشت براي ادامه تحصيل و شركت در مقاطع بالاتر مجبور هستند كه طرح خود را بگذرانند كه اين مساله براي دانشجويان تحت نظر وزارت علوم، تحقيقات و فناوري به اين گونه نيست.
وي افزود: تعهد خاصي كه بايد دانشجويان پزشكي براي كار خود ارائه بدهند داراي دلايل قابل قبولي است اما شوراي صنفي دانشجويان پيشنهاد مي كند دانشجويان اجازه داشته باشند تا يكبار پيش از رفتن به طرح و خدمت سربازي بتوانند در امتحان دستياري شركت كنند.
تعهد خاصي كه بايد دانشجويان پزشكي براي كار خود ارائه بدهند داراي دلايل قابل قبولي است اما شوراي صنفي دانشجويان پيشنهاد مي كند دانشجويان اجازه داشته باشند تا يكبار پيش از رفتن به طرح و خدمت سربازي بتوانند در امتحان دستياري شركت كنند |
وي خاطرنشان كرد: پس از پيگيري هاي صورت گرفته براي افزايش حقوق كارورزان ما شاهد بوده ايم كه انگيزه تحصيلي دانشجويان بيشتر شده و با انگيزه بيشتري براي آزمون دستياري درس مي خوانند. با وجود خط فقر 200 هزار توماني در تهران همه اذعان دارند كه اين مبلغ ادامه زندگي را براي دانشجويان مشكل مي كند.
سيد منصور پاشايي از دانشجويان متاهل از سوي شوراي صنفي دانشجويان متاهل اين دانشگاه با تأكيد بر لزوم توجه مسوولان به امر ازدواج دانشجويان تصريح كرد: مساله ازدواج جوانان بايد به عنوان يكي از مهمترين اولويت هاي فرهنگي دولت مطرح شود زيرا با اين كار جلوي بسياري از مفاسد گرفته مي شود.
فاطمه السادات واقفي نيز به عنوان يكي ديگر از نمايندگان شوراي صنفي اين دانشگاه به مسايلي از جمله مشكلات اسكان دانشجويان غير بومي و افزايش ظرفيت پذيرش دانشجو و مشكلاتي كه در فضاهاي خوابگاهي ايجاد مي كند، اشاره كرد و افزود: در مضيقه بودن دانشجويان به علت كمبود فضاي خوابگاهي مناسب موجب ايجاد فشارهاي روحي و رواني بر آنان مي شود.
وي همچنين ايمن نبودن فضاهايي اداري، آموزشي و مسكوني دانشگاه را در مقابل زلزله و نبود فضاهاي مناسب امور فوق برنامه را از ديگر مسايل مهم دانشگاه علوم پزشكي تهران عنوان كرد.
كمك هزينه هاي تحصيلي افزايش يافته است اما در مقابل اجاره بها و هزينه هاي جاري خوابگاه ها هم افزايش يافته است و به نظر مي رسد نتوانسته مشكلي را از دانشجويان حل كند |
وي با اشاره به سرانه ناچيز امور فرهنگي و رفاهي دانشجويان اظهار داشت: با اين بودجه نمي توان برنامه مناسبي را براي دانشجويان اجرا كرد و حتي نمي توان آنها را شاه عبدالعظيم برد.
واقفي در ادامه افزود: دانشجويان خواستار همكاري بيشتر دانشگاه با دانشجويان فعال در بخش هاي پژوهشي و تشكل هاي دانشجويي هستند.
وي همچنين با اشاره به مشكلات دانشجويان دوره شبانه تأكيد كرد: شوراي صنفي در حمايت در از اين دانشجويان اعلام مي كند كه خواستار حذف شهريه واحد كارورزي براي دانشجويان دوره هاي شبانه است.
سعيد ناطقي از دانشجويان رشته پزشكي به مساله بورسيه ها و باند بازي هاي موجود براي استفاده از اين موقعيت تحصيلي اشاره كرد |
ودود حيدري ديگر دانشجوي اين دانشگاه در خصوص ضرورت احياي معاونت دانشجويي و فرهنگي در وزارت بهداشت گفت: ما معتقديم دانشگاه بايد بر ساير اركان جامعه تأثير گذار باشد. فضاي سياسي دانشگاه ها دچار كم تحركي سياسي شده و بايد در اين وضعيت تغيير اساسي صورت گيرد.
محمد فتاحي دانشجوي رشته بهداشت نيز در مورد استخدام نيروهاي فارغ التحصيل اين رشته در وزارت بهداشت گفت: وظيفه اصلي وزارت بهداشت پيشگيري است و سپس درمان و توانبخشي اما با وجود نياز 17 هزار مربي بهداشت در سيستم آموزش و پرورش و اما هنوز مشكلات بسياري بر سر راه استخدام فارغ التحصيلان اين رشته وجود دارد.
جايگاه تشكل هاي سياسي در اين دانشگاه كمرنگ شده است و بحث سياست آميزه اي از تمسخر و تنفر را در ميان دانشجويان ايجاد مي كند |
وي در ادامه با اشاره مشكلات آموزشي تصريح كرد: وزارت علوم در آموزش دانشجويان خود مانده و ما از وزارت بهداشت مي خواهيم كه اجازه ندهد آموزش پزشكي به وزارت علوم سپرده شود. طولاني بودن دوره علوم پايه در رشته پزشكي و افزايش پذيرش دانشجوي پزشكي در دانشگاه آزاد از ديگر مشكلات دانشجويان پزشكي است.
وزارت علوم در آموزش دانشجويان خود مانده و ما از وزارت بهداشت مي خواهيم كه اجازه ندهد آموزش پزشكي به وزارت علوم سپرده شود |
در خاتمه اين مراسم كه شب گذشته در مسجد امام علي (ع) كوي دانشگاه علوم پزشكي تهران برگزار شد دانشجويان رشته هاي توانبخشي و پرستاري به ارائه نظرات خود پيرامون مشكلات رشته و دانشكده هاي خود پرداختند.
نظر شما