به گزارش خبرنگار مهر، رخساره فضلی ظهر یکشنبه در همایش مربیان پیش دبستانی که با حضور مدیرکل آموزش و پرورش استان و مسئولان محلی در سالن تربیت معلم شهید رجایی قزوین برگزار شد اظهارداشت: راه پیشرفت و توسعه کشور آموزش و پرورش است لذا تعلیم و تربیت صحیح نوآموزان و کودکان از ابتدای تولد آنها در توسعه و پیشرفت کشور تأثیرگذاری زیادی دارد.
وی افزود: برای توسعه و پیشرفت کشور باید محیطی آرام، خلاق و نوآورانه لیجاد کنیم و آنچه در حوزه پیش دبستانی اهمیت دارد این است که باید افراد خاصی را در این دوره بکار گرفت.
مدیرکل دفتر آموزش پیش دبستانی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: سرمایه گذاری در دو سال اول زندگی نوزادان و کودکان بسیار مهم است زیرا این دوران بسیار حساس محسوب می شود که سرمایه گذاری بر روی ذهن و فکر نوزادان و کودکان از اهمیت خاصی برخوردار است و در واقع بیشترین یادگیری در زمان نوزادی از طریق بینایی صورت می گیرد و در ذهن نقش می بندد.
فضلی خاطرنشان کرد: پیش دبستانی دوره ای طلایی است و سرمایه گذاری در این دوران بسیار با ارزش تلقی می شود لذا باید فرصت ها را غنیمت شمرد و برای آن برنامه ریزی کناسبی کرد.
وی اضافه کرد: دوره پیش دبستانی در نظام آموزش وپرورش از سال گذشته جایگاه خاصی پیدا کرده و سیاست آموزش و پرورش برای دوره پیش دبستانی این است که این دوره رسمی و بخشی از نظام تعلیم و تربیت تلقی شود ولی اجباری نیست.
فضلی تصریح کرد: دوره پیش دبستانی در حد امکان با مشارکت بخش خصوص انجام می شود و آموزش های دوره پیش دبستانی با تأکید بر سه محور اساسی شکل گرفته که آموزش های روحانی با محوریت انس با قرآن مهمترین بخش از آموزش های روحانی و نیز تلاوت و قرائت قرآن است که باید کودکان و نوجوانان باور کنند که قرآن، کتاب زندگی است.
مدیرکل دفتر آموزش پیش دبستانی وزارت دآموزش و پرورش یادآورشد: دوره پیش دبستانی باید به متخصصین سپرده شده و از نیروهای کارآزموده بیشتر استفاده شود زیرا این دوره آموزشی، کاملا تخصصی است و در آینده کشور تأثیر بسزایی دارد.
این مسئول فرهنگی گفت: تربیت بدنی نیز در سیاست وزارتخانه در اولویت قرار دارد و مهارت های حرکتی باید در این دوره مورد توجه قرار گیرد و پس از آن اجتماع و زندگی اجتماعی مهم است و زندگی اجتماعی به نوآموزان لازم است آموزش داده شود تا هم نیازهای خود را برآورده کرده و هم به نیازهای دیگران توجه کنند و در جهت برآورده شدن آنها تلاش کنند.
فضلی با اشاره به برنامه های دوره پیش دبستانی اظهارداشت: کتاب "گل واژه های امید" برای دوره پیش دبستانی طراحی شده که مقرر شده امسال مربیان تجربیات خود را در اجرای این کتاب برای دفتر آموزش دوره پیش دبستانی ارسال کنند تا با استفاده از این تجربیات در سال آینده این کتاب تجدید چاپ شود.
سالار قاسمی مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین نیز در این همایش گفت: نحوه فعالیت مراکز پیش دبستانی و مربیان این مراکز در ایجاد فضای آموزشی آینده برای نوآموزان تأثیرگذار خواهد بود که در این راستا توجه به نماز در مراکز مهدکودک و پیش دبستانی بسیار مهم است.
قاسمی اضافه کرد: اولین نهاد و موقعیتی که در آینده افراد نقش دارد، دوره پیش دبستانی است که در این میان اولین نقش را مربیان پیش دبستانی ایفا می کنند که باید بتوانند ضمن ایجاد دلبستگی به مدرسه در نوآموزان احساس مسئولیت پذیری در نوآموزان را هم ایجاد کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین تصریح کرد: باید ساختار ذهنی لازم را برای نوآموزان پیش دبستانی ایجاد کرد تا ویژگی های احساس مسئولیت، توجه به کار جمعی و گروهی و علاقمندی به مدرسه در پیش دبستانی شکل گیرد.
وی بیان کرد: توجه به نماز، قرآن و عترت از دیگر موضوعات مورد توجه در دوره پیش دبستانی است که برای علاقمندی نوآموزان به نماز سه مرحله وجود دارد که باید فضای ذهنی فرزندان را آماده کنیم.
این مسئول یادآورشد: از آنجا که در نوآموزان با دیدن و حس کردن بیشترین یادگیری صورت می گیرد، فضای بازیها و شادی در پیش دبستانی باید مملو از فضای دینی و تربیتی باشد و چون آموزش عملی نماز به تنهایی کارایی ندارد لازم است فضای ذهن فرزندان و نوآموزان آماده نماز شود.
قاسمی در ادامه اظهارداشت: ایجاد دلبستگی در نوآموزان در دوره پیش دبستانی اتفاق می افتد و در سند تحول بنیادین نیز به این موضوع توجه شده و پایه و اساس حیات طیبه در آموزش و پرورش در دست مربیان پیش دبستانی است.
نظر شما