پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۹ اسفند ۱۳۹۳، ۸:۵۱

نقش افسردگی دوران بارداری بر احتمال ابتلای کودک به آسم

نقش افسردگی دوران بارداری بر احتمال ابتلای کودک به آسم

طبق یک تحقیق جدید، اگر مادر در طول بارداری مبتلا به افسردگی شود یا داروهای ضدافسردگی را برای درمان بیماری قدیمی اش استفاده نماید، ریسک ابتلا کودک به بیماری آسم افزایش می یابد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر «شیائوکین لئو»، متخصص اپیدمیولوژی دانشگاه آرهوس در دانمارک، که سرپرستی این تیم تحقیق را به عهده داشت عنوان کرد: «نحوه تاثیر افسردگی مادر بر احتمال ابتلا کودک به آسم مشخص نیست، اما مکانیسم آن می تواند شامل تغییرات هورمونی یا تغییر در سبک زندگی باشد. مهم ترین یافته مطالعه ما این است که ما متوجه شدیم مصرف تمام داروهای ضدافسردگی در طول بارداری در کل موجب افزایش احتمال بروز آسم نمی شود.»

اما در مورد داروهای قدیمی تر ضدافسردگی موسوم به «تری سایکلیک»، داستان فرق می کند. محققان احتمال ابتلا نوزاد به آسم را در صورت مصرف این دارو در طول بارداری به اندازه افسردگی مادر در طول بارداری می دانند. در این مطالعه در حدود ۸ درصد از زنان داروهای قدیمی تر را مصرف می کردند.

تاثیرات ناشی از افسردگی بین ۷ و ۱۳ درصد از زنان باردار را تحت تاثر قرار می دهد و در سال های اخیر مصرف داروهای ضدافسردگی در زمان بارداری افزایش یافته است.

داروهای موسوم به «بازدارنده های بازجذب سروتونین (SSRI)»، متداول ترین داروهای تجویزی برای افسردگی هستند. سرترالین، فلوکستین، و سیتالوپرام از این قسم داروها محسوب می شوند.

«لئو» و تیمش، گزارشات پزشکی بیش از ۷۳۳ هزار نفر از کودکان دانمارکی متولدشده بین سال های ۱۹۹۶ و ۲۰۰۷ را مورد تحلیل و بررسی قرار دادند. بیش از ۲۱ هزار نفر از مادران این کودکان یا بیماری افسردگی داشتند یا در دوران بارداری داروهای ضدافسردگی مصرف می کردند.

این یافته ها آشکار ساخت کودکانی که از مادران مبتلا به افسردگی متولد شده بودند، احتمال پیشرفت بیماری آسم کودکی در آنها ۲۵ درصد بیشتر بود.

از بین حدود ۹ هزار کودکی که به مادران شان در طول بارداری داروهای ضدافسردگی تجویز شده بود، ریسک ابتلا به آسم کودکان زنانی که داروهای ضدافسردگی قدیمی تر مصرف می کردند، ۲۶ درصد بود.

محققان دریافتند داروهای ضدافسردگی «تری سایکلیک» که معمولا برای بیماری های شدید افسردگی تجویز می شوند، با بیماری آسم در ارتباط هستند. البته این ارتباط  ناشی از رابطه علت و معلولی نیست، بلکه این خود افسردگی حاد است که در ریسک بروز آسم نقش دارد.

البته به گفته «لئو»، ارتباط بین افسردگی و آسم ممکن است ناشی از بیولوژی دوران حاملگی، عوامل ژنتیکی یا زیست محیطی یا هر سه این موارد باشد.

کد خبر 2515175

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha