پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۲۶ فروردین ۱۳۹۴، ۸:۲۱

۲۷۰۰ بیمار در سیستان و بلوچستان مبتلا به تالاسمی هستند

۲۷۰۰ بیمار در سیستان و بلوچستان مبتلا به تالاسمی هستند

زاهدان-نایب رئیس انجمن تالاسمی سیستان و بلوچستان گفت: دو هزار و ۷۰۰ بیمار مبتلا به تالاسمی در این خطه از ایران زندگی می کنند.

وحید شهنوازی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بر اساس آمارهای موجود، طی سال گذشته نسبت به مدت مشابه در سال ۹۲ میزان افراد متولد شده مبتلا به تالاسمی کمتر بوده است.

وی افزود: شهرستان های چابهار، سراوان و ایرانشهر رکوردار بیشترین بیماران مبتلا به تالاسمی هستند که مهم ترین علت آن ازدواج سنتی و محلی بدون انجام آزمایش های قبل ازدواج است.

شهنوازی با اشاره به نقش اطلاع رسانی و فرهنگ سازی رسانه ها در کاهش تولد نوزادان مبتلا به تالاسمی افزود: آزمایشات قبل از ازدواج مهمترین نقش را در این راستا دارد و باید این امر به بهترین شکل از سوی رسانه ها و افراد موثر در افکار عمومی اطلاع رسانی شود.

وی با اشاره به طرح پیشگیری سراسری تالاسمی  تاکید کرد: این طرح پیشگیری به دلیل وجود گوناگونی، اعتقادات طوایف، فرق و مذاهب در سیستان و بلوچستان قابل اجرا نیست و باید مسئولان طرحی استانی با توجه به آداب  و رسوم منطقه تدوین کنند.

نایب رئیس انجمن تالاسمی سیستان و بلوچستان برگزاری کارگاه های آموزشی برای مبتلایان به تالاسمی، پرستاران و پزشکان توسط انجمن تالاسمی از مهم ترین اقدام ها بر شمرد.

 

کد خبر 2534557

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha