۲۹ فروردین ۱۳۹۴، ۸:۵۶

سعید تشکری به مهر خبرداد؛

انتشار جلد اول «غریب قریب»/ رمانی تاریخی از آنچه بر حرم رضوی گذشت

انتشار جلد اول «غریب قریب»/ رمانی تاریخی از آنچه بر حرم رضوی گذشت

سعید تشکری از انتشار مجلد نخست رمان «غریب قریب» با موضوع نگاهی به سرگذشت حرم مطهر امام رضا(ع) در طول تاریخ و نیز رونمایی از دو جلد این رمان در خردادماه خبرداد.

سعید تشکری نویسنده و نمایشنامه نویس در گفتگو با خبرنگار مهر از پایان تالیف آثاری تازه‌ای از خود خبر داد و گفت: مجلد نخست از رمان «غریب قریب» از سوی مرکز آفرینش های هنری آستان قدس منتشر شده است منتهی به دلیل اینکه جلد دوم تا ایام نمایشگاه کتاب آماده نمی‌شد، انتشار و رونمایی آن به خرداد ماه موکول شد.

وی افزود: غریب قریب یک رمان اپیزودیک است که به جای شخصیت محوری به سراغ مکان محوری رفته و در واقع مکان است که قهرمان داستان ماست که این مکان نیز برای من در این رمان آرامگاه امام رضا(ع) است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در این رمان به نوعی به سیر تاریخی مزار امام هشتم(ع) مدنظر بوده است گفت: در جلد نخست از مقطع شهادت امام رضا(ع) تا حمله مغول و در مجلد دوم از حمله مغول تا قاجار مورد توجه قرار گرفته است.

زنی که نخستین نگهبان مزار امام(ع) بود

نویسنده رمان «ولادت» ادامه داد: در رمان ولادت من به موضوع شخصیت امام رضا(ع) و سلسله سادات رضوی و قدسی بودن مشهد مقدس اشاره داشتم این مکان اما قهرمانی دارد که کسی جز مردم آن نیستند که توانستند این مزار را در خود نگاه دارند و میزبانی کنند. داستان «غریب قریب» نیز از همینجا شروع می‌شود؛ از زندگی زنی از اهالی نوغان که در آن دوران روستایی در حوالی مشهد بوده و شوهرش یکی از شهدای در رکاب امام و مزارش در جوار مزار امام بوده است. این زن به همین بهانه نخستین نگاهبان مزار می شود و روزانه در کنار آن به مراقبت و حراست مشغول بوده است.

تشکری افزود: گروه‌های زیادی در این رمان یاد شده‌اند که در طول تاریخ قصد تاریخ این مزار را داشته‌اند و بخشی از فصل پایانی آن نیز به رمان قاجاریه باز می‌گردد. در تاریخ آمده است که حاکم وقت تبریز به دلیل مشارکت نکردن در قتل امیرکبیر با تحریک اطرافیان مورد قضب شاه قرار می‌گبرد و ابتدا به تهران و در ادامه به شمهد تبعید می‌شود اما میرزا آقاخان نوری که سودای قتل او را در سر داشته از شاه می خواهد که از او بخواهد همانند سایر سلسله سلاطین، نشانه‌ای از سلطنت قاجاریه در حرم رضوی بیابد و در سفر شاه به مشهد عرضه کند وگرنه اعدام خواهد شد.

سعید تشکری

وی ادامه داد: در واپسین روز قبل از رسیدن شاه به مشهد، این فرد با معماری چینی ربرو می‌شود که کالای آبگینه را برای تجارت با خود دارد. این آبگینه به شاه عرضه می شود و به واسطه آن آئینه کاری حرم رضوی به عنوان میراث قاجاریه بنا نهاده می شود.

پایان تألیف رمان «هرایی»

تشکری در ادامه با اشاره به پایان تالیف رمان «هرایی» و تحویل آن به انتشارات نیستان برای انتشار اظهار داشت: هرایی در لغت به معنای فریاد بلند است. داستان این رمان که در شهر قم می گذرد به نوعی قصد دارد به بررسی موضوع یکی از بحران‌های زندگی معاصر بپردازد که چیزی جز مقدس نمایی درباره بسیاری مشاغل نیست. فعالیت هایی مانند معلمی و پزشکی در فرهنگ عامه ما امری مقدس به شمار می رود و تعهدی که این تلقی با خود به همراه دارد مشکلاتی را نیز به بار می‌آرود.

تشکری ادامه داد: داستان هرایی از زندگی زن دکتر جوانی شروع می‌شود که نذر کرده برای قبولی در کنکور و ورودش به دانشگاه مدتی را در دارالشفای حضرت معصومه(س) خودش را وقف درمان بیماران کند. در این حین یکی از بیماران او عکسی را به او نشان می دهد که نیمه است و از او می‌خواهد تا در یافتن نیمه گمشده‌اش به او کمک برساند که این آغاز لایه هایی از داستان است. 

به گفته تشکری «هرایی» رمانی است که در آن به تبارشناسی و غفلت های جامعه آرمانگرا و تخطی ها و نارسایی‌های موجود در آن برای حل مشکلات اجتماعی توجه شده است.

از این نویسنده سال گذشته نیز رمان دو جلدی «مفتون فیروزه» از سوی انتشارات کتاب نیستان منتشر شده بود.

کد خبر 2534930

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha