۲۸ آذر ۱۳۸۴، ۱۸:۴۷

با حضور حجت الاسلام فيرحي

نشست تخصصي «نظريه جامعه گرايان؛ الگويي براي تحليل مسايل كنوني ايران » برگزار شد

نشست تخصصي «نظريه جامعه گرايان؛ الگويي براي تحليل مسايل كنوني ايران » برگزار شد

نشست تخصصي «نظريه جامعه گرايان؛ الگويي براي تحليل مسايل كنوني ايران» به ابتكار گروه علوم سياسي پژوهشكده علوم و انديشه سياسي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي روز گذشته در قم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، رضا عيسي‌نيا، مديرگروه علوم سياسي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي  در ابتداي اين نشست با اشاره به نگاه جامعه گرايان به ليبراليسم گفت : جامعه گرايان سعي مي‌كنند در آشتي فلسفه علوم اجتماعي با فلسفه كنش اجتماعي به عامل «نياز به تفكيك» به عنوان يك عامل اساسي در ليبراليسم حمله كنند.

وي ادامه داد : لذا جامعه گرايان تلاش مي‌كنند تا با بررسي پيوند اخلاق و جامعه،الهام از نظام فكري غايت گرايانه وارائه تعريفي نوين از سنت و زير سؤال بردن فرد گرايي عاطفه گرايانه منتقد ليبراليسم باشند.

در ادامه حجت الاسلام  داود فيرحي ، عضو هيأت علمي و استاد دانشگاه تهران با اشاره به مفاهيم اصلي جامعه‌گرايي حوزه‌هاي تقابل و نقد نوليبرال‌ها و تقسيمات دروني جامعه گرايان، مختصات روش شناسانه جامعه گرايي و بررسي اجمالي دو سنت فكري سياسي چپ اسلامي و راديكاليسم سنتي در ايران معاصر ادامه داد: اجتماع گرايان با الهام از انديشمنداني چون، ارسط، هگل و نيچه به تكثر خيرها اعتقاد داشته و مي‌گويند خيرها در تاريخ شكل گرفته و فرد ممكن است دچار تغيير و دگرگوني شود لذا غايت گرايي هگل را نفي مي‌كنند.

وي افزود: اجتماع گرايان معتقدند هستي از جمع شروع شده و اجتماع بايد ساخته شود، بنابراين آنچه ساخته مي‌شود وا ساختگي را هم به دنبال خود دارد.

عضو شوراي پژوهشي پژوهشگده علوم و انديشه اسلامي گفت : اجتماع گرايان با الهام از محافظه كاران عقل‌گرا بوده و به يك نوع حسابگري اعتقاد پيدا كرده و عناصري از مذهب را حفظ مي‌كنند.

وي با اشاره به اين كه ايران از لحاظ مذهبي و تمدني در خاورميانه در اقليت به سر مي‌برد، روش جامعه‌گرايانه براي تحليل مسايل ايران را مفيد دانست و اظهار داشت : با وجود سنت‌هاي متعدد در ايران همچون اسلام گرايي، ليبراليسم، باستان گرايي و پست مدرن مي‌توان با نگاه جامعه گرايان كه به دنبال انديشه اقليت در جامعه متعدد هستند ايران را مورد تحليل قرار داد.

حجت‌الاسلام  فيرحي گفت : نگاه جامعه گرايان در برابر برخي ديدگاه‌هاي موجود مانند نگرش سنت و مدرن يا جدال جديد و قديم ونگاه يأس آلود به تاريخ ايران بايد تحليل مناسبي را از جامعه كنوني ايران به ما بدهد.
کد خبر 267820

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha