نيازعلي سپهوند در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي مهر در كرج افزود: به دليل استراتژيك بودن محصول سيب زميني تحقيقات فراواني در خصوص اصلاح نژاد ، معرفي ارقام جديد و رفع نيازهاي كشاورزان در اين بخش صورت گرفته است.
وي خاطر نشان كرد : از ابتداي تحقيق در كشت ارقام سيب زميني ، محققين موفق شده اند 54 رقم زراعي جديد سيب زميني را براي مصارف مختلف به كشاورزان و توليد كنندگان معرفي كنند.
عضو هيئت علمي و رئيس يخش تحقيقات سيب زميني ، پياز و حبوبات آبي كشور ادامه داد : پياز نيز به طور گسترده مورد مصرف مردم است كه به صورت تازه خوري جزء غذاهاي ايراني محسوب مي شود و در طول پنج سال گذشته هر سال به طور ميانگين بين 45 تا 47 هزار هكتار زمين زير كشت اين محصول رفته است.
سپهوند خاطرنشان كرد : كشور ايران از نظر ذخائر توارثي پياز بسيار غني است و محققان ارقام مختلفي از اين محصول را به مروجين و كشاورزان معرفي كرده است.
اين مسئول از حبوبات آبي كشور به عنوان تاثيرگذارترين محصول در كشاورزي پايدار و امنيت غذايي ياد كرد و افزود: در طول سه سال گذشته بيش از 165 هزار هكتار از اراضي كشاورزي كشور زير كشت حبوبات آبي رفته است و ميزان متوسط توليد آن در اين مدت 233 هزار تن بوده است .
وي همچنين حبوبات را علاوه برعنصر تامين كننده منابع غذايي و پروتئين هاي مورد نياز بدن انسان ، منبع ذخيره كود ازته در خاك معرفي كرد و يادآور شد: ريشه هاي حبوبات به لحاظ شكل خاص خود ،قادرند كود ازته را در خود ذخيره و تثبيت كنند و به خاك زيركشت خود انتقال دهند كه اين امر منابع عظيمي از كود ازته مورد نياز كشاورزان را تامين مي كند.
تاكنون نتايج 84 طرح تحقيقاتي در زمينه هاي سيب زميني ، پياز و حبوبات آبي كشور به مسئولان وزارت جهاد كشاورزي ارائه شده كه به زودي تعدادي از آنها به اجرا درخواهد آمد.
نظر شما