جمشید دارا در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه محصولات زراعی که خرید تضمینی در مورد آنها انجام شده در سال جاری شامل گندم، جو، کلزا، ذرت دانه ای و چغندرقند بوده است افزود:در این میان گندم و چغندرقند بیشترین میزان خرید را به خود اختصاص داده اند.
وی ادامه داد: ۱۷ هزار و ۸۰۰ تن انواع بذر اصلاح شده گندم و جو از طبقات مختلف آبی و دیم نیز در سال جاری بین کشاورزان استان توزیع شده که ۱۶ هزار تن آن بذر اصلاح شده گندم در طبقات مختلف پرورشی، مادری و گواهی شده است.
دارا با بیان اینکه ۸۱۵ تن بذور انواع گیاهان علوفه ای فرآوری و بین کشاورزان استان توزیع شده است افزود: افزون بر ۴۰ هزار تن انواع کود مورد نیاز کشاورزان نیز بین آنها توزیع شده و از این نظر مشکلی در استان وجود ندارد.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اضافه کرد: میزان مصرف سموم نیز در محصولات تولیدی استان به ویژه گندم های تولیدی بسیار اندک بوده و حداقل کود و سم برای تولید این محصول به کار گرفته شده است.
دارا بیان کرد: در سال زراعی جاری یک هزار و ۸۰ میلیارد ریال تسهیلات سرمایه در گردش نیزبرای کاشت و داشت محصولات زراعی از طریق بانک کشاورزی نیز تخصیص داده شده است.
وی با بیان اینکه آذربایجان غربی در برخی از محصولات زراعی از نظر تولید دارای رتبه های برتر کشوری است، گفت: این استان در تولید چغندرقند، آفتابگردان و کدوی آجیلی رتبه اول، یونجه رتبه دوم، حبوبات رتبه سوم و گندم رتبه ششم کشور را به خود اختصاص داده است.
دارا با اشاره به میزان چغندرقند تولیدی در استان اظهارداشت: امسال یک میلیون و ۵۲۶ هزار تن چغندر قند نیز تحویل کارخانه های قنداستان شده است.
آذربایجان غربی در حال حاضر نزدیک ۷ درصد از محصولات کشاورزی کشور را تولید و در زمینه تولید برخی از محصولات از جمله سیب، انگور، چغندر قند رتبه های برتر کشور را داراست.
نظر شما