پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۱۵ تیر ۱۳۸۵، ۱۰:۳۸

نخست وزير بوسني در ديدار معاون وزير خارجه كشورمان:

ايران به جهانيان ثابت مي كند پروژه هاي هسته ايش صرفا جنبه غيرنظامي دارد / بوسني مي تواند دروازه تجار ايراني براي صادرات به اروپا باشد

بوسني و هرزگوين از حق ايران براي دستيابي به فن آوري صلح آميز انرژي هسته اي حمايت كامل نموده و زمان آن رسيده است تا بوسني دين خود را به جمهوري اسلامي ايران ادا نمايد.

به گزارش خبرگزاري "مهر"، ترزيچ نخست وزير بوسني و هرزگوين در ديدار دكتر سعيد جليلي معاون اروپا و آمريكاي وزارت خارجه كشورمان اظهار داشت: بوسني و هرزگوين از حق ايران براي دستيابي به فن آوري صلح آميز انرژي هسته اي حمايت كامل نموده و معتقد است كه حق مسلم و انكارناپذير هر دولت و كشوري است كه فعاليت صلح آميز هسته اي داشته و براي دستيابي به اين فن آور تلاش و كوشش نمايد. بوسني اعتقاد كامل دارم كه ايران توانايي آن را دارد تا به جهانيان ثابت كند برنامه هاو پروژه هاي هسته اي خود صرفا جنبه غير نظامي دارد.

نخست وزير بوسني در اين ديدار با تشكر و قدرداني از كمك هاي جمهوري اسلامي ايران از دولت و مردم بوسني در طول دوران جنگ و دوران بازسازي اين كشور بيان كرد كه ايران تنها كشوري بوده است كه بدون هيچگونه چشم داشت و پيش شرطي به بوسني كمك كرده و به كمكهاي خود همچينان ادامه مي دهد. وي نقش كمك هاي جمهوري اسلامي ايران به ملت بوسني را با توجه به كاهش شديدي كمكهاي جامعه بين المللي از بوسني به ويژه در عرصه هاي اقتصادي، علمي و فرهنگي بسيار حائز اهميت و قابل توجه دانست.

ترزيچ روابط و دوستي بين دو ملت بوسني و ايران را سرشار از درك و تفاهم متقابل دانسته و ابراز داشت كه خوشبختانه اكنون بوسني در شرايط و وضعيتي قرار دارد كه مي تواند و آمادگي آن را دارد تا دين خود را به كشور و مردم ايران ادا نموده و در اين راه از هيچ كمك و كوششي دريغ نخواهد كرد. پرچمدار اصلاحات به ويژه اصلاحات اقتصادي بوسني با اشاره به فرصتهاي بسيار اقتصادي و سرمايه گذاري در بوسني و هرزگوين اظهار داشت كه تجار و سرمايه گذاران ايراني مي توانند بوسني را دروازه اي جهت صدور كالاهاي خود به بازارهاي اروپايي در نظر گرفته و از اين راه نه تنها خود بلكه بوسني نيز سود ببرد.

وي با تشريح زمينه هاي اقتصادي فراوان همكاري بين دو كشور به ويژه در بخش توليد و صدور انرژي برق با توجه به پتانسيل بسيار بالاي موجود در اين كشور براي توسعه از حضور سرمايه گذاران ايراني در اين بخش از صنعت بوسني استقبال و حمايت نمود.

نخست وزير بوسني كه در يك اقدام بلندپروازانه موضوع طرح احداث بزرگراه عظيم ارتباطي با اروپا مشهور به كريدور 5 در تلاش براي جذب سرمايه گذران خارجي و داخلي مي باشد، به تشريح اين پروژه و اهميت استراتژيك و حياتي اجرا و تحقق آن براي بوسني پرداخته و از سرمايه گذاران و بخش هاي مختلف صنعتي ايران خواست تا دراجراي اين پروژه، بوسني را ياري نمايند.

ترزيچ با اجتناب ناپذير خواندن مسير طي شده بوسني به سوي همگرايي و ساختارهاي يورو آتلانتيك از جمله پيوستن به اتحاديه اروپا و ناتو براي كشور، به وجود اختلافات قوميتي در كشور متبوع خويش و نيروهايي كه درصدد جلوگيري از رسيدن بوسني به هدف خود و نهايتا تجزيه اين كشور مي باشند، اشاره كرده و گفت: تنها راه ادامه حيات بوسني به عنوان يك كشور يكپارچه عضويت در اين نهادهاي اروپايي و يورو آتلانتيكي مي باشد و تنها آن زمان است كه مي توان با صراحت عنوان كرد كه صلح و آرامش در بوسني به طور كامل برقرار شده و استقلال بوسني حفظ خواهد شد.

نخست وزير بوسني همچنين با اشاره به نواقص بسيار جدي پيمان ديتون كه تنها براي ايجاد صلح تنظيم وامضا شده بود، بيان داشت كه اين پيمان كارآمدي و اثر خود را از دست داده و لازم است بوسني از يك قانون اساسي جديد كه توانايي تشكيل حكومتي متمركز و قدرتمند را داشته باشد، برخوردار گردد.

وي از جامعه بين الملل به خاطر عدم توجه كافي به تحولات بوسني و تصميم اخير شوراي اجرايي صلح در تعطيل نمودن دفتر نمايندگي عالي جامعه بين الملل در اين كشور گفت كه جايگزين شدن نماينده ويژه اروپا به جاي نمايندگي نماينده عالي جامعه بين المللي و نداشتن هرگونه قدرت اثرگذار در هدايت بوسني به سمت ثبات و صلح پايدار، مي تواند آينده اي مبهم و تيره را براي بوسني رقم زده و تمامي تلاش هاي مثبت انجام شده تاكنون را به زير سئوال ببرد.

معاون اروپا و آمريكاي وزارت امورخارجه نيز در اين ديدار با تشريح اصول سياست خارجي ايران گفت كه ايران خواهان صلح و آرامش براي همه جهان بر پايه عدالت و معنويت مي باشد. 

جليلي با بيان اينكه كمكهاي جمهوري اسلامي ايران به كشور بوسني و هرزگوين بر پايه همين اصل انجام گرفته و ايران احساس مي كند آنچه كه تاكنون از جانب ايران براي بوسني انجام گرفته تنها وظيفه اخلاقي وانساني بوده است.

معاون اروپا و آمريكاي وزارت امورخارجه كشورمان با بيان ظرفيتهاي بالقوه و بالفعل خوب همكاري بين دو كشور به ويژه در بخشاي اقتصادي اظهار داشت كه لازم است با تشكيل كميته مشترك اقتصادي بين دو كشور گامهاي جدي و عملي در شناسايي، پيگيري و تحقق اين زمينه ها و همچنين توافقنامه هاي متعدد امضا شده فيمابين برداشت. 

وي ضمن اشاره به علاقه مندي جمهوري اسلامي ايران براي مشاركت  در پروژه هاي بازسازي و زيربنايي اقتصادي بوسني ، امادگي طرف ايراني براي مشاركت در پروژه هاي بازسازي و زير بنايي اقتصادي بوسني، آمادگي طرف ايراني را براي استفاده از پتانسيل و ظرفيتهاي خوب خود جهت كمك به طرف بوسنيايي در اجراي پروژه بزرگراه اروپايي بوسني وهمچنين استفاده از جايگاه خود در سازمان كنفرانس اسلامي براي جلب و هدايت اين سازمان جهت حمايت و پشتيباني (مالي از طريق بانك توسعه اسلامي) از پروژه فوق اعلام نمود

جليلي در اين جلسه با تشريح آخرين تحولات مربوط به پرونده هسته اي ايران و دستاوردهاي عظيم علمي محقق شده ناشي از تلاش نيروهاي متخصص و دانشمندان هسته اي جوان ايران و همچنين نيازكشور به تامين 20 هزار مگاوات برق در ظرف 20 سال آينده طبق چشم انداز سند 20 ساله توسعه اقتصدي كشور گفت كه ايران به هيچ عنوان حاضر نيست از حقوق خود براي دستيابي به فن آوري انرژي هسته اي دست بكشد، اما درعين حال آمادگي آن را دارد كه نگرانيهاي جامعه بين الملل را در زمينه هر گونه  انحراف احتمالي از برنامه هاي هسته اي خود را دارد.

وي همچنين با تشريح جايگاه و موقعيت ممتاز جمهوري اسلامي ايران در منطقه به ويژه نقش حياتي و كليدي ايران در اعاده ثبات و امنيت در كشورهاي عراق وافغانستان اظهار داشت كه اكنون حتي دشمنان ايران نيز به نقش قدرتمند ايران در تحخولات منطقه و صحنه بين المللي معترف بوده و به اين واقعيت رسيده اند كه با ايران نمي توانند با زبان زور وتهديد صحبت نمايند.

معاون اروپا و آمريكاي وزارت امور خارجه كشورمان قرار است فردا با وزير خارجه و رئيس مجلس بوسني و هرزگوين نيز ديدار و گفتگو داشته باشد.

کد خبر 349097

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha