به گزارش خبرنگار مهر، براتعلی خاکپور ظهر سه شنبه در سومین همایش ملی زبان شناسی و آموزش زبان و ادبیات فارسی که در هتل پارس مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر با توجه نقش ایران در منطقه و عرصه بین المللی زبان و ادبیات فارسی نیز می تواند نقش بسیار مهمی در تثبیت و توسعه این جایگاه داشته باشد.
وی افزود: با توجه به تئوری ارتباطات می توان از زبان و ادبیات فارسی به عنوان یک عنصر جهت همگرایی در کشورهای فارسی زبان استفاد کرد.
رییس مرکز پژوهش های شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: براساس این تئوری کشورهای زبان فارسی می توانند با انتقال میراث فرهنگی پیوند اجتماعی خود را با یکدیگر افزایش دهند.
وی عنوان کرد: در نتیجه همچنان که زبان مشترک در سطح ملی هویت افراد را تشکیل می دهد در سطح جهانی نیز گسترش ارتباطات می تواند هوبیت منطقه ای و جهانی را تشکیل بدهد.
خاکپور بیان کرد: همچنین براساس تئوری ارتباطات گروهی که بتوانند با یک زبان مشترک فکر کنند می توانند در عمل و مشاهده نیز هماهنگ با یکدیگر رفتار کنند.
وی توسعه ارتباطات فرهنگی را در صورت داشتن خاطرات مناسبی از گذشته عامل افزایش مودت و دوستی دانست و اضافه کرد: ارتباطات فرهنگی را می توان از جوانب مختلف باهدف همگرایی در کشورهای فارسی زبان افزایش داد.
وی با اشاره راهکارهای توسعه ارتباطات فرهنگی کشورهای فارسی زبان تصریح کرد: از جمله این راهکارها می توان به توجه بیشتر به سازمان های غیر دولتی، توجه و تقویت اشتراکات و حراست از فرهنگ و زبان فارسی به عنوان دومین زبان جهان اسلام، برگزاری نمایشگاه های مشترک فرهنگی بین کشورهای فارسی زبان اشاره کرد.
رییس مرکز پژوهش های شورای اسلامی مشهد تاکید کرد: همچنین می توان با تاسیس انجمن دوستی و تشکیل بانک فرهنگی بین کشورهای فارسی زبان ارتباط دوجانبه را تقویت کرد.
وی ابراز کرد: سالانه سه شهر از میان کشورهای عربی، فارسی و غیرعربی افریقایی از سوی سازمان آیسسکو جهت ترویج و شناساندن فرهنگ اسلامی انتخاب می شود که تاکنون ۲۵ کشور عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام را به خود اختصاص داده اند.
وی افزود: در ایران نیز ابتدا اصفهان این عنوان را دریافت کرد اما از نظر کارشناسان این شهر به خوبی نتوانست ظرفیت های فرهنگی را به نمایش بگذارد که در این راستا تلاش می شود با استفاده از تجربه این شهر و سایر کشورها برنامه های مطلوبی برای مشهد۲۰۱۷ طراحی و اجرا شود.
خاکپور اظهار کرد: البته اجلاس وزرای کشورهای عضو آیسسکو نیز قرار بود در مشهد برگزار شود اما به دلیل عدم پیگیری و رقبای جدی که در این حوزه وجود داشت این اجلاس از مشهد به سودان منتقل شد.
وی با اشاره به برگزاری کنفرانس بین المللی برنامه ریزی شهری با توجه به مشهد ۲۰۱۷ گفت: جهت برگزاری کنفرانس بین الملی جامعه ایمن و برنامه ریزی شهری با تاکید بر ۲۰۱۷ زبان فارسی می تواند به عنوان یک اشتراک مورد توجه قرار گیرد.
وی اضافه کرد: همچنین می توان با تاکید بر زبان و ادبیات فارسی موضوع تبادلات فرهنکی و اجتماعی خود را با کشورهای فارسی زبان توسعه دهیم.
نظر شما