علي اصغر لشگري در گفتگو با خبرنگار كتاب مهر با بيان اين مطلب افزود : شمارگان پايين كتاب در ايران با تيراژهاي 60 و 70 هزار نسخه اي در ديگر مناطق دنيا قابل مقايسه نيست و زنجيره اي از مسائل باعث شده كه روند توليد كتاب در ايران كندتر از هميشه شود.
وي ادامه داد : با توجه به اين كه حجم قابل توجهي از نويسندگان و مترجمان آمادگي دارند كتاب هاي خود را به دست چاپ بسپارند و از آن سو تعداد كتاب هايي كه مجال انتشار پيدا مي كند كمتر از اين مقدار است وضعيت بغرنجي بر نشر حاكم شده است.
مدير نشر كلام پويا خاطرنشان كرد : نشر كتاب براي ما بسيار دشوار شده است و در چنين شرايطي هزينه هاي توليد كتاب و خوابيدن سرمايه هم افزايش مي يابد، پس ما هم مانند ديگر ناشران ترجيح مي دهيم كتاب را با سرمايه خود مولف و يا مترجم اثر منتشر كنيم و در اين باره متحمل خطر نشويم.
وي تصريح كرد : ناشر نمي تواند تحمل كند كه چندين كتابش بلاتكليف مانده باشد و سرمايه اي را كه صرف آماده سازي و احتمالا چاپ كتاب شده است معطل بماند.
علي اصغر لشگري اضافه كرد : متاسفانه وام و تسهيلاتي كه براي انتشار كتاب در اختيار ناشران قرار مي گرفت وضعيت مشخصي ندارد و در تخصيص آن هم برخي ناهماهنگي ها وجود دارد.
وي يادآور شد : رونق حوزه نشر و كتاب محقق نخواهد شد مگر در سايه همكاري بين بخش ها و تعامل نزديك تر و بيشتر ميان بخش دولتي با فعالان بخش خصوصي به خصوص ناشران.
نظر شما