۱۸ مهر ۱۳۹۵، ۱۹:۱۹

به دلیل پایین بودن قیمت

انگورکاران بناب رغبتی برای برداشت محصول تولیدی ندارند

انگورکاران بناب رغبتی برای برداشت محصول تولیدی ندارند

بناب- شهرستان بناب یکی از قطب های اصلی تولید انگور در کشور محسوب می شود ولی در چند سال اخیر ورود دلالان به این عرصه باعث شده تا باغداران چندان سودی از تولید محصول انگور نداشته باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، نتیجه تلاش شش ماهه باغداران انگور برای تولید و فروش محصول حدود یک هزار تومان است و قیمت فعلی انگور کفاف هزینه های آبیاری و تولید محصول را نمی کند.

انگور یکی از محصولات مهم بناب بوده و درآمد اکثر جمعیت این شهرستان وابسته به آن است. به همین خاطر باغداران به ناچار مجبورند محصول را با قیمت پایین و مشخص شده از طرف عده ای به فروش رسانند تا هزینه های آب و کارگر و زمین را پرداخت کنند.

اما این در حالی است که تعدادی از باغداران این شهرستان به علت پایین بودن قیمت انگور رغبتی به برداشت محصول تولیدی ندارند و محصول همچنان در تاکستان ها مانده است.

جمعی از تاکداران منطقه خواستار اقدامات مسئولان جهاد کشاورزی در تثبیت قیمت این محصول در بازار شدند و اظهار کردند با توجه به هزینه های بالای نگهداری، کارگر، کود، سم و آبیاری تاکستان های انگور تولید این محصول با ارزش با قیمت فعلی مقرون به صرفه نیست.

هم اکنون علاوه بر بیش از ۷۰ درصد محصول انگور تولیدی شهرستان سهم عمده ای از انگور تولیدی شهرستان های استان های همجوار در باراندازهای انگور منطقه و ۱۷ واحد فرآوری خشکبار این شهرستان بعد از تبدیل به کشمش و بسته بندی به خارج ازکشور صادر می شود.

مدیر جهاد کشاورزی بناب از برداشت بیش از ۷۵ هزارتن انگور ازتاکستان های این شهرستان خبرداد.

جعفر صادقی ضمن در گفتگو با خبرنگاران با بیان این مطلب گفت: یکی از محصولات عمده باغی شهرستان بناب انگور است و این محصول ۵ هزار هکتار از باغات منطقه را به خود اختصاص داده است و امسال نیز همچون سال های گذشته علاوه بر محصول تولیدی منطقه که بیش از ۷۵ هزارتن با متوسط عملکرد ۱۵ تن در هر هکتار است، از سایر استان های همجوار نیز این محصول خریداری شده و در بارگاه های بهداشتی فرآوری انگور تحت نظارت کارشناسان مدیریت به لحاظ استفاده از سموم مجاز در مبارزه با آفات و بیماری ها، استفاده از انواع کربنات سدیم و کربنات پتاسیم خوراکی در فرآوری انگور و تولید کشمش ازطریق برگزاری دوره های آموزشی ترویجی و توزیع اطلاعیه های فنی در راستای جلوگیری از عدم استفاده از سموم غیرمجاز درخصوص حساسیت بازارجهانی نسبت به موضوع باقی ماندن سموم و فلزات سنگین روی محصول و همچنین رعایت موارد استاندارد و مورد تأیید سازمان های ذیربط برای تیزآب انگور برگزار شد تا در خرید کشمش مشکلاتی متوجه بهره برداران نباشد.

وی افزود: امید است مسئولان از این صنعت که موجبات اشتغال و امرار معاش قشر زیادی از مردم منطقه را فراهم کرده است حمایت جدی به عمل آورند تا دغدغه اصلی باغداران و تاکداران منطقه که عدم تعادل قیمت تمام شده محصول و بازار فروش است مرتفع شود و در این میان سود حاصل از تلاش این قشر زحمتکش به جیب واسطه ها نرود.

به هر حال، از آنجایی که تحقق استقلال اقتصادی با دستان زحمت کش کشاورزان زحمتکش محقق می شود، باید زمینه لازم برای فروش بی واسطه محصولات کشاورزی توسط دولتمردان هموار شود.

گفتنی است شهرستان ۱۴۰ هزار نفری بناب در جنوب مرکز استان آذربایجان شرقی واقع شده و سال گذشته با صادرات بیش از ۳۸ هزار تن انواع محصولات به خارج از کشور رتبه اول استان را در امر صادرات به خود اختصاص داده بود.

کد خبر 3791701

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha