به گزارش خبرنگار مهر، رضا علیزاده در جلسه ستاد تسهیلات سفرهای نوروزی که عصر دوشنبه در سالن میرزای شفتی فرمانداری شهرستان شفت برگزار شد با اشاره به اقدامات مناسب برنامه ریزی شده برای پذیرایی از مسافران نوروزی در سطح استان گیلان، اظهار کرد:انتظار می رود با بهره گیری از تجربیات سال های گذشته نوروز ۹۶ متفاوت تر از نوروزهای قبل باشد.
وی اقدامات انجام شده از سوی دولتمردان در عرصه های بین الملل را سبب افزایش ورود گردشگران خارجی به کشور عنوان کرد و گفت: سهم استان گیلان نیز از ورود گردشگران خارجی در سال گذشته قابل توجه و با رشد همراه بوده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با بیان اینکه در حوزه تردد از مبادی مرزی و فرودگاهی درباره ورود گردشگران خارجی به استان شاهد رشد ۹ درصدی بودیم، افزود:در زمینه اقامت گردشگران خارجی نیز با رشد هفت درصدی مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه تحقق حمل و نقل ریلی و بزرگراه رشت- قزوین برای فراهم کردن زیرساخت های گردشگری مهم و تأثیرگذار است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه طی سه سال گذشته اقدامات مناسبی در این زمینه در سطح استان صورت گرفته است.
علیزاده با اشاره به برخی آمارها درباره امکانات حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان، تصریح کرد: در اکثر حوزه ها اعم از خانه مسافر، تخت، کارگاه های صنایع دستی و هنرمندان ساماندهی شده شاهد افزایش و ارتقاء سطح زیرساخت ها بوده ایم.
وی در ادامه با بیان اینکه توجه به حوزه گردشگری سبب افزایش درآمد ، رونق اقتصادی و بهبود معیشت مردم استان می شود، یادآورشد: خوشبختانه شهرستان شفت نیز از این ظرفیت و پتانسیل به اندازه فراوان برخوردار است.
ثبت آیین نوروز باستان با مشارکت ۱۲ کشور در یونسکو
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با اشاره به اینکه شهرستان شفت با توجه به موقعیت ممتاز طبیعی، مذهبی و تاریخی در حوزه برنامه ریزی استانی مورد توجه قرار گرفته است، اظهار کرد: وجاهت مذهبی و فرهنگی شهرستان به گونه ای بوده که در طول سال چندین جشنواره و برنامه فرهنگی در شفت برگزار شد.
وی با تأکید برجلب مشارکت های مردمی، سازمان و تشکل های مردم نهاد در زمینه برگزاری هرچه بهتر جشنواره ها در سطح شهرستان شفت، افزود: حضور مردم، نهادها و تشکل های مردمی سبب استمرار بخشیدن به برگزاری جشنواره های آیینی و بومی می شود.
علیزاده به ثبت آیین نوروز با مشارکت ۱۲ کشور در یونسکو اشاره کرد و گفت: در شناسایی و تدوین آیین، آداب و رسوم، جشنواره و برنامه ها، غذا و سوغات محلی مخصوص ایام نوروز به ویژه استان گیلان استفاده از پتانسیل های مردمی بسیار مهم و تأثیرگذار است.
وی با بیان اینکه شهرستان شفت از نظر صنایع دستی در سطح استان دارای جایگاه خاصی است، خاطرنشان کرد: شال بافی و صنایع سفالی در دو روستای ویسرود و جیرده این شهرستان از صنایع دستی شاخص بوده که باید اهتمام و توجه ویژه ای برای شناساندن بیشتر آن به مسافران و گردشگران و بهره گیری از این ظرفیت شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان همچنین به موضوع نظارت و بازرسی از صنوف مختلف در طول ایام نوروز اشاره و تصریح کرد: این نظارت ها باید به گونه ای بوده که شاهد کم فروشی، تنزل کیفیت خدمات و نارضایتی مردم و مسافران در سطح استان و در شهرستان شفت نشویم.
نظر شما