پیام‌نما

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ * * * یهود و نصاری هرگز از تو راضی نمی شوند تا آنکه از آیینشان پیروی کنی. بگو: مسلماً هدایت خدا فقط هدایت [واقعی] است. و اگر پس از دانشی که [چون قرآن] برایت آمده از هوا و هوس های آنان پیروی کنی، از سوی خدا هیچ سرپرست و یاوری برای تو نخواهد بود. * * * از تو کی خوشنود گردند ای ودود! / از رهی، هرگز نصاری و یهود؟

۶ آبان ۱۳۸۵، ۱۲:۵۱

در گزارشي منتشر شد؛

پيشنهادهاي مركز پژوهش‌ها براي گسترش سواد رسانه‌اي در ايران

پيشنهادهاي مركز پژوهش‌ها براي گسترش سواد رسانه‌اي در ايران

مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي در گزارشي، راهكارهاي پيشنهادي خود را براي گسترش سواد رسانه اي در كشور اعلام كرد .

به گزارش خبرگزاري مهر، بر اساس دفتر اطلاع رساني مركز پژوهشها ، دفتر مطالعات فرهنگي اين مركز با انتشار گزارشي تحت عنوان " سواد رسانه اي ؛ رويكردي نوين به نظارت رسانه اي " ، پيشنهادهاي خود براي توسعه سواد رسانه اي را در سه بخش راهكارهاي سياستي ، تقنيني و اجرايي تفكيك كرد و افزود : در بخش راهكارهاي سياستي ، انجام تحقيقات و مطالعات تطبيقي به منظور ارائه الگوي مطلوب ممكن ، وارد كردن سواد رسانه اي در نظام آموزشي رسمي كشور ، آموزش اين كه خشونت در دنياي  حقيقي عواقب شديدي به دنبال دارد ، ايفاي نقش ديدباني و نظارت دائم بر توسعه سواد رسانه اي و ارزشيابي منسجم و همه جانبه براي فراهم كردن مستندات مربوط به اثر بخشي آموزش سواد رسانه اي در كشور ضرورت دارد .

در زمينه راهكارهاي تقنيني نيز نگاه قانونگذارانه به سواد رسانه اي به عنوان يك ابزار نظارتي و دفاعي در برابر پروژه هاي ارتباطي هدفمند و اختصاص رديف هاي بودجه اي به آموزش سواد رسانه اي در قوانين بوجه سالهاي آتي توصيه مي شود .

مركز پژوهش ها در بخش راهكارهاي اجرايي خود براي گسترش سواد رسانه اي از تهيه و تنظيم كتب درسي مناسب و برنامه ريزي هاي ديداري - شنيداري قابل دسترسي ، به كارگيري مشاورين خبره و متخصص در امور رسانه اي توسط مدارس ، تشكيل و راه اندازي تشكل هاي غير دولتي سواد رسانه اي متشكل از معلمان مدارس ، اساتيد و پژوهشگران دانشگاهي و نيز كارگزاران و دست اندركاران صنعت رسانه اي كشور و هماهنگي و مشاركت ميان نهادهاي آموزشي رسمي و غير رسمي كشور نظير رسانه ، مدرسه و خانواده  در اين زمينه به عنوان بخشي از راهكارهاي خود نام برده و افزوده است : نظارت والدين بر برنامه هايي كه كودكان به تماشاي آن مي نشينند ، نظير محدود كردن تماشاي برنامه هاي خشونت بار و تشويق كودكان و نوجوانان به همراهي در تماشاي برنامه هاي تلويزيوني و بحث و تبادل نظر با آنها در خصوص صحنه هاي نامطلوب و زيان بار اين برنامه ها نيز ضرورتي به نظر مي رسد .

در بخش ديگري از گزارش مركز پژوهش ها آمده است : وقوع انقلاب ارتباطي و اطلاعاتي در خلال چند دهه اخير ، ظرفيت هاي تعارض آميزي از فرصت ها و تهديدهاي ويرانگرايانه را در پيش رو قرار داده است .اطلاعات زدگي ، بحران معنايي و انبوه پيام هاي بي مصرف از يكسو و خشونت ، سكس ، هرزه نگاري ، پخش صحنه هاي مستهجن ، تحريك به نفرت و دشمني و تبعيض از جمله تهديدهايي هستند كه از اين رهگذر حقوق مخاطبان خاصه كودكان و نوجوانان را به چالش كشانده اند .

در نتيجه گيري اين گزارش نيز تصريح شده كه اكنون سواد رسانه اي به عنوان يكي از كارآمد ترين ابزارهاي نظارتي مورد توجه كشورهاي پيشرفته قرار گرفته است و با اين وصف ايران به رغم دارا بودن شرايط خاص دروني و بيروني همچون رشد شهرنشيني ، گسترش تحصيلات عاليه ، افزايش جمعيت جوان و فعاليت هدفمند گروه هاي برانداز ، تاكنون اقدام موثري در اين زمينه انجام نداده است ، در حالي كه با عملياتي كردن اين دانش نه تنها فرهنگ ايراني - اسلامي تقويت مي شود بلكه بخشي از حقوق مخاطب تامين نيز خواهد شد .

کد خبر 398747

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha