محسن مددی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهارداشت: در این طرح ملی آموزش مهارت در محیط کارطرح مهارت آموز باید ۱۵ سال سن داشته و مراکز یادگیری این طرح باید پروانه کسب یا بهره برداری داشته باشد و اگر حداقل از یک سوم ظرفیت مهارت آموزی استفاده نکنند پروانه آن واحد صنفی یا تولیدی قابل تمدید نیست
وی با بیان اینکه تعهدات استان در اجرای این طرح، دو هزار و ۲۰ نفر از ۵۰ هزار نفر کل کشور است که ظرفیت استان بیش از این رقم است افزود: امسال در مراکز فنی و حرفهای استان نزدیک به ۶۲۹ هزار نفر ساعت دورههای آموزشی را فرا گرفتهاند.
وی از اجرای طرح کارورزی فارغ التحصیلان دانشگاهی استان هم خبر داد و گفت: بر اساس این طرح مدت دوره کارورزی ۴ تا ۹ ماه برای هر کارورز متناسب با ظرفیت بنگاه و استانداردهای آموزش مهارت تعیین و برای کارورزان مشمول طرح کمک هزینه آموزشی کارورزی تا سقف معادل یک سوم حداقل دستمزد جاری کشور در نظر گرفته شده است
مددی ادامه داد: با همکاری این سازمان و ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تأمین اجتماعی و پس از دورههای کارورزی فارغالتحصیلان دانشگاهی آذربایجان غربی بهکارگیری میشوند.
وی با اشاره به برنامههای سازمان فنی و حرفهای و اداره کل کار و رفاه اجتماعی آذربایجان غربی برای ایجاد اشتغال برای جوانان اظهار داشت: این دو سازمان به همراه اداره کل تأمین اجتماعی استان برای ایجاد اشتغال جوانان فارغالتحصیل که شرایط خاصی دارند درصدد برگزاری کلاسهای آموزشی و همچنین کارورزی همراه با حقوق در شرکتهای تولیدی یا کارخانجات هستند.
وی افزود: این افراد به مدت ۳ تا ۶ ماه در واحد صنفی مشغول بهکار خواهند بود و در این مدت یک سوم از حقوق طبق قانون کار را دریافت خواهند کرد و در صورت رضایت کارفرما و کسب استعداد لازم در آن مکان به شغل خود ادامه خواهند داد و این افراد بیمه نیز خواهند شد.
مددی با اشاره به مبلغ کم حقوق دانشجویان فارغالتحصیلی که به کارورزی خواهند رفت گفت: با توجه به زمانی که خواهد گذشت و این افراد در خانه بیکار خواهند نشست بازهم بهتر است که یک کار را یاد بگیرند و اگر تلاش بیشتری نشان دهند و در امتحانی که برگزار خواهد شد بتوانند با موفقیت عبور کنند صاحب شغل خواهند شد.
مدیرکل آموزش فنی حرفهای استان آذربایجان غربی اظهار داشت: دولت حقوق کسانی را که در کارخانجات یا واحدهای تولیدی مشغول به کار خواهند شد را پرداخت میکند و اعتبار لازم برای این طرح نیز مصوب شده است.
وی با اشاره به سهمیهای که میتوانند در این طرح شرکت کنند افزود: ۱۵۰ هزار نفر برای این طرح در نظر گرفتهشده است که بتوانند در واحدهای تولیدی مشغول بهکار شوند و در این راستا سهمیهبندی استانی وجود ندارد و از هر استان ثبتنام تا تکمیل ظرفیت کلی ادامه خواهد داشت.
مددی گفت: یک بسته آموزشی ۸۰ تا ۱۲۰ ساعته طراحیشده است و متقاضیان باید این دوره آموزشی را به اتمام برسانند و بعد کسب مهارت لازم، تا ۲ سال تحت حمایت بیمهای از طرف دولت است.
نظر شما