به گزارش خبرنگار مهر، بنا به درخواست فدراسیون دوچرخه سواری ایران، «اینگو اِسوِن لینک» ٤٢ ساله آلمانی به عنوان نماینده و ناظر آنتی دوپینگ مسابقات قهرمانی کشور بزرگسالان، جوانان و بانوان از سوی اتحادیه جهانی دوچرخهسواری معرفی شد. مسابقات دوچرخه سواری قهرمانی کشور قرار است تیرماه سال جاری به مدت یک هفته برگزار شود.
حضور این نماینده جهانی در مسابقات قهرمانی کشور دوچرخه سواری ایران که یک مسابقه داخلی محسوب می شود زنگ خطری برای رکابزنان ایرانی است چرا که این بار نمایندگان جهانی قصد دارند رقابتهای داخلی مان را بررسی کنند.
بعد از مثبت شدن چند تست دوپینگ در رقابتهای برون مرزی توسط رکابزنان در سال ۲۰۱۶ میلادی نگاه مسئولین آسیایی و جهانی به این رشته معطوف شده است تا آنجایی که یک مسئول آسیایی در گفتگو با سایتهای انگلیسی زبان مدعی شده بود ایرانی ها دوپینگ سیستماتیک انجام می دهند.
حتی تیم دوچرخه سواری پیشگامان کویر یزد که در سال ۲۰۱۶ عنوان بهترین تیم باشگاهی حاضر در تورهای آسیا را تصاحب کرده بود به دلیل دو تست دوپینگ ورزشکارانش چند ماهی از حضور در مسابقات مختلف و تورهای آسیایی محروم شد. هرچند این تیم در هفته های گذشته در یک کاپ دوچرخه سواری پیست در آسیا حضور یافت اما شنیده می شود که بسیاری از برگزار کنندگان تورهای مطرح جاده ای قاره آسیا پس از محرومیت ناشی از دوپینگ از تیم پیشگامان برای حضور در رقابتهایشان دعوت به عمل نیاورده اند.
فدراسیون دوچرخه سواری هم پس از روی کار آمدن دوباره خسرو قمری به عنوان رئیس دستور العمل های جدیدی را برای خود وضع کرده است. لزوم تشکیل پرونده سلامتی که فدراسیون در آن چک های ضمانت ۵۰ میلیونی، تعهدنامه برای انجام عدم دوپینگ و تست هایی شبیه سازی تست های دوپینگ که به صورت محرمانه و شخصی از سوی فدراسیون دریافت خواهد شد.
در همین دو هفته گذشته فدراسیون دوچرخه سواری در یک اقدام سر زده ساعت ۶ صبح از تمام ملی پوشان حاضر در اردوی پیست تست سلامت گرفت. بعد از تعدادی رکابزن جاده ای و پیست رو از استان تهران به فدراسیون دعوت شدند تا در این تست سلامت شرکت کنند و در نهایت لیستی ۷۰ نفره از رکابزنان کل کشور که باید تا اواسط تیرماه برای گرفتن تست سلامت و دادن چک ضمانت عدم دوپینگ به فدراسیون بیایند منتشر شده است.
سلگی مدیر تیم های ملی دوچرخه سواری ایران هم پیش از تاکید کرده بود که این ۷۰ نفر در صورت عدم تکمیل پرونده سلامت شان حق حضور در مسابقات قهرمانی کشور را نخواهند داشت.
نمایندگان نادو حتی از بین ۱۳ رکابزن حاضر در مسابقه انتخابی تیم سرعت ایران از ۱۱ نفر تست دوپینگ گرفتند و در سه روز اخیر نیز در مسابقات مرحله اول لیگ برتر حضور داشته و هر روز از سه ورزشکار به صورت تصادفی تست دوپینگ دریافت کردند.
خسرو قمری رئیس فدراسیون دوچرخه سواری کشورمان در گفتگویی با مهر عنوان کرده بود : « دریافت این چک به هیچ عنوان سخت گیری نیست چرا که برای یک رکابزن بیشتر از این هزینه می شود .»
از آن سو قمری که به تازگی به عنوان رئیس کمیته جاده آسیا منصوب شده است معتقد است که :« در صورتی که دوپینگ ورزشکاران مان در بیاید با چه رویی در پشت تریبون آسیا بشینم و از وضعیت دوچرخه سواری کشورم و آسیا دفاع کرده و برای این رشته تصمیم بگیرم. مطمئن باشید این تصمیمات اتخاذ شده برای ممانعت از دوپینگ به نفع ما خواهد بود.»
حضور نماینده فدراسیون جهانی و نماینده آنتی دوپینگ اتحادیه جهانی در مسابقات قهرمانی کشورمان که یک مسابقه داخلی است نشان از حساسیت مسئولین جهانی این رشته به دوچرخه سواری ایران دارد.
زنگ خطر برای دوچرخه سواری ایران به صدا در آمده و سایه دوپینگ بر سر این رشته سایه افکنده است. هر چند مسئولین فدراسیون دوچرخه سواری به طور غیر مستقیم و مستقیم در تلاش هستند تا کنترل خود بر مسئله سلامت رکابزنان را افزایش دهند و شاید به همین واسطه هم برای کنترل بیشتر دوپینگ از حضور مسئولین جهانی آنتی دوپینگ در مسابقات قهرمانی کشور استقبال کرده اند.
اما با معرفی« اینگو اِسوِن لینک »، به نظر می آید اتحادیه جهانی دوچرخه سواری این بار قصد دارد خودش شخصا بر وضعیت دوپینگ در دوچرخه سواری ایران و حتی کشورهای دیگری که در معرض این معضل جهانی در ورزش دوچرخه سواری هستند، نظارت کند.
نظر شما