۲۲ خرداد ۱۳۹۶، ۱۰:۲۸

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی اصفهان:

یک سوم صنایع دستی جهان در استان اصفهان تولید می شود

یک سوم صنایع دستی جهان در استان اصفهان تولید می شود

آران و بیدگل - معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: استان اصفهان یک سوم از رشته های متنوع صنایع دستی جهان را در اختیار دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، جعفر جعفر صالحی شامگاه یکشنبه، در دومین همایش تجلیل از پیشکسوتان صنایع دستی آران و بیدگل در سالن اجتماعات کانون بنی طبا این شهرستان اظهار داشت: از ۶۰۲ رشته صنایع دستی شناسایی شده در دنیا ۲۹۹ مورد مربوط به ایران و از این تعداد ۱۹۶ رشته مربوط به استان تاریخی و هنرپرور اصفهان است که موجب جایگاه والای استان اصفهان در عرصه فرهنگ و هنر این کشور شده است.

وی با اشاره به ارزش صنایع دستی هر منطقه و کشور در نشان دادن هویت فرهنگی آن کشور، افزود: اگر در هر منطقه ای برای احیای صنایع دستی آن منطقه و گسترش آن تلاش نشود در واقع به بیراهه رفته اند چراکه صنایع دستی هویت زا، در آمدزا و اشتغال زا است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی اصفهان تاکید کرد: صنایع دستی بومی و کم رونق هر منطقه استان باید احیا شود و برای اینکار نخست نیازمند فراهم آوردن تمهیدات لازم برای حضور هنرمندان صنایع دستی هستیم.

وی با بیان اینکه شهرستان آران و بیدگل بواسطه داشتن تمدن هفت هزار ساله سیلک دربردارنده فرهنگی اصیل و صنایع دستی غنی از جمله گیوه چینین و شعر بافی و چادر شب بافی است، گفت: با توجه به اینکه این شهرستان قطب فرش ماشینی در ایران اسلامی است همین پتانسل تا چند سال آینده زمینه ظهور صنایع قدیم دستی این شهرستان را با برنامه ریزی فراهم می آورد.

جعفر صالحی با اشاره به اینکه در حوزه میراث فرهنگی دو تکلیف مشخص شده وجود دارد، گفت: صنایع دستی و گردشگری به عنوان دو تکلیف مهم در حوزه میراث فرهنگی برای پیشرفت و توسعه در شهرستان آران و بیدگل وجود دارد.

وی بیان کرد: با رونق گردشگری در این شهرستان می توان به رونق صنایع دستی کمک کرد چون تنها راه ایجاد اشتغال پایدار در صنایع دستی، اعتماد به حوزه گردشگری است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی اصفهان راه اندازی نخستین خانه ترویج صنایع دستی استان در روستای محمد آباد آران و بیدگل را نمونه ای بارز از تلاش انجمن ها برای احیای صنایع دستی در شهرستان برشمرد و اظهار داشت: باید از قابلیت های موجود در بحث صنایع دستی شهرستان نهایت استفاده را برای پیشرفت و توسعه و اشتغال پایدار برد.

گفتنی است در این مراسم از ۵۰ هنرمند و پیشکسوت صنایع دستی آران و بیدگل تجلیل شد.

کد مطلب 4002252

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha