پیام‌نما

تِلْكَ الدَّارُ الْآخِرَةُ نَجْعَلُهَا لِلَّذِينَ لَا يُرِيدُونَ عُلُوًّا فِي الْأَرْضِ وَلَا فَسَادًا وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ * * * آن سرای [پرارزش] آخرت را برای کسانی قرار می دهیم که در زمین هیچ برتری و تسلّط و هیچ فسادی را نمی خواهند؛ و سرانجام [نیک] برای پرهیزکاران است. * * كه خود ملك عقبى كسى را سزد / كه او از فساد و عُلُو دم نزد

۷ تیر ۱۳۹۶، ۸:۴۳

مهر از یک نیاز ملی گزارش می دهد؛

کمربندی دماوند پروژه ای ملی در پیچ و تاب تخصیص اعتبار

کمربندی دماوند پروژه ای ملی در پیچ و تاب تخصیص اعتبار

دماوند- «گیلاوند» ، بخشی از محور پر تردد فیروزکوه است و مردم این منطقه و مسافران، شاهد حجم بالای تردد خودروها در این منطقه و ترافیک سنگین در ایام تعطیلات هستند.

خبرگزاری مهر ، گروه استان ها - وحید محمدی یکتا: وجود زیر ساخت های مناسب، همواره یکی از پارامترهای توسعه یافتگی شهرها است و راه های مواصلاتی از مهمترین زیر ساخت هایی هستند که می توان برای یک شهر نام برد.

این مساله را در ذهن داشته باشید و حال بیایید به وضعیت راه های شرق استان تهران و نقش محوری شهرستان دماوند در این بین بپردازیم، با فرارسیدن روزهای گرم تابستان، شاهد افزایش ترافیک در محورهای شرق استان تهران به خصوص محورهای فیروزکوه و هراز هستیم.

آب و هوای مناسب شهرستان‌های فیروزکوه و دماوند سبب شده است که این شهرستان ها، مقصد بسیاری از سفرهای کوتاه و تفریحی مردم در تعطیلات آخر هفته باشد.

این موارد و همچنین وجود تعداد زیادی باغ و ویلایی برای تفریح و استراحت در این مناطق سبب شده که چهارشنبه بعد از ظهر هر هفته ترافیک سنگینی از پایتخت به سمت استان مازندران و شهرهای شرق استان تهران را شاهد باشیم، عصر جمعه‌ها نیز شاهد ترافیک برگشت به سمت شهر تهران هستیم و این سریال تمام شدنی نیست و ترافیک شناسی و مدیریت بهتر زمان حرکت و برگشت از سفر برای فرار از ترافیک محورهای این استان، تبدیل به فرهنگی در چند ده میلیون نفر ساکن استان تهران شده است.

منطقه «گیلاوند» در شهرستان دماوند، بخشی از محور فیروزکوه به عنوان یکی از ۳ محور پر تردد شمال کشور است و از نبود جاده کمربندی رنج می‌برد که این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است، البته جاده کمربندی غربی شهر دماوند از جاده «سرهار» در حال احداث است که می‌تواند از حجم بار ترافیک بکاهد، اما نیاز به یک تقاطع غیر همسطح در این منطقه پر تردد کشور یکی از ضروریاتی است که تا به حال مورد توجه قرار نگرفته است، احداث این تقاطع یکی از پروژه هایی بود که در سال گذشته برای کاهش بار ترافیک گیلاوند مطرح شده بود که در حال حاضر با توجه به اعتبارات زیادی که نیاز دارد، وضعیت بلاتکلیف دارد.

یکی از شهروندان دماوند، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کلنگ پروژه کمربندی گیلاوند، سال ها پیش به زمین خورد، اما در حد همان کلنگ زدن باقی ماند و مردم دماوند،اکنون به شدت از ترافیک این مسیر که بخشی از یک محور مواصلاتی ملی است رنج می برند.

مهدی صفری ادامه داد: ما برای فرار از این ترافیک که در واقع از سوی جمعیت بسیار زیاد مسافران تهرانی تحمیل می شود، مجبوریم از خودروی شخصی استفاده نکنیم.

یکی از رانندگان تاکسی، که ترافیک گیلاوند را ضربه ای بزرگ به کسب و درآمد تاکسی داران این منطقه می دانست، به خبرنگار مهر گفت: عملا بخش اعظمی از وقت ما، به خصوص در تعطیلات، صرف ترافیک این منطقه می شود و ترجیح می دهیم، حتی الامکان در تعطیلات به کار نپردازیم.

حضور غیر ضروری خودروها در دماوند غیر منطقی است

رییس پلیس راهور شهرستان دماوند در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: خودروهای تریلی وزن بسیار سنگینی دارند و بعضا ترمزهای موجود جوابگوی وزن این خودروها نیست و بارها در این مورد تذکر داده شده است.

داوود عبدالملکی عدم وجود کمربندی برای شهر دماوند را یک معضل مهم دانست و گفت: نبود این کمربندی سبب می شود تردد شرقی- غربی و یا غربی- شرقی خودروهایی که ضرورتی برای حضور در شهر دماوند ندارند درون شهر صورت گرفته و حوادث رانندگی فراوانی به دلیل شیب زیاد راه و عدم پاسخگویی ترمز وسائل نقلیه سنگین و حضور غیر ضروری آن ها به دلیل نبود کمربندی دماوند رقم بخورد.

وی اظهار داشت: روز اول اردیبهشت سال جاری، حادثه برخورد یک تریلی با ۱۳ خودرو دیگر حادثه آفرید و از این دست حوادث در این منطقه کم نیست، بارها به دوستان گفتیم که وجود یک کمربندی برای دماوند بسیار ضروری است.

کمربندی دماوند ۳۰ درصد پیشرفت داشته است

شهردار دماوند نیز که ۶ اردیبهشت ماه سال جاری در جمع نمازگزاران و مردم در مسجدالرضا(ع) گیلاوند سخن می گفت، اظهار داشت: متوجه ترافیک بلوار آیت الله خامنه ای هستیم و با قبول سهم یک سوم کمربندی غربی توسط شهرداری پیگیر این پروژه هستیم و معتقدیم که سهم بسزایی در کاهش ترافیک بلوار آیت الله خامنه ای خواهد داشت.

وی گفت: پروژه احداث این کمربندی تاکنون ۳۰ درصد پیشرفت داشته است.

عباس صفری، در گفتگو با خبرنگار مهر نیز از عزم شهرداری دماوند برای اجرای کمربندی این شهر خبر داد و افزود: شهر دماوند، طبق مصوبه هیات وزیران به عنوان یکی از ۱۴ شهر نمونه گردشگری کشور انتخاب شده است و باید تلاش خود را برای کاهش ضعف های این شهر به کار بندیم و یکی از این ضعف ها ترافیک بلوار آیت الله خامنه ای است.

۲۴۰ میلیارد تومان هزینه تملک اراضی برای احداث کمربندی

نماینده مردم شهرستان های فیروزکوه و دماوند، در گفتگو با خبرنگار مهر، محور تهران- فیروزکوه به سوی شمال کشور را یکی از سالم ترین و کم حادثه ترین راه برای دسترسی به استان های شمالی دانست و اظهار داشت: اما این مسیر متاسفانه دو الی ۳ گلوگاه و نقطه ضعف دارد که به این نقاط ضعف در زمان طراحی مسیر توجه نکردند.

وی اضافه کرد: در زمان دولت قبلی بررسی برای کمربندی جنوب که از «مهرآباد» و «رودهن» آغاز می شود و به طرف فیروزکوه می آید، انجام شده بود، ولی نظر دوستان بر دو طبقه کردن این مسیر قرار گرفت و همین امر سبب توقف پروژه احداث کمربندی و خروج پروژه از شکل ملی شد.

قاسم میرزایی نیکو گفت: دوران نماینده قبل هم، مقداری تلاش صورت گرفت اما اقدام عملی انجام نشد.

وی ادامه داد: ما تلاش کردیم و در مرحله اول این کمربندی را به بودجه های ملی اضافه کردیم و در مرحله دوم یک طراحی جدید برای این کمربندی صورت گرفت، اما در قسمت جنوبی کمربندی، در محدوده «گیلاوند» نیاز به تملک زمین با بودجه های فراوان و بالغ بر ۲۴۰ میلیارد تومان هست، خود این مبلغ بسیار زیاد برای تملک زمین، یکی از مسائلی است که جلوی کار را می گیرد.

در صورت عمل وزارت راه به وعده ها، مهرماه شاهد افتتاح کمربندی خواهیم بود

نماینده مردم شهرستان های فیروزکوه و دماوند گفت: در حال حاضر کار در قسمت بالا را که بیشتر منابع طبیعی است، آغاز کردیم و این فاز از سر گردنه «عسگران» آغاز شده به داخل محدوده رفته و از آب معدنی بیرون می آید، در آن قسمت هم شهرداری در حال کار بر روی کمربندی در قسمت های داخل شهر است، از آن قسمت هم مجددا این کمربندی ادامه پیدا می کند.

وی اضافه کرد: امیدواریم فاز اول این پروژه که ۲۵ الی ۳۰ درصد ترافیک را کاهش می دهد در صورت تزریق بودجه و عمل به وعده ها توسط وزارت راه، تا مهرماه و اوایل آبان سال جاری به بهره برداری برسد، البته این امر نیاز به توجه ویژه وزارت راه دارد.

میرزایی نیکو گفت: وزارت راه برای انجام این قسمت پروژه و تزریق اعتبارات وعده داده است و امیدواریم اعطاء این اعتبار به زمان دیگر موکول نشود، تا زمانی که این مشکل حل نشود، مردم ۴ ساعت به دلیل گیلاوند در ترافیک می مانند، لذا وزارت راه توجه داشته باشد که این کمربندی اهمیت منطقه ای و فقط برای دماوند ندارد، بلکه طرحی ملی و برای بخش اعظمی از مردمی است که از این محور بسیار مهم کشور تردد می کنند.

به هر تقدیر، حجم وسیعی از مسافران استان های شمالی کشور از محور فیروزکوه عبور می کنند و این محور به خصوص در ایام تعطیلات زیر بار ترافیک سنگین می رود و زمان زیادی در محدوده گیلاوند صرف می شود و این امر ضرورت تخصیص اعتبار و اجرا کمربندی دماوند را بیش از پیش نمایان می کند.

کد خبر 4015484

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha