به گزارش خبرگزاری مهر ، حجت الاسلام محمد علی نیازی در دانشگاه عالی دفاع ملی به ارزیابی عملکرد سازمانها و دستگاه های اجرایی و اداری کشور با رویکرد سیستمی پرداخت و افزود: مدیران ، طراحان و برنامه ریزان ، سیستم مدیریت کشور را یکپارچه ببینند و از بخشی نگری که نوعی آسیب است ، خودداری کنند.
وی ، مشتری مداری یا شهروندگرایی و احترام به حقوق شهروندی را لازمه تحول دستگاه های اداری و دولتی برشمرد و اظهار داشت: امروزه در دنیا اعتقاد بر این است که اگر به اصل مشتری محوری و رضایت ارباب رجوع توجه شود در عملکرد سیستم ها تاثیر به سزایی خواهد گذاشت.
نیازی تصریح کرد: یکی از مشکلات اساسی ما در سیستم اداری امروز ، دور شدن از دیدگاه اصالت مشتری محوری و تکریم ارباب رجوع است. هرچند قدم هایی در این زمینه برداشته شد اما ناکافی است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور ، عدم شفافیت عملکردها را یکی دیگر از معضلات سیستم های اداری و دولتی عنوان کرد و گفت: در دنیا ، کشورهایی موفق هستند که بهبود روشها را در سیستم خود ایجاد کردند و عملکردها و وظایف شان را برای رضایت و آشنایی مردم شفاف نمودند.
نیازی با اعلام اینکه سیستم های نظارت و کنترل هم باید مشتری محور باشند ، گفت: جذب مدیران و نیروی انسانی صادق در جلب رضایت مردم از دستگاه ها موثر است.
وی با انتقاد از عدم توجه به نظارت همگانی و مردمی و فریضه امر به معروف و نهی از منکر (اصل 8 قانون اساسی) در کشور گفت: گرچه اخیرا فعالیتهایی برای اجرایی شدن امر به معروف و نهی از منکر صورت گرفت اما هنوز قانونی برای اجرای اصل 8 قانون اساسی مشخص نشده است.
نیازی با اعلام اینکه در تعابیر اسلامی همه چیز امت اسلام به اجرا و زنده نگه داشتن امر به معروف و نهی از منکر منوط شده است ، افزود: اگر این اصل توسط مردم اجرا شده و نسبت به فسادها حساس باشند در پیشگیری از آن موثر بوده و فضا برای مفسدان ناامن می شود.
وی ، سیاست نظارتی سازمان بازرسی کل کشور را وصل شدن به نظارت همگانی و مردمی عنوان کرد و افزود: هیچ سیستم اطلاعاتی نمی تواند مثل گزارش های مردمی غنی باشد.
نیازی توصیه کرد: مردم در حکومت اسلامی نظارت همگانی را از طریق مراجع نظارتی موجود در کشور اعمال کنند و این موضوع در حال حاضر در سازمان بازرسی کل کشور به صورت کاملا مکانیزه دنبال می شود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در توضیح این مطلب گفت: مرکز ارتباطات مردمی (136) پایگاه اطلاع رسانی سازمان بازرسی کل کشور www.136.ir و ادارات کل بازرسی استان ها در کشور برای ساماندهی و در دسترس بودن سیستم نظارتی در سطح کشور فعال هستند.
نیازی ، دسترسی مردم به مسئولان را در جلب رضایت مردم موثر دانست و افزود: گاهی اوقات مردم برای حل مشکلات خود به دستگاهی مراجعه می کنند که حل مشکل آنها در حیطه وظیفه قانونی آن دستگاه نیست که اگر به آنها آگاهی لازم در مورد اینکه مشکلات شان با وظایف این دستگاه ارتباطی ندارد ، داده شود رضایت آنها جلب خواهد شد ، اگر چه مشکل شان حل نشود.
وی در ادامه به دستگاه هایی که مردم از آنها به سازمان بازرسی شکایت کرده اند اشاره کرد و گفت: بیشترین شکایت مردم از دستگاه ها به سازمان بازرسی کل کشور ، دستگاه هایی هستند که مردم با آنها سر و کار بیشتری دارند.
نیازی در مورد شکایت مردم به سازمان متبوع شان گفت: اهمال و سهل انگاری در انجام وظیفه ، عدم اجرای صحیح قوانین ، سوء استفاده از مقام و موقعیت شغلی ، ایجاد نارضایتی در مراجعان ، اعمال تبعیض ، تضییع اموال دولتی ، عدم رعایت آییننامه دولتی در انجام مزایده ها و مناقصه ها ، تبانی در انجام معاملات دولتی و اخذ وجه یا مال غیر قانونی از مهم ترین موضوعات مورد شکایت مردم از دستگاه های دولتی به سازمان بازرسی کل کشور است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پایان با استقبال از نظارت بر سازمان های نظارتی در کشور گفت: از آنجا که سازمان بازرسی کل کشور یک دستگاه نظارتی است ، از نظارت دستگاه های مسئول بر این سازمان استقبال می کند.
نظر شما