۲۳ مهر ۱۳۹۶، ۱۵:۲۷

مرکز فراموز ویژه کم بینایان و نابینایان راه اندازی شد

مرکز فراموز ویژه کم بینایان و نابینایان راه اندازی شد

مدیرکل سلامت شهرداری تهران با اشاره به راه اندازی مرکز فراموز ویژه کم بینایان و نابینایان گفت: این مرکز با ظرفیت های آموزشی، تجهیزاتی مناسب، مهارت های رفتاری را به این افراد ارائه می دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سمانه زمانی ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: بر اساس آمار موجود نابینایان و کم بینایان ۸ درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص می دهند که در استان تهران بالغ بر ۱۴ هزار نفر و در شهر تهران ۳هزار و پانصد نفر هستند.

وی با اشاره به ۲۳ مهر ماه روز جهانی نابینایان (عصای سفید)  گفت: نابینایان و کم بینایان عزیز ما جزو گروهی از معلولین هستند که باید حقوق آنان در سطح جامعه به رسمیت شناخته شود که این روز بهانه ای است تا ضمن توجه به توانمندی های عزیزان روشندل، نیازهای آنان در سطح جامعه را مرتفع کنیم.

زمانی با اشاره به رویکرد جدید شهرداری تهران خاطرنشان کرد: طرح شعار «تهران؛ شهر امید، مشارکت و شکوفایی»  از سوی شهردار محترم تهران بارقه های امید را در دل عزیزان نابینا و کم بینای ما ایجاد کرده که بناداریم با مشارکت خود این عزیزان شاهد ایجاد شهری بدون مانع باشیم تا دسترسی به فضاهای شهری از جمله اماکن تفریحی، آموزشی، درمانی و ... را برای این عزیزان تسهیل کنیم.

وی با اعلام راه اندازی مرکز ویژه نابینایان در منطقه ۱۲ اظهارداشت: مرکز تحریکات حسی کودکان و نوجوانان نابینا و کم بینا با قابلیت هایی چون تحریکات صوتی، نوری و لمسی  وتجسم فضا، اجسام و حروف  برای کودکان نابینا و کم بینا راه اندازی شده که با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته این مرکز را با همکاری معاونت اجتماعی شهرداری منطقه ۱۲ به مرکز فرآموز ویژه نابینایان و کم بینایان ارتقاء دادیم.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت های خاصی که این مرکز داراست امیدواریم بتوانیم مهارت های رفتاری را ویژه افراد کم بینا و نابینا ارائه کنیم.

زمانی در ادامه با اشاره به برنامه های روز جهانی نابینایان اعلام کرد: به مناسبت روز عصای سفید برنامه های مختلفی به منظور گرامیداشت نابینایان و کم بینایان تدارک دیده شده که در قالب همایش و ویژه برنامه و تقدیر از نخبگان این قشر، آموزش های ویژه در حوزه مهارت های اجتماعی و آموزش خط بریل در سطح خانه های سلامت مناطق ۲۲گانه برگزار می شود.

وی با بیان اینکه ۵ نفر از دبیران کانون های مناطق ۲۲گانه ما از افراد نابینا هستند، افزود: شهرداری تهران برای فعالیت انجمن های نابینایان و کم بینایان فضاهایی برای آموزش در منطقه ۴ و کارآفرینی نابینایان در منطقه ۱۶ در اختیار نابینایان عزیز قرار داده است. 

زمانی، مناسب سازی فضاهای شهری را مورد توجه مدیریت شهری در دوره جدید دانست و افزود: این موضوع در پیاده راه سازی ها و بوستان های  در حال ساخت بویژه بوستان های دوستدار معلول رعایت می شود و همچنین ایجاد مسیرهای ویژه نابینایان و معرفی تابلوهای راهنما و وسایل و تجهیزات بوستان ها با استفاده از خطوط بریل لحاظ شده است.

وی تاکید کرد: همه مسئولین، سازمان ها و نهادهای دست اندرکار باید عزم خود را برای فراهم سازی شهر بدون مانع برای بهره مندی بهتر افراد دارای معلولیت بویژه نابینایان و کم بینایان جزم کنند که شهرداری تهران نیز در کنار سایر سازمان های مسئول می تواند نقش تاثیرگذاری داشته باشد.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران افزود: شهرداری تهران بر اساس رسالت و مسئولیت خود اقدامات متعددی را در سطح شهر تهران برای تسهیل امور معلولین انجام داده که البته تا رسیدن به نقطه مطلوب و ایده آل فاصله زیادی وجود دارد اما با توجه به رویکرد مدیریت شهری در دوره جدید امیدواریم با حضور و مشارکت  افراد نابینا و سایر افراد دارای معلولیت و انجمن های مرتبط بتوانیم در راستای فراهم کردن محیط مناسب برای زندگی آنان در پایتخت گام های مهمی برداریم.

کد خبر 4114723

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha