۱۲ بهمن ۱۳۹۶، ۱۴:۵۱

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور:

مراکز ناکارآمد علمی و کاربردی حذف می شوند

مراکز ناکارآمد علمی و کاربردی حذف می شوند

بیرجند- رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور گفت: مراکز ناکارآمد و فاقد حداقل های آموزشی مهلت دارند با دریافت تسهیلات مرکز را ارتقاء دهند در غیر اینصورت حذف خواهند شد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین امید ظهر پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: بخش اشتغال که در سخنان مقام معظم رهبری از آن یاد شده برای دانشگاه علمی و کاربردی تکلیف ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه دانشگاه باید در محیط واقعی کار شکل بگیرد، افزود: تمامی آموزش ها و دوره های دانشگاه جامع علمی، کاربردی مهارتی هستند.

۲۵درصد فارغ التحصیلان علمی کاربردی بیکار هستند

وی با اشاره به اینکه میزان اشتغال پذیری در دانشگاه علمی، کاربردی نسبت به دیگر دانشگاه ها بیشتر است، گفت: ۲۵درصد دانشگاه علمی کاربردی بیکار هستند در صورتی که این رقم برای دانش آموختگان سایر دانشگاه ها ۴۰درصد است.

وی با بیان اینکه دانشگاه علمی، کاربردی آمادگی برای کمک به تامین نیروهای مهارتی استان دارد، عنوان کرد: نیازهای استان به نیروهای مهارتی مشخص است لذا آمادگی تربیت نیروی مورد نیاز را داریم.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه علمی، کاربردی قرار نیست کار تولید کند بلکه تلاش دارد دانشجوی کارآفرین تربیت کند، بیان کرد: در راستای کارآفرینی دانش آموختگان در مسیر ماموریت گرایی مراکز حرکت کرده ایم.

امید با بیان اینکه ایجاد مراکز رشد و نوآوری نیز به کارآفرینی کمک می کند، اظهار داشت: در حال حاضر ۹۰۰ مرکز علمی کاربردی و ۵۰ مرکز رشد و نوآوری در کشور فعالیت دارد.

وی با اشاره به اینکه مراکز علمی، کاربردی باید تبدیل دانش به ثروت را پیش بینی کنند و تنها به آموزش اکتفا نکنند، افزود: دانشجویانی که بتوانند در کنار مراکز رشد شرکت تاسیس کنند برای شروع کار تسهیلات دریافت خواهند کرد.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با بیان اینکه بهبود وضعیت اشتغال پذیری از مهم ترین اولویت های دانشگاه جامع علمی، کاربردی است، گفت: دانشگاه های علمی کاربردی در استان ها ماموریت های خاصی دارند که یکی از آن ها ماموریت بین المللی است.

وی ادامه داد: استان خراسان جنوبی به دلیل هم مرز بودن با کشور افغانستان ظرفیت لازم را برای پذیرش دانشجو از این کشور را دارد.

امید با اشاره به اینکه دانشگاه علمی کاربردی ظرفیت برگزاری کلاس در بازارچه های مرزی را دارد، عنوان کرد: همچنین زمینه ایجاد مراکز علمی کاربردی در برخی مناطق افغانستان فراهم است.

وی با بیان اینکه توافق نامه ای با استانداری استان در جهت اعلام نیازها و جهت دادن دستگاه ها برای استفاده از نیروها و تربیت نیروی مورد نیاز به امضاء رسیده است، اظهار داشت: مراکز علمی، کاربردی باید در مسیر ماموریت و در چارچوب نیازهای طرح آمایش کار کنند.

وی با اشاره به اینکه مراکز غیر مرتبط با ماموریت و غیر مورد نیاز کارآمد نخواهد بود، افزود: اگر مراکز نتوانند حداقل های لازم از جمله فضای آموزشی و کارگاهی را داشته باشند نمی توانند ادامه فعالیت داشته باشند.

وی ادامه داد: مراکز ناکارآمد و فاقد حداقل های آموزشی مهلت دارند با دریافت تسهیلات مرکز را ارتقاء دهند در غیر اینصورت حذف خواهند شد.

امید با بیان اینکه شهریه دانشگاه علمی کاربردی از تمام موسسات آموزش عالی پایین تر است، عنوان کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی ماموریتی در خصوص تحصیلات تکمیلی ندارد لذا تنها در مراکز پیشرفته در جوار صنعت به صورت محدود دوره های کارشناسی ارشد برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه بین ۷۵ تا ۸۰ درصد دانش آموختگان علمی، کاربردی شاغل هستند، افزود: علی رغم اینکه ایجاد مراکز جدید را متوقف کرده ایم اما برای چند استان از جمله خراسان جنوبی اگر دستگاهی متقاضی و دارای محیط واقعی کار باشد امتیاز ایجاد مرکز غیر دولتی را خواهد داشت.

تخفیف ۱۵ درصدی شهریه برای دانشجویان خراسان جنوبی

وی با بیان اینکه برای شهرستان نهبندان نیز به طور خاص ۱۵ درصد تخفیف در نظر گرفته شده است، گفت: پنج درصد از دانشجویان استان نیز به تشخیص ریاست دانشگاه استان می توانند از ۱۵ درصد تخفیف برخوردار شوند.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با اشاره به اینکه تکلیف دانشگاه علمی کاربردی مدرک گرایی نیست بلکه مهارت گرایی در اولویت است، بیان کرد: بر اساس برنامه ششم توسعه سهم آموزش های مهارتی باید ۳۰ درصد افزایش کند این در حالی است که در حال حاضر این رقم کمتر از ۱۵ درصد است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۴۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه ها و مراکز علمی، کاربردی سطح کشور تحصیل می کنند، گفت: در استان خراسان جنوبی چهار هزار دانشجو و ۶۵۰ مدرس وجود دارد.

امید با اشاره به اینکه یکی از نسخه های مهم حل معضل بیکاری در کشور آموزش های مهارتی است، افزود: متاسفانه آموزش های مهارتی آن طور که باید جای خود را در بین مردم باز نکرده است و باید تلاش و آگاهی بیشتری در این زمینه صورت گیرد.

کد مطلب 4216425

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha