۲۱ اسفند ۱۳۹۶، ۱۵:۲۲

فرمانده نیروی دریایی:

حضور در اقیانوس هند نیازمند داشتن علم کافی است

حضور در اقیانوس هند نیازمند داشتن علم کافی است

ساری- فرمانده نیروی دریایی اقیانوس هند را یکی از مهم‌ترین اقیانوس های جهان دانست و افزود: این گستره، یک محیط بسیار پیچیده محسوب می شود که حضور در آن نیازمند علم است.

به گزارش خبرنگار مهر، دریادار حسین خانزادی بعدظهر دوشنبه در حاشیه مراسم تودیع و معارفه فرمانده دانشگاه دریایی امام خمینی (ره) نوشهر، با اشاره به ابلاغ مقام معظم رهبری مبنی بر استفاده از همه ظرفیت‌های نیروهای مسلح و ملی برای ایجاد شتاب مضاعف در روند رسیدن به افق‌هایی روشن، بر حرکت در این سمت تأکید کرد.

فرمانده نیروی دریایی، با تقدیر و تشکر از زحمات امیر حکیمی بر بهره از این عنصر ارزشمند در مجموعه نیروی دریایی تأکید کرد و افزود: ایشان در هر پستی که بوده‌اند بسیار موفق عمل کرده‌اند و یکی از نقاط کلیدی موفقیت نیروی دریایی بوده اند که مسیر موفقیت نیروی دریایی به سمت جلو را به خوبی طی کرد.

وی با اشاره به سختی‌هایی که دانشجویان در مسیر خدمت در دوره افسری نیروی دریایی متحمل‌ می‌شوند، افزود: سطح فعلی نیروی دریایی و روند رو به پیشرفت آن نتیجه زحمات اساتید آن است.

خانزادی با بیان اینکه ما امروز در یکی از کانون‌های بسیار مهم نیروی دریایی هستیم، خاطرنشان کرد: بخش قابل توجهی از سرمایه‌های انسانی در این مرکز آموزش دیده و تربیت می‌شوند؛ سرمایه‌هایی که یا باید اقداماتی را در صحنه عمل به منصه ظهور برسانند یا در جایگاه تصمیم‌گیری تصمیمات درستی را اتخاذ کنند.

وی شرایطی که باید این سرمایه‌های انسانی در آن عمل کرده و تصمیم بگیرند را بسیار پیچیده برشمرد و بخشی از این پیچیدگی را ناشی از فناوری، ابعاد دانش و تنوع کشنگران محیط دانست و افزود: نیروی دریایی هم در سطح، هم در زیر سطح و هم در هوا، فضاهای مختلفی را تجربه می‌کند.

فرمانده نیروی دریایی با بیان اینکه امروز در منطقه اقیانوس هند بازیگرانی از مناطق مختلف دنیا حضور دارند، به رصد مرتب آنها توسط ایران اشاره کرد و افزود: مجموعه‌ای از نیروهای دریایی دنیا، به دلایل مختلف در منطقه حضور دارند و حضور آنها تکالیفی را بر ما واجب می‌کند و بواسطه این حضور محیط امنیتی پیچیده می‌شود.

وی با بیان اینکه استکبار جهانی در سال‌های گذشته همه توان خود را بر عدم شکل‌گیری تعامل کلان و ائتلافی در دریا داشته‌اند، افزود: در این محیط، اقدامات تاکتیکی تاثرات کلان و راهبردی دارد.

خانزادی وجود دزد دریایی در قرن ۲۱ را پدیده عجیبی و باورنکردنی دانست و افزود: با وجود این همه فناوری و ابزارها که می‌توان این پدیده را در نطفه خفه کرد اما این پدیده شکل گرفته و تاثیر می‌گذارد و امروز علی‌رغم حضور ۳۰ کشور در منطقه خلیج عدن با همه سازوکار اما دزد دریای همچنان به کار خود ادامه می‌دهد و این امر معنادار است چرا که به معنای ایجاد روندی است که به دنبال ناپایداری کنترل شده موضوعات امنیتی در منطقه هستند.

وی اقیانوس هند را یکی از مهم‌ترین اقیانوس های جهان دانست که دو سوم حمل و نقل دریایی در این منطقه جاری است و افزود: این محیط یک محیط بسیار پیچیده و حضور در آن نیازمند علم است.

فرمانده نیروی دریایی این محیط را به دلیل کارکردهای کلان راهبردی یک محیط سیاسی دانست و گفت: کنشگران رویکردهای سیاسی خود را به جد در اینجا دنبال می‌کنند و محیط نظامی است که هم در زمان صلح و هم جنگ شرایط خاص خود را دارد.

وی با بیان اینکه نیروی دریایی یک محیط بین‌المللی است، افزود: طبق فرمایش رهبری نفس حضور دریا قدرت است چرا که به معنای علم، سیاست، وجود ظرفیت ایفای نقش نظامی و ظرفیت امتداد سیاست‌های عمقی نظام بوده و قرار است با حضور در دریا به عنوان حسن و حصان ملت عمل کند.

خانزادی یکی از کلیدهای موفقیت در این محیط پیچیده را باسواد بودن دانست و افزود: باسوادی به معنای خواندن و نوشتن به زبان مادری، تسلط به مهارت‌های هفت گانه رایانه ای، تسلط به یک زبان پرکاربرد دنیا است.

وی کلید دوم را دانش نام برد و گفت: دانش از طریق اساتید در این مرکز آموزشی، در حضور در مناطق عملیاتی و در مسیر خدمت کسب می‌شود.

فرمانده نیروی دریایی ادامه داد: اگر به دانش تخصصی مسلط نباشید، دیگران وارد حریم شما می‌شوند و اگر توانمند نبودید در منطقه می‌مانند و این ماندن تبدیل به حق و مقابله با آن غیرحرفه‌ای‌گری قلمداد می‌شود.

وی بر کسب انواع مهارت‌های زندگی، ذهنی، تحرکی و دانشی تأکید کرد و افزود: بخشی از مهارت در دوران دانشجویی ایجاد می‌شود و یکی از آنها مهارت با هم زندگی کردن با رویکرد دینی و انقلابی است و دیگری ارزش‌هایی است که از مسیر منحرف نشوید.

کد خبر 4250056

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha