به گزارش خبرنگار مهر، سعید جعفری در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری برای اعطای تسهیلات قرض الحسنه به طرح های اشتغال زایی اجتماع محور با تاکید بر اهمیت اشتغال زایی برای جوانان افزود: در سنوات گذشته رویکردها در حوزه اشتغال صرفا در حود تولید منابع و توزیع آن بوده و یک نگاه سیستماتیک به ویژه در مناطق محروم وجود نداشت تا منابع منجر به تولید شده و درآمد پایدار ایجاد کند.
وی ادامه داد: بنیاد برکت با توجه به دغدغه های رهبری در حوزه اشتغال و با عنایت به اینکه نرخ بیکاری در جمعیت جوان بالاست، تمرکز خود را روی این حوزه قرار داده تا نتیجه فعالیتها به اشتغال پایدار جوانان در مناطق محروم منجر شود.
مدیرعامل بنیاد برکت تاکید کرد: در همین راستا بنیاد برکت از حدود ۲ سال قبل مطالعاتی را انجام داده و به چارچوبی از حیث منابع و بحث نظری رسیده است و امروز در کنار الگوهای مشارکتی در بنیاد برکت، شاهد عملیاتی شدن الگوی مشارکتی در جوام محلی به ویژه در روستاها و مناطق محروم در زمینه ایجاد اشتغال هستیم.
وی عملیاتی شدن طرحهای آسمان و آفتاب را در همین راستا توصیف کرد و گفت: باید بتوانیم مشارکت جوامع محلی را با اجرای این طرحها داشته باشیم و با توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی و با تاکید بر مزیتهای اقتصادی هر منطقه در جامعه هدف و شناسایی آن، زنجیره تولید و توزیع و بازاریابی را به صورت یک زنجیره کامل داشته باشیم.
جعفری گفت: اگر تولید منجر به فروش محصول نشود، شغل پایدار نخواهد بود بنابراین هدفمند کردن تولید با توجه به مزیتهای نسبی هر منطقه و تنوع بخشی به سبد محصولات روستائیان بسیار مهم است. در همین راستا باید در کنار حمایت و تکمیل چرخه کشاورزی و دامداری، از تنوع تولید بهره مند شویم.
مدیرعامل بنیاد برکت افزود: در کنار این باید به جای سرمایه گذاری روی صنایع بزرگ با منابع کلان، به سمت منابع خرد و مشاغل کوچک برویم. در سال ۹۶ بنیاد برکت در حوزه اشتغال از طریق طرحهای اجتماع محور در ۶ منطقه کشور شامل هامون،زابل، راور، سرخس و ... حدود ۱۱۰۰ شغل را اجرایی کرد و امسال هم برنامه ریزی کرده ایم تا با فعال کردن هزار گروه که در هر گروه ۲۰ نفر مشارکت دارند، در مجموع ۲۰ هزار نمر را مشمول طرح آسمان کنیم که در نتیجه آن برای حدود ۶ هزار نفر شغل پایدار ایجاد خواهد شد.
وی تاکید کرد: در ۱۰ سال اخیر از سوی ستاد اجرایی فرمان امام حدود ۸۹۰۰ میلیارد تومان در بخشهای محرومیت زدایی سرمایه گذاری شده است و حدود ۳۵۰ بنگاه فعال شده اند که از این تعداد ۱۸۰ بنگاه به بخش مردم واگذار شده است.
جعفری رویکرد بنیاد برکت را ادامه طرحهای اجتماع محور عنوان کرد و گفت: این طرحهای اجتماع محور به فعالیتها و اقدامات بنیاد برکت جهت می دهد و مسیر حرکت را مشخص می کند.
به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه این مراسم تفاهم نامه همکاری برای اعطای تسهیلات قرض الحسنه به طرح های اشتغال زایی اجتماع محور با تاکید بر اهمیت اشتغال زایی برای جوانان، میان بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و بانک قرض الحسنه مهر ایران به امضا رسید. براساس این تفاهم نامه در طول مدت قرار داد حدود ۱۵۰ میلیارد تومان وام قرض الحسنه به طرحهای اشتغال زایی در روستاها و مناطق محروم اختصاص می یابد. سقف این وام ۳۰ میلیون تومان و با بازپرداخت ۶۰ ماهه پیش بینی شده است.
نظر شما