در سنگاپور چه گذشت؛

امضای سند مشترک رهبران آمریکا و کره/ حضور ترامپ در کنفرانس خبری

امضای سند مشترک رهبران آمریکا و کره/ حضور ترامپ در کنفرانس خبری

رهبران آمریکا و کره شمالی با امضای سندی مشترک از تصمیم خود برای فراموش کردن گذشته و ایجاد رابطه ای جدید میان واشنگتن و پیونگ یانگ سخن گفتند.

به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس جمهوری آمریکا و رهبر کره شمالی در هتل کاپلا سنگاپور محل مذاکرات با یکدیگر دیدار کردند.

این دیدار در شرایطی انجام می شود که تا چند ماه قبل دو طرف به شدت یکدیگر را به حمله نظامی تهدید می کردند.

هیچ رییس جمهوری آمریکایی در دوران دولتش با یک رهبر کره شمالی دیدار نکرده است.

سال گذشته تنش میان واشنگتن و پیونگ یانگ به شدت بالا رفته بود تا جایی که دو طرف یکدیگر را به جنگ تهدید کردند.

دونالد ترامپ رهبر کره شمالی را «مردک موشکی» و «مجنون» خواند و کیم جونگ اون رهبر آمریکا را "آشفته روان" توصیف کرد.

دیدار روز سه شنبه تغییر قابل توجهی در رویکرد دو کشور نسبت به یکدیگر محسوب می شود.

آمریکا امیدوار است دیدار دو رهبر آغاز روندی باشد که نهایتا به خلع سلاح هسته‌ای شبه جزیره کره منجر شود.

کره شمالی گفته است حاضر است به خلع سلاح هسته‌ای پایبند شود اما راه رسیدن به این هدف و یا خواسته متقابل پیونگ یانگ از آمریکا هنوز مشخص نیست.

اجلاس دو رهبر در هتل سنتوزا، جزیره ای توریستی در چند صد متری خاک سنگاپور برگزار می شود.

ترامپ شنبه شب قبل از ترک کانادا به مقصد سنگاپور، گفته بود اگر فکر کنم دیدار نتیجه ای ندارد، وقت خودم و او (رهبر کره شمالی) را تلف نخواهم کرد.

«مایک پمپئو» وزیر خارجه ایالات متحده چند ساعت پیش از این دیدار گفته بود که ایالات متحده آماده است تا در صورت قدم مثبت کره شمالی، به این کشور تضمین امنیتی بدهد.

مایک پمپئو  در جمع خبرنگاران گفته بود: خواسته مشخص ما خلع سلاح کامل کره شمالی است و در مقابل حاضریم به پیونگ یانگ تضمین امنیتی بدهیم. ما تنها یک خلع سلاح کامل با امکان راستی آزمایی را می پذیریم و امکان لازم را برای اینکار داریم.

پمپئو درباره برداشتن تحریم های آمریکا علیه کره شمالی گفت ما به طور روشن گفته ایم. تا امکان هسته ای و خطر کره شمالی از بین نرود، تحریم ها برداشته نمی شود.

جزییات اخبار این نشست در ادامه به روزرسانی می شود:

پیام ترامپ پیش از دیدار با «اون»: به زودی خواهیم فهمید توافقی واقعی انجام می‎‌شود یا نه

دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در یک پیام توئیتری گفت: دیدارها بین مقامات و نمایندگان آمریکا و کره شمالی خیلی خوب و سریع پیش می رود. اما اینها نهایتاً تعیین کننده به شمار نمی روند.

وی در این پیام گفت: همگی به زودی خواهیم فهمیدآیا توافقی واقعی انجام خواهد شد یا نه.

مایک پمپئو: برای امروز آماده هستیم.

ترامپ هتل محل اقامت را به سمت محل مذاکرات ترک کرده است.

در همین راستا «کیم جونگ اون» نیز هتل محل اقامت خود را به منظور شرکت در این نشست ترک کرده است. در همین حال بر اساس گزارشها رهبران آمریکا و کره شمالی وارد محل مذاکرات شده اند.

رهبران آمریکا و کره شمالی لحظاتی پیش در هتل محل مذاکرات به یکدیگر دست دادند و مذاکرات را آغاز کردند.

دونالد ترامپ در حضور اون: خیلی احساس خوبی دارم. مذاکرات بزرگی خواهیم داشت و فکر می‌کنم به طرز چشمگیری موفقیت‌آمیز خواهد بود. مایه افتخار من است و شک ندارم که روابط عالی‌ای برقرار خواهیم کرد.

کیم جونگ اون در حضور ترامپ: رسیدن به اینجا راحت نبود. گذشته و قضاوت‌های قدیمی بر سر راه مانع ایجاد کرده بود. اما بر تمام آن مسائل غلبه کردیم و الان اینجا هستیم.

دو طرف بعد از این سخنان وارد اتاق مذاکرات محرمانه شدند. در این اتاق علاوه بر ترامپ و اون، فقط مترجمان حضور دارند.

ساعاتی پیش از دیدار ترامپ و کیم جونگ اون، آنتونی گوترش دبیر کل سازمان ملل این دیدار را اتفاقی مهم برای صلح جهانی دانست.

مذاکره محرمانه میان ترامپ و اون به پایان رسیده و دو طرف دقایقی را در هتل کاپلا سنگاپور که محل مذاکرات است قدم زدند.

مذاکرات دو طرف با حضور نمایندگان رده بالای دو کشور شروع شد. این مذاکرات پشت درهای بسته در حال برگزاری است. در تیم آمریکا مایک پمپئو وزیر خارجه امریکا حضور دارد. این جلسه با حضور خبرنگاران آغاز شد اما بعد از چند جمله کوتاه خبرنگاران مجبور به ترک اتاق شدند.

با اتمام این دور از مذاکرات، ناهار کاری میان دو طرف برگزار خواهد شد. در این ناهار کاری تعداد بیشتری از اعضای دو تیم مذاکره کننده حضور خواهند داشت.

خبرنگارانی که برای پوشش این دیدار به سنگاپور رفته‌اند می‌گویند فقط خبرنگاران و عکاسان رسانه‌های غربی در مراسم حاضر هستند و از کره شمالی خبرنگاری در جلسه نیست.

گفته می‎شود ظاهراً کیم جونگ اون از پاسخ به این سوال که آیا حاضر به خاتمه برنامه تسلیحات هسته‏ای پیونگ‎یانگ هست، طفره رفته است حال‎‌آنکه ترامپ می‎گوید قرار است در همکاری با یکدیگر به این موضوع رسیدگی کرده و از پس این مشکل بزرگ یا به قول وی دوراهی بربیایند.

از سوی دیگر، کیم در وصف تاریخی بودن لحظه دیدار خود با ترامپ گفته: بسیاری از مردم جهان به این موضوع به چشم یک صحنه‎ای از یک فیلم تخیلی نگاه می‌کنند.

وی در ادامه می‌افزاید: البته چالش‎هایی پیش‎رو است اما من آماده رویارویی با این موضوع هستم.

پایان نشست و شروع ناهار کاری

آخرین خبرها حاکی از آن است که ترامپ و کیم بالاخره به مرحله صرف ناهار کاری رسیده‎ و مذاکره را از پشت میز غذا ادامه می‎دهند.

از دیگر اعضای حاضر در این ناهار کاری می‎توان به «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا، «جان کلی» رئیس کارکنان کاخ سفید و «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید اشاره کرد.

در میان هیأت همراه رهبر کره شمالی نیز «کیم یونگ چول» مشاور ارشد وی که چندی پیش برای مقدمه چینی مذاکرات جاری به واشنگتن سفر کرده بود، حضور دارد.

امضای سند مشترک

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی، لحظاتی پیش سند مشترکی را به امضا رساندند که واشنگتن را متعهد به اعطای ضمانت امنیتی به پیونگ‌یانگ می‌کند و می‌تواند نشانه‌ای از آغاز فصل جدید در روابط ۲ کشور باشد.

ترامپ پیشتر این سند را جامع توصیف کرده بود.

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا نیز این سند را تاریخی و آغازگر رابطه‌ای جدید توصیف کرد.

مفاد سند امنیتی

*آمریکا و کره شمالی متعهد به ایجاد رابطه‎ای جدید در تطابق با خواسته مردم ۲ کشور در راستای صلح و رفاه هستند.

*آمریکا و کره شمالی، به طور مشترک در راستای ایجاد صلح پایدار در شبه‌جزیره کره تلاش می‎کنند.

*با تاکید بر بیانیه پانمونجوم (مورخ ۲۷ آوریل در دیدار میان رهبران کره شمالی و کره جنوبی)، پیونگ‎یانگ متعهد به تلاش در راستای عاری‏ سازی کامل شبه‎جزیره کره از تسلیحات هسته ‏ای است.

*آمریکا و کره شمالی متعهد به شناسایی و بازگرداندن بقایای اسرا و زندانیان و مفقودین از جمله آنهایی هستند که اخیراً شناسایی شده‎اند.

تماس تلفنی وزیر خارجه آمریکا با همتایان ژاپنی و کره جنوبی

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در پیامی توییتری از تماس تلفنی با «تارو کونو» و «کانگ کیونگ وا» همتایان خود از ژاپن و کره جنوبی خبر داد تا آنها را در جریان رایزنی‌هایی که امروز در نشست سنگاپور انجام گرفت قرار دهد.

کنفرانس خبری ترامپ

رئیس جمهوری آمریکا که صبح امروز در سنگاپور با رهبر کره شمالی دیدار کرده بود در یک کنفرانس خبری حاضر شد.

«دونالد ترامپ» در این کنفرانس خبری با اشاره به دیدار صبح امروز خود با «کیم جونگ اون» گفت: به کیم جونگ اون یادآوری کردم او یک فرصتی عالی برای مردم کره شمالی پیش روی خود دارد.

وی همچنین از تصمیم برای پایان دادن به رزمایش های آمریکا در شبه جزیره کره خبر داد و از رهبران کره جنوبی و ژاپن برای ترتیب دادن چنین دیداری تشکر کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا، در ابتدای کنفرانس خبری خود، نشست خود با رهبر کره شمالی را «نشستی تاریخی» خواند. او سپس از تلاش‌ها و میزبانی سنگاپور از نشست او با کیم جونگ اون قدردانی کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا به طور خاص از «اقدام جسورانه» کیم جونگ اون برای برگزاری نشست سنگاپور و آغاز یک رابطه جدید با آمریکا تشکر کرد.

ترامپ همچنین با یادآوری چندین دهه درگیری و جنگ بین آمریکا و کره شمالی تاکید کرد که «به زودی» این درگیری و جنگ به اتمام خواهد رسید.

او به رهبر کره شمالی یادآوری کرد که او «یک فرصتی عالی» برای مردم کره شمالی پیش روی خود دارد. وی از توافق آمریکا و کره شمالی برای آغاز روند خلع سلاح اتمی شبه جزیره کره در اسرع وقت خبر داد.

تحریم های کره شمالی، رزمایش و خروج از شبه جزیره

خبرنگاری از ترامپ سوال کرد: «چرا شما رهبر کره شمالی را آدم با استعدادی خواندید در حالی که برخی‌ها می‌گویند او اوتو وارمبیر (زندانی آمریکایی در کره شمالی که در آمریکا جان داد)، را کشت؟»

ترامپ با تکرار اینکه کیم جونگ اون آدم با استعدادی است، گفت: «من فکر می‌کنم بدون اوتو (وارمبیر) چیزی که الان اتفاق افتاده، حادث نمی‌شد و فکر نمی‌کنم مرگ او بدون هدف بود».

در بخش دیگری از این نشست، خبرنگاری از او درباره احتمال خروج نظامیان آمریکا از شبه جزیره کره سوال کرد.

ترامپ گفت: «باید صادق باشم،  من دوست دارم نیروهایمان را از آنجا خارج کنیم، ما الان ۳۲۰۰۰ نیرو آنجا داریم، دوست دارم آن ها به خانه بازگردند. اما این موضوع فعلا جزء معادله نیست. رزمایش نظامی در آنجا هزینه هنگفتی برای ما دارد و خوب مقداری هم تحریک‌آمیز است. مانورهای نظامی بسیار پر هزینه هستند و ما پول بخش اعظم آنها را می‌دهیم. می‌دانم که هواپیماهای زیادی (در مانورها) هستند. خیلی پر هزینه است.»

رئیس‌جمهور آمریکا در بخش دیگری از این کنفرانس، با تاکید بر اینکه هدف ما خلع سلاح اتمی کامل شبه جزیره کره است، گفت که در روند راستی آزمایی خلع سلاح، از ترکیبی از کارشناسان آمریکایی و بین‌المللی استفاده خواهد شد.

ترامپ در خصوص سند امضا شده میان دو کشور گفت: ما  یک سند بسیار بسیار جامع امضا کردیم و من فکر می‌کنم که او (کیم) خواهان انجام دادن آن است.

رئیس‌جمهور آمریکا درباره برداشتن تحریم‌های علیه کره شمالی گفت که «تحریم‌ها باقی می‌ماند تا زمانی که دیگر موضوع سلاح‌های اتمی کره شمالی مطرح نباشد».

خبرنگاری دیگر از ترامپ درباره مانورهای نظامی آمریکا در شبه جزیره کره سوال کرد.

ترامپ در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا مایل به ایفای نقش کنگره آمریکا در مذاکرات با کره شمالی است، جواب کوتاهی داد و گفت «بله من دوست دارم که کنگره نقش داشته باشد».

خبرنگاری دیگر سوال کرد یعنی دیگر از «آتش و خشم» خبری نیست؟

رئیس‌جمهور آمریکا جواب داد که «خوب احتمالا آن زمان آتش و خشم لازم بود، چون نمی‌توانستیم اجازه دهیم آن ها به آن توانمندی دست یابند».

جی هفت و تنش با کانادا

ترامپ در پاسخ به سوالی درباره تنش‌ها بین این کشور با کانادا و اتحادیه اروپا و جنگ تعرفه‌ای گفت که برای مدت‌های طولانی، متحدان آمریکا به دلیل بی توجهی مقام‌های ارشد دولت‌های پیشین از آمریکا سود جستند و منافع آمریکایی‌ها را نادیده گرفتند.

وی مدعی شد که روابطی بسیار خوب با جاستین ترودو نخست‌وزیر کانادا دارد اما اظهارات او پس از نشست گروه ۷ و زمانی که وی در هواپیما بود، برای مردم کانادا هزینه‌های زیادی خواهد داشت.

ترامپ در رابطه با تنش های بوجود آمده پس از نشست جی هفت گفت: دیدار بسیار خوبی با گروه ۷ داشتیم و بسیار دوستانه بود. اما به محض اینکه سوار هواپیما شدم، در تلویزیون دیدم جاستین در نشست خبری می‌گوید در برابر فشار ایالات متحده عقب نشینی نمی کنیم. شاید جاستین نمی‌دانست هواپیمای رئیس‌جمهور ایالات متحده ۲۰ تلویزیون دارد.

برجام و ایران

ترامپ در بخش دیگری از سخنانش به برجام پرداخت و گفت: در توافق ایران باید بگویم ایران اکنون متفاوت تر از زمانی که من از توافق خارج شدم. من امیدوارم که آنها بار دیگر به میز مذاکره بیایند و توافق کنند البته در حال حاضر فکر کنم برای چنین وضعیتی زود باشد.

رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد که «من فکر نمی‌کنم که آنها (ایرانی‌ها) اعتماد به نفس داشته باشند. امیدوارم که به مذاکره برگردند و درباره یک توافق واقعی مذاکره کنیم».

وی در ادامه مدعی شد: ایران اکنون، با ایران ۳ یا ۴ ماه پیش کاملا متفاوت است. آن‌ها دیگر به مدیترانه چندان اهمیتی نمی‌دهند. دیگر در سوریه آن اعتماد به نفس سابق را ندارند. قبلا اعتماد به نفس کامل داشتند. امیدوارم ایرانی‌ها بیایند و بر سر توافقی واقعی مذاکره کنند اما فعلا برای این کار خیلی زود است.

ترامپ در ادامه افزود: مشکلات زیادی از جمله مسئله ایران به من ارث رسید. توافق هسته ای ایران بد بود. من از آن خارج شدم. تحریم های خود را ادامه می دهیم تا رفتار ایران عوض شود.

او در بخش دیگری از این کنفرانس، باز هم به مواضع دولت قبلی آمریکا در قبال ایران تاخت و موضوع «تبادل زندانیان آمریکا و ایران» در دولت باراک اوباما را پیش کشید.

ترامپ، تبادل زندانیان و اقدام دولت اوباما در دادن «پول» به ایران برای آزادی زندانیان آمریکایی را «رسوایی و فضاحت» خواند و گفت: من مثل اوباما باج ندادم. او میلیونها دلار پول داد و گروگانهای ما را از ایران آزاد کرد اما من پولی ندادم.

کد خبر 4318701

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha