۲۷ خرداد ۱۳۹۷، ۱۱:۴۴

معاون سلامت دامپزشکی خراسان جنوبی:

بیماری سل گاوی در خراسان جنوبی تحت کنترل است

بیماری سل گاوی در خراسان جنوبی تحت کنترل است

بیرجند-معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی با اشاره به اقدامات بهداشتی و پیشگیرانه دامپزشکی گفت: بیماری سل گاوی در خراسان جنوبی تحت کنترل است.

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی دامپزشکی خراسان جنوبی، محمد علی بخشی اظهار کرد: بیماری سل گاوی در گروه بیماری های قابل انتقال از دام به انسان قرار دارد که خوشبختانه با اقدامات بهداشتی، تشخیصی و پیشگیرانه دامپزشکی طی دو سال اخیر موردی از این بیماری در جمعیت گاو و گوساله استان مشاهده نشده و این بیماری تحت کنترل است.

وی با اشاره به اینکه در سال ۹۶ بیش از هشت هزار و ۷۰۰ راس گاو و گوساله برای تشخیص این بیماری تست شده اند، ادامه داد: از ابتدای سال جاری بر روی حدود ۹۰۰ راس گاو و گوساله برای شناسایی این بیماری تست تشخیصی انجام شده که مورد مثبتی گزارش نشد.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی اظهار کرد: حجم عمده عملیات مبارزه با این بیماری طبق برنامه پیش بینی که از طرف سازمان دامپزشکی کشور تدوین می شود در شش ماهه دوم سال انجام خواهد شد.

بخشی بیماری سل را یکی از بیماری های عفونی مهم و شایع قابل انتقال از دام به انسان دانست و گفت: این بیماری بیشتر از طریق گوارشی و مصرف شیر خام آلوده به انسان منتقل می شود.

وی خاطرنشان کرد: شناسایی و ریشه کنی این بیماری با انجام برنامه های کنترلی از طریق تست تشخیصی در دامداری های صنعتی و نیمه صنعتی اقدام می شود که در صورت مثبت بودن تست، دام باید کشتار و از چرخه تولید حذف شود.

اقدامات آموزشی و ترویجی دامپزشکی در جهت  ارتقای بهداشت عمومی جامعه  است

رئیس شبکه  دامپزشکی بیرجند نیز  اقدامات آموزشی و ترویجی دامپزشکی را در جهت  ارتقای بهداشت عمومی جامعه دانست و افزود: در راستای انجام دوره های آموزشی، تبلیغی و ترویجی همگانی توسط کارشناسان دامپزشکی شهرستان  تلاش می شود سهم مشارکت شهروندان را در ارتقاء سطح بهداشت عمومی بالا ببریم و از رفتارهای مخاطره آمیز برخی شهروندان در نگهداری و ذبح دام در غیر کشتارگاه جلوگیری شود.

حسن علیزاده گفت: با توجه به اشکال شرعی و بهداشتی ذبح و ریختن خون دام جلوی کاروان ها، حجاج و عزاداری ها، کارشناسان دامپزشکی شهرستان با اطلاع رسانی مخاطرات شرعی و بهداشتی را برای بهره برداران تشریح کردند.

رئیس شبکه  دامپزشکی بیرجند اظهار داشت: شهروندان باید بدانند ذبح دام به هر دلیلی در غیر کشتارگاه بسیار مخاطره آمیز بوده و احتمال بروز و سرایت بیماری های خطرناک و کشنده مشترک بین انسان و دام همچون تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را در برخواهد داشت. 

وی خاطرنشان کرد: در صورت ذبح و ریختن خون دام در خیابان ها باید بدانیم این عمل مصداق بارز تهدید علیه بهداشت عمومی بوده و می تواند انتشار بیماری های خطرناک قابل انتقال از حیوان به انسان را در بر داشته باشد.

علیزاده بیان کرد: کارشناسان شبکه دامپزشکی شهرستان بیرجند تلاش می کنند با اقدامات آموزشی، ترویجی و توجیهی برای شهروندان در طول سال در خدمت بهداشت عمومی جامعه باشند.

کد خبر 4322596

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha