به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی، جعفرصادق اسکندری میزان ذخیره قطعی معادن در حال بهرهبرداری آذربایجان غربی را ۵.۸ میلیارد تن و میزان استخراج اسمی معادن را نیز ۱۶ میلیون تن عنوان کرد و اظهار داشت: هماکنون ۱۹۲ نوع سنگ تزئینی از معادن استان ازجمله مرمر، مرمریت، تراورتن، کنگلومرا، چینی، گرانیت و بازالت استخراج میشود.
وی در خصوص صنایع مرتبط با مواد معدنی در استان گفت: در آذربایجان غربی ۸۰۵ واحد صنایع معدنی با اشتغالزایی ۲۱ هزار و ۷۳۷ نفر وجود دارد و عمده صنایع معدنی بزرگ موجود در این استان شامل صنایع استحصال طلا، نقره، جیوه و سیانور سدیم، صنایع سیمان، صنایع تولید آجر، صنایع تولید سفال، واحدهای شستشو و دانهبندی شن و ماسه، تولید آسفالت، تولید انواع محصولات بتنی و سیمانی و صنایع دانهبندی و فرآوری سیلیس است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی در خصوص ایجاد واحدهای فرآوری مواد معدنی در استان افزود: در حال حاضر استان دارای ۶۰ واحد فرآوری مواد معدنی است اما به دلیل نبود تکنولوژی روز و نیز استفاده از تکنولوژی قدیمی در کنار کمبود ماشینآلات و تجهیزات موردنیاز بسیاری از این واحدهای فرآوری فعالیت قابلتوجهی ندارند.
اسکندری ادامه داد: در این راستا با هدف توجه به ظرفیت معادن استان در سال گذشته همزمان با ایجاد چهار الی پنج واحد جدید فرآوری مواد معدنی پنج واحد فرآوری نیز بازسازی و نوسازی شد که تلاش داریم امسال نیز با ایجاد دو واحد بزرگ فرآوری مواد معدنی گام مهمی برای جبران عقبماندگی استان در بخش معدن برداریم.
وی در خصوص میزان صادرات مواد معدنی با توجه به هممرزی با سه کشور خارجی اضافه کرد: باوجود هممرزی با سه کشور خارجی و صادرات قابلتوجه در بخش مواد معدنی به دلیل نداشتن گمرک تخصصی سنگ آمار دقیقی از میزان صادرات استان در این بخش وجود ندارد.
اسکندری فرهنگسازی فعالیتهای معدنی، توجه به توسعه واحدهای فرآوری، تجهیز معادن استان به تکنولوژی روز دنیا، به همراه اعطای تسهیلات ویژه به این بخش را از راهکارهای توجه به معادن بهعنوان شاهکلید توسعه در استان عنوان کرد.
نظر شما