پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲ تیر ۱۳۹۷، ۱۵:۵۳

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری دامغان:

آئین سنتی شیردوشان در دامغان برگزار شد/ استقبال پرشور مردم

آئین سنتی شیردوشان در دامغان برگزار شد/ استقبال پرشور مردم

دامغان - رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری دامغان گفت: آئین سنتی شیردوشان به شکرانه پایان بهار و برکت شیر تولیدی دام‌های شهر دیباج دامغان، برگزار شد.

معصومه داوودیان در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه جشنواره شیردوشان دیباج به بهانه شکرگزاری از خدای متعال برای برکت شیر و تولیدات دامی برای ششمین سال متوالی به‌صورت همایش یک‌روزه با حضور آحاد مردم و علاقه‌مندان به فرهنگ سنتی دیباج برگزار شد.

وی بابیان اینکه این آئین در دیباج قدمتی فراوان دارد اما به‌صورت همایش و یا جشنواره با دبیرخانه مستقل از سه سال پیش آغاز به کارکرده است، افزود: دامداران طبق سنتی دیرین در منطقه دیباج و در کنار درخت اورس دو هزار و ۵۰۰ ساله این منطقه، هنگام بردن دام‌های سبک شامل بز و میش به کوهستان برای تعلیف، ابتدا سمت بارگاه امامزاده محمد دیباج آمده و شیردوشی سال را آغاز می‌کنند همچنین هر دامدار نیمی از شیر دوشیده شده خود رابین مردم و مستمندان و نیم دیگر را به متولی امامزاده تقدیم می‌کند تا سال پربرکتی داشته باشد.

احیای گردشگری با جشنواره‌های سنتی

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری دامغان، بابیان اینکه اطلاع رسانی، حضور مردم و اصحاب رسانه در این مراسم سنتی باعث می‌شود تا احیای شیردوشان یا اصطلاحاً امامدر را شاهد باشیم، گفت: هر ساله شاهد حضور بیشتر مردم در دیباج هستیم که این نشان می دهد امام‌در در حال بازکردن جای خود در بین جشنواره های سنتی استان سمنان است.

داوودیان در پایان، تاکید کرد: برگزاری جشنواره های سنتی مانند گل‌غلتان ویژه نوزادان در اولین بهار عمرشان و همچنین شیردوشان در دیباج و ... به ظرفیت‌های گردشگری دامغان ارتقا می بخشند و لذا از این منظر دارای اهمیت هستند.

کد خبر 4328274

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha