به گزارش خبرگزاری مهر، سید مسعود میر کاظمی، وزیر بازرگانی در مراسم تجلیل از جمعی از فعالان توسعه صادرات کشور که با شعار تولید صادراتی محور تسوعه وعدالت اجتماعی برگزار شد با اعلام این مطلب لازمه تحول در کشور را توجه و نگاه صادراتی دانست و گفت: کسانی که علی رغم ریسک پذیری بالا با تدبیر و مطالعه ریسک را کم کرده و با دقت بالا و کیفیت مناسب توانستند کار خوبی انجام دهند وظیفه خود می دانیم که با توسعه این فرهنگ از آنها حمایت کنیم.
میر کاظمی با اشاره به ظرفیت های مازاد موجود در کشور و این که همه آنها رقابت پذیر نیستند، بر تلاش برای رقابت پذیر شدن همه کالاها و ظرفیت ها و ایجاد توسعه ظرفیت های جدید با توجه به این امر تاکید کرد.
وی همچنین خواستار هدایت سرمایه گذاری کارآفرینان درجهت کمک به حضور در بازارهای بین المللی شد و تصریح کرد: با توجه به 30 تا 35 درصد ظرفیت خالی در کشور که بازار داخلی نیز نیازمند آن نیست، هدایت ظرفیتها به سمت و سوی تقاضاهای بیرونی ضروری است.
وزیر بازرگانی با اشاره به شکل گیری تحولات اخیر در جهان گفت: امروز کشورها بهجای یک کشور محصولاتشان را به 150 کشور عرضه می کنند و تنوع محصولات باعث شده که چرخه عمر کالایی که به بازارهای بین المللی عرضه می شود کوتاه شود.
وی با اشاره به استمرار نوآوری و خلاقیت در ارایه محصولات به بازارهای بین المللی برای پایداری در این بازارها توجه به نیاز مشتری فضاسازی و بستر سازی برای ارایه خواسته های مشتریان و سرعت در پاسخگویی به نیازهای آنان را بسیار مهم ارزیابی کرد.
میرکاظمی با اعلام این نکته که استفاده از روش های سنتی در بازارهای رقابتی و پیچیده امروز دیگر پاسخگوی نیاز بازار نیست افزود: امروز با توجه به توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات که سرعت تغییرات را بالا برده ، بنگاههایی که با این فناوری بیگانه هستند و یا کسانی که انعطاف پذیری کمی در این زمینه دارند در بازارهای بین المللی جایگاهی ندارند.
وزیر بازرگانی با تاکید بر این دیدگاه که صادارت به عنوان محور اصلی توسعه اقتصادی باید در راس امور قرار گیرد، گفت: با توجه به حجم ظرفیت های تولیدی و حجم صادرات محصولات و کالاها در کشور، تحول در بنگاه ها و شرایط حاکم بر بنگاه های اقتصادی ضروری است.
وی افزایش در دقت، کیفیت، سرعت عمل و پاسخگویی به نیاز مشتریان، قابلیت اطمینان، در دسترس بودن و نیز کاهش قیمت تمام شده و زمان عرضه کالا را از عمده شاخص های ضروری برای پایداری و دسترسی به بازارهای بین المللی عنوان کرد.
وزیر بازرگانی با تاکید بر حفظ جهش انجام شده در صادرات غیر نفتی و نیز توجه به تولید با محوریت توسعه صادرات، ابراز امیدواری کرد که در سال 88 تا 90 بتوانیم تراز تجاری غیر نفتی را مثبت کنیم.
در این مراسم غضنفری رئیس سازمان توسعه تجارت ایران نیز در سخنانی توجه به صادرات را دغدغه روزمره همه مسئولان کشور دانست و خواستار تصمیم گیری در سطح کلان کشور و سرمایه گذاری و خروجی منجر به صادرات در امر خدمات شد.
در پایان از جمعی از فعالان توسعه صادرات کشور تجلیل و با اعطای لوح تقدیر توسط مقام وزارت از آنان قدردانی شد.
نظر شما